Norge går sin egen väg och värnar om yttrandefriheten

När Sverige och EU likt en diktatur valt att censurera rysk media, är det glädjande att se att Norge har ryggrad och inte följer samma direktiv utan istället värnar om yttrandefriheten.

Norges statsminister deklarerar att yttrandefriheten står stark. -”I dagsläget kommer vi inte blockera Russia Today och Sputnik från att sända via internet och tv i det här landet. Yttrandefriheten är central här, men också vår förmåga att skicka information och bidraga med vad vi anser är en trovärdig nyhetsbevakning som kan nå länder utanför oss.”

Det är viktigt att låta varje enskild individ själv få bestämma vilken media den vill ta del av, utan pekpinnar och förbud som EU nu ägnar sig åt samtidigt som man själv agerar precis som de diktaturer man så gärna kritiserar. Det är uppenbart att man vill kontrollera oss samt styra vad vi ska tycka och tänka.

Erik Halkjaer, ordförande för Reportrar utan gränser i Sverige, har en poäng när han kritiserar det ologiska beslutet.
-”Att använda censur för att stoppa journalistik, oavsett vad det handlar om för journalistik, är att gå emot själva idén med pressfrihet.”

Att global massmedia har samma ägarintressen och utövar ett betydande inflytande, vilket torde påverka den sakliga nyhetsrapporteringen negativt, är något som aldrig diskuteras eller granskas. Istället suger dumsvensken okritiskt in allt som ”sanning” och ratar alternativ media som de fått lära sig är ”fake news”.

Även det så kallade ”neutrala” public service brister återkommande i sin rapportering som är allt annat än nyanserad. Helt befängt att vi skattebetalare tvingas finansiera detta och dessutom har förtroende för de som med politiska medel infört ett sådant system. Inte undra på att vi är så lättstyrda i Sverige när vi upphört att tänka själva och istället låter oss manipuleras av media samt korrupta makthavare.

#censur

https://samnytt.se/norge-censurerar-inte-ryska-mediakanaler/

4 reaktioner till “Norge går sin egen väg och värnar om yttrandefriheten

  1. Att global massmedia har samma ägarintressen och utövar ett betydande inflytande, vilket torde påverka den sakliga nyhetsrapporteringen negativt, är något som aldrig diskuteras eller granskas.

    Vilket väcker frågan om vad Konkurrensverket ägnar sig åt, mer än kafferaster … Tidningarna i Sverige ägs till största delen av två ägare. Hur många branscher i övrigt har ”utvecklas” emot att ha få egentliga ägare? Då skall man givetvis räkna med indirekt ägande. Något som bl.a. Wallenbergs ägnar sig åt.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s