Ett reportage från Ukraina som väcker frågor

Den holländska frilansjournalisten Sonja van den Ende, har tidigare skrivit om Syrien, Mellanöstern och Ryssland samt en del andra ämnen. De senaste dagarna har hon tillbringat med den ryska armén i de södra delarna av Ukraina och i den artikel hon lagt ut på sin hemsida ger hon en helt annan bild än den som presenteras i massmedia.

Enligt van den Ende är det inget utrotningskrig, utan en operation för att eliminera nynazisterna i Ukraina och deras ideologi. Under resan pratade journalisten med många lokala bybor och nästan alla sade samma sak – allt handlar om nazistideologin med vilken de vill göra Ukraina till en fasciststat och få stöd från länderna i väst för detta. Hon hörde från många människor att Azovbataljonen i Mauripol har orsakat stora skador och håller folk som gisslan i deras hem.

Teatern som enligt massmedia raderades av ryska flygräder ska vara en false flag-operation enligt van den Ende och antalet döda samt skadade kan inte verifieras enligt NOS eftersom det inte är sant.

I torsdags pratade van den Ende med en kvinna i staden Melitopol som berättade hur hon förlorat jobbet och hamnat i fattigdom efter statskuppen 2014. När den ryska armén den här månaden rörde sig genom staden anlände äntligen humanitär hjälp i form av mat och medicin. Ryssarna har även återinsatt förnödenheter som el och dricksvatten eftersom strömmen stängts av enligt kvinnan som intervjuades, som också sade att Nato inte går att lita på med referens till bombningarna i Syrien, Irak, Afghanistan och Jugoslavien.

van den Ende beskriver också hur Azovbataljonen har härjat i Melitopol, där de drevs ut av ryssar. Den ukrainska armén släppte en bomb över civila byggnader den 28 februari, med förstörda hus och bilar samt skadade människor som följd.

Massmedia har också påstått att ryssarna medvetet förstörde kärnkraftverket i Zaporizhzhya, men detta är lögn enligt van den Ende som pratat med invånare i Melitopol som berättat att kärnkraftverket inte skadades och att ryssarna varken skadade civila eller förstörde byggnader.

van den Ende har även pratat med många civila i Genischeck, som säger att ryssarna inte orsakat några skador och inte dödat eller skadat någon. De uttryckte istället att ”människor är glada över att ryssarna är här”.

Detta var helt klart en annan vinkling av det som sker i Ukraina än den som kommit fram i styrd massmedia så här långt. Om vi leker med tanken att det som återgetts här stämmer, har folket i väst gått på en blåsning av historiska mått medan Sverige och EU har pumpat in miljarder kronor samt skickat vapen som stödjer odemokratiska krafter.

Men självklart kan jag inte verifiera sanningshalten i det som delges av van den Ende, lika lite som någon kan säkerställa att det som massmedia kablar ut är sant.

Det som är däremot är säkert, är att ingen ger oss hela bilden – vilket inte minst medias hantering av såväl covidpandemin, där vaccinbiverkningar tystas ned, som tystnaden kring Bidens korruptionsaffärer i Ukraina visar och det finns fog för att med kritiskt sinne ifrågasätta den ”sanning” som svensk massmedia förmedlar samt fundera över vilka vi egentligen gett vårt stöd till i konflikten.

#followthemoney

Dutch journalist in Ukraine: ‘People are happy that the Russians are here’

40 reaktioner till “Ett reportage från Ukraina som väcker frågor

 1. Exakt den ”bild” du beskriver, får man också från alternativmedia runt om i världen.
  Putin har inte gått in i Ukraina för att tillintetgöra befolkningen, utan det är biolabben och den djupa staten som är det primära målet, samt Zelenskys önskan om Natoanslutning…..
  De som ifrågasätter Putins handlande, bör fundera på vad USA skulle ha gjort om Ryssland finansierat en statskupp i Mexiko och därefter sett till att ett antal biolabb uppfördes där?
  Tror någon vettig mänska att USA hade suttit med armarna i kors och inte brytt sig?
  Detta är troligast ”det bästa som hänt” för vår (mänsklighetens) möjlighet att behålla något av den frihet vi ännu har kvar.
  Den dag ”vaccinpass” införs för oss, kan myndigheter och banker fullständigt kontrollera oss och våra tillgångar.
  Så fort någon opponerar sig mot något i samhället, fryses deras bankkonton t.ex och därmed inte kan göra det minsta för att förhindra situationen…..

  Mycket intelligent inlägg från dig igen Jenny

  Gillad av 3 personer

   1. Tragiskt att så få personer inte lämnar den media som ”den djupa staten” har full kontroll över och vidgar sitt intag av nyhetsinformation!
    Ukraina blir nu första land i världen med att införa dessa elektroniska pass…
    Måtte Patrioterna lyckas utplåna ”den djupa staten”!

    (Läser alla dina inlägg på bloggen, för har en ”liten” bojkott av Facebook)

    Gillad av 2 personer

  1. ”Godheten” känner inga gränser, Peter. På tal om armarna i kors och att inte bry sig; Hur byter vi ut alla förfärliga medier och politiker?

   Gillad av 1 person

   1. Genom att väcka majoriteten av folket….
    Löfven pumpade in miljarder till FN och därefter får ett toppjobb där?
    Att folket i Sverige inte bryr sig, är häpnadsväckande!
    Korruptionen är skrämmande att se, men hur vi får människor att se eländet, verkar omöjligt och vi har numera en 8-klöver i riksdagshuset, så drömmen vore att ha Knapptryckarna i majoritetsställning i landet.

    Gilla

  2. Kan inte hålla med om att Knapptryckarna är ett ”vaket parti”, tyvärr. Det är en lögnaktig och dålig piratkopia på Direktdemokraterna, som är en dålig och väl dold piratkopia på Aktiv Demokrati, som jag startade tillsammans med tre andra ingenjörer 2002. Här är jag 2007 i TV3: https://archive.org/details/aktiv-demokrati-tv3
   Var fanns de ”vakna” då? – De röstade på 8-partiet och ställde till samhället ännu värre.

   Själv vaknade jag upp och insåg att dagens utländska hårdvara och plattformar inte är säkra nog för DD.

   Knapptryckarna och DD leds idag av extrema narcissister, extrema konspirationsteoretiker och ljugande psykopater på plattformar som både är dolda och är mycket osäkra och dåliga för demokratin. är det ens demokrati? Ingen som vet.

   Det finns en ännu värre sak med Knapptryckarna och DD än deras inkompetens, för inkompetens kan avhjälpas hos den som anstränger sig. De vill varken bli mer kompetenta samt saknar skam i kroppen och de saknar hjärta för framtidens generationer. Den som påtalar vad att de där icke-vakna borgarbrackorna har röstat för krigsförbrytelser och annat skit i tre decennier har enligt dem ”dålig etikett” och skall mobbas ut.

   Äkta Schweizisk direktdemokrati och människor med karaktär finner du idag enbart i Vetenskapliga partiet. Vi tål evident sanning, utbildar om evident sanning och förespråkar den. Undersök och meditera på saken!

   Gilla

  3. Missförstå mig rätt! Det är inget fel att ha konspirationsteorier när det finns kompetens inom området eller mycket goda evidens, men i Knapptryckarna talar vi alltså om fullkomligt inkompetenta människor som envist håller fast vid att jorden är platt, att det lever kamouflerade ödlor mitt ibland oss eller att halva SS var judar.

   Gilla

  1. Det finns nog många ukrainare och ryssar i Ukraina som välkomnar den militära operationen som plockar bort nassar och biovapenlabb. Det rimligaste för Ukraina och ryssar i Ukraina är ju givetvis neutralitet och alliansfrihet, precis som det är för Sverige.

   Gillad av 1 person

 2. Nu var det en holländsk frilansjournalist som skrev detta, men det kunde lika gärna ha varit SVT/MSM för det är precis lika galet skruvat som deras rapporter.

  Gilla

 3. De senaste dagarna har hon tillbringat med den ryska armén i de södra delarna av Ukraina står det i början. Självklart ger hon då en bild som Ryssland vill förmedla. Nu vet vi inte hur detta krig slutar så ingen av oss har sanningen. Dock tror jag att Ryssland går på pumpen. Sen blir det klart hur ryssarna har förstört och mördat. Må Ryssland falla ner i avgrunden.

  Gilla

  1. Egentligen förtjänar inte ditt inlägg någon kommentar, men något så dumt är det länge sedan jag läst, och fattar du inte själv vad jag menar med det så kanske du ska försöka med en liten gnutta eftertanke..

   Gilla

  1. Trumps rant om ”The China virus” är inte längre så trovärdigt. All skit verkar komma från USA.

   Gilla

 4. Hatet mot Ryssland verkar många ha fått med modersmjölken, det spelar ingen roll hur mycket fakta som finns om hur USA/Deep state har härjat och härjar i Ukraina så finns hatet mot Ryssland ändå där. Men allt vad USA gör är bra, då spelar det ingen som helst roll att mer än 20 miljoner människor dött i deras sk frihetskrig där dom bombat in sin ”demokrati” och totalt förstört länderna. Det värsta är att de som jag trodde hade vaknat iom covidiotin och alla lögner som media skrek ut och då kallade media för lögnmedia nu plötsligt lapar i sig allt som om det vore den ensa sanningen.

  Gillad av 2 personer

  1. Det verkar bero på att skrämsel gör att människors högre tankeverksamheter stängs av. Då blir de lättstyrda och köper: ”Vaccin bra, antivaxxer dålig.” ”Putin ond. Biden god.”

   Gillad av 1 person

   1. Ja det verkar så som att skrämsel gör att tankeverksamheten helt avstannar, jag blir så trött på alla som inte klarar av att se den större bilden, men det är väl mest bekvämt att bara kolla på svt rapport, läsa aftonbladet och sedan ha bilden klar framför sig, suck

    Gillad av 2 personer

 5. Håller med jenny ,,, dom man trodde hade använt skallen till att tänka med köper det ljugmedia framför rakt av

  Hörde magnus stenlund på Swebbtv spy på putin ,,, han förringade dom farliga labben ,, nämnde dom knappt , kunde lika gärna slagit upp Aftonbladet ,,, faan vad han sjönk för mej ,,, kan det vara så att swebbtv suktar efter presstödet ,,, eller har nån mutat hotat ,,,, nån som vet var pengarna från deras verksamhet kommer ifrån

  Gillad av 2 personer

  1. Jag har sagt det förr. Människor som gillar pengar för mycket kan man aldrig lita på i något sammanhang.

   Gilla

 6. Håller med Jenny,,,,,,,,,,,, (kommatecken). Ditt mest vanliga inlägg i debatten. Vad tycker du självständigt?. Jag vet vad jag tycker (publicerat i andra trådar). Vad tycker du? Har du belägg för kemiska laboratorium? Bejakar du folkmord av civila? Rättfärdigar du angreppskrig?

  Gilla

  1. Samma som jenny oj ,,, därför skriver jag håller med dej jenny ,,,, inte meningen att reta upp dej oj

   Men vi börjar från början ,, om det är sant att usa har biolabb i ukraina som framställer farliga sjukdomar ,, i närheten av ryska gränser , vad tycker du putin ska göra då ,,,, jag riktar frågan till dej oj

   Gilla

   1. Om det är sant sa Bull! ,,,,
    Vet du inte vad du argumenterar för? Vilka labb och var ligger de?

    Gilla

  2. Du kan kika på mitt ”tillägg” högre upp bland kommentarerna, gällande biolabb och rekommenderar dig att gå med i MeWe och gruppen ”1 miljon”, för där finns enorma mängder med info om Ukrainakrise, covid, mm, mm

   Gilla

 7. Jag citerar Golda Meir fritt ur minnet när hon sade att det är tragiskt att fienden agerar så att vi tvingas skjuta ihjäl dem. Ryssland har tyvärr inget val när fienden kommer närmare och närmare och det verkar ju som att Ryssland hyllas som befriare bland många i Ukraina. Ukrainas ledare agerar så att Ryssland tvingas till försvar.

  Gilla

 8. Det är det här jag menar , såna som oj ska vara kvar o kommentera , då ser läsarna att oj grabbarna inte kan argumentera utan likt vänstern bara vräker ur sej massa dravel o då börjar läsarna vakna o tar till sej sanningar

  Därför gör oj ett jättejobb för oss som vill väcka folk

  Gilla

 9. Om du undrar så är jag här, hänger inte dagligen här……då jag har mer än folkupplysning att syssla med. Ett rakt svar på din fråga! Putin är en krigsförbrytare och ska dömas som det. Om han någonsin kryper upp ur sin håla är han välkommen till Haag!

  Gilla

 10. Bra att du är kvar oj ,,, jag ställde en fråga o det är bra om du svarar o inte hittar på vad du ska ge putin för straff

  Den frågan jag vill ha svar på ställer jag till alla som spyr på putin , ingen har kunnat svara ,, utan man svamlar runt med massa ovidkommande trams ,,,,

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s