Vart är samhället på väg när våra bibliotek behöver vakter?

Medan allas blickar är vända mot Ukraina fortsätter den grova kriminaliteten att ta plats i vårt samhälle där respektlösa individer får härja fritt – är det inte mord och skottlossningar, står rån, knivhuggningar och misshandel på listan blandat med diverse annat som varje vecka förstör tillvaron för landets medborgare.

I går eftermiddag gick ett ungdomsgäng till attack mot en anställd på Bergsjöns bibliotek, vilket fick mig att haja till eftersom något liknande hade varit i princip otänkbart för några år sedan, men nu accepteras det i tysthet.

Ungdomarna fick en tillsägelse efter att ha betett sig illa och när den anställde skulle gå ut för att köpa lunch blev denne påhoppad och sparkad i ryggen. Den anställde klarade sig utan vård och biblioteket ska nu sätta in vakter samt andra stödfunktioner för att öka säkerheten.

Den senaste tiden har flera incidenter rapporterats om bibliotekspersonalens utsatta arbetsmiljö och i februari blev exempelvis en bibliotekarie på Backa bibliotek misshandlad, medan Världslitteraturhuset i Gamlestaden i Göteborg stängde ett helt våningsplan på grund av otrygghet.

Det vi borde reagera på är att våra bibliotek och dess personal ens behöver skyddas med vakter! Vart är samhället på väg?

Många partier verkar vilja göra ett Nato-medlemskap till en valfråga, men det är uppenbart att dessa klåpare inte förtjänar att få folkets förtroende när de inte ens klarar av att upprätthålla lag och ordning som år efter år blir ett allt större problem att handskas med.

#detnyasverige

Bildkälla: GP

3 reaktioner till “Vart är samhället på väg när våra bibliotek behöver vakter?

 1. För en svensk är det höjden av feghet när flera personer attackerar en enskild individ. Och, att sparka på den som redan ligger ned är så vedervärdigt att det har blivit ett uttryckssätt som används när någon utnyttjar sin maktställning mot en svag.

  Jag undrar om detta fortfarande gäller för svenska barn/tonåringar/unga vuxna? Eller, har de redan började vänja sig vid våldet och fått samma syn på våld (hänsynslösheten, råheten, dominansen, förnedringen) som den invandrande.

  Det är djupt tragiskt och oroande att konstatera att samhället är på väg i den riktning som folk väljer: som m♀n (bibliotekspersonal m.fl.) röstar får m♂n (och barn) leva.
  Gunnar Sandelin (Det Goda Samhället):
  * 2021-12-16 ”Unga kvinnors politiska självskadebeteende”
  * 2021-04-03 ”Sveriges demografiska förändring under 20 år, del 2”
  * 2022-02-08 ”Svenskarna betalar för sin egen undergång”

  Angående NATO (North Atlantic Treaty Organization) och krig…
  Om jag blev inkallad till militärtjänstgöring skulle jag vägra; jag kan inte tänka mig att försvara ett land där folk och stat/regering betraktar mig som rasist…
  * 2017, ”Nationell plan mot rasism” (S, MP, V; övriga partiers ståndpunkt är för mig okänd)
  * 2021-03-30, Dagens Nyheter, fd. statsminister Löfven (S): ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s