Sverige fortsatt ”bäst i klassen”

Under de senaste åren har vi tagit oss igenom mediahypade kriser som klimathysterin, Metoo, BLM och corona. Just nu är det Ukrainakrisen som man vill att folks fokus ska vara riktade mot, men tro inte att vi lämnat klimatkrisen bakom oss på något sätt för såväl våra politiker som media fortsätter med jämna mellanrum att påminna oss med skrämselpropaganda blandat med hur Sverige går i bräschen för nya klimatmål. Det är aldrig nog, vi kan alltid göra mer och viktigast av allt – vi måste alltid vara bäst i klassen.

Nu senast har tydligen samtliga åtta riksdagspartier enats om att Sverige som första land i världen ska sänka utsläpp från konsumtionen som står för 60% av de svenska utsläppen och ha noll nettoutsläpp till 2045. I detta ingår även utsläpp som svenskar skapar utomlands, till exempel på resor eller genom import av varor och tjänster.

Obegripligt att alla riksdagspartier står bakom detta och att det saknas en sund röst som vågar trotsa klimathyckleriet.

Enligt Miljöpartiet ger detta en viktig signal internationellt att Sverige kliver fram och tar ansvar för alla utsläpp och man hoppas nu att fler länder följer efter.

Jo visst, jag kan inte komma på ett enda land som likt Sverige infört plastskatt eller avvecklat kärnkraft till förmån för vindkraft. Men det ser så klart bra ut på pappret att Sverige ”tar ansvar”. Synd att man inte kan ta ansvar i mer brinnande frågor som migrationspolitiken, välfärdssektorn och rättsväsendet, men då krävs det att våra makthavare sätter ned foten hårt och det är svårt när man saknar ryggrad.

#followthemoney

Bildkälla: SvD

26 reaktioner till “Sverige fortsatt ”bäst i klassen”

 1. Allt känns som en sjuk dröm där vi vanliga skattebetalare ska beläggas med skatt och när detta inte räcker till alla bidrag och löner inom systemet då ska vi betala ännu mera skatt så att tjänstemän, politiker och andra som inte gör sitt jobb utan bara åtnjuter någon konstig form av livstidsanställning ska kunna fortsätta sin sjuka anställning.
  Vattenfalls VD 1.345 miljoner kr/månad, Postnords VD 583 333 kr /mån, hade man sparkat 320 utav riksdagsmännen så hade vi sparat i runda slängar 23 miljoner per månad, ”ledamöterna har ett grundarvode på 71 500 kronor i månaden…” Behöver vi alla dessa ledamöter och vad tillför de oss och oss menar jag det svenska folket.

  Det känns som att politikerna/tjänstemännen vill att vi ska vara ”bäst i klassen” så folket ser att de har gjort allt för att kunna bli ”bäst i klassen”, men vill vi det? Är vi beredda på att betala för att de ska kunna slå sig för bröstet eftersom detta gynnar inte den vanliga människan utan bara de som vill att vi ska vara ”bäst i klassen” allt folket får göra är att betala för skiten, vi får ingenting för pengarna de tillfaller politikerna/tjänstemännen. Vi blir grundlurade, hoppas fler börja förstå detta.

  En Svensk Pensionär efter att ha slitit till vårt skattesystem i ett helt yrkesverksamt liv blir snittet 14.000:- i månaden för skatt!

  https://www.publikt.se/nyhet/sa-mycket-tjanar-myndighetscheferna-hela-listan-18541

  Gillad av 4 personer

  1. Alldeles riktigt!
   Sen importerar man pensionärer-i parti & minut-som får tillgodoräkna sig 40 års yrkesliv-hur bra blir det?
   Detta är medvetet. Varför?
   Vad håller idioterna på med?
   Fördärvar Europa?
   Uppenbarligen.

   $kulle någon bli förvånad om/att Corona hysterin drog igång igen?
   Vad händer i Kina?
   & så lite cyberattack på det-vad kan gå fel?

   Ev. 18-årig Ukrainska våldtagen i Tyskland-är de välkomst kommiten?

   Kommer nån ihåg A. Borgs sk ”$nopp viftande”?
   Han hade uttryckt nåt i stil med-somliga startar krigen & andra tar konsekvenserna….
   Aja baja!

   Gilla

  1. På tal om ”Solkraft” … nu skall Vara-slätten täckas med solceller … lättexploaterat och det är storföretag som vill bygga … Vi får sluta med havregrynsgröten … dra åt svångremmen och dricka vatten …

   Gillad av 2 personer

   1. Antar att det är jordbruksmark som ska offras på Vara-slätten. Vem kan äta solceller när det är brist på svenskproducerade livsmedel? Det är så j-a dumt det hela.
    Ska vi importera ännu mer livsmedel och helt skjuta vårt självförsörjande i sank? Fast vi har ju redan nu ingen självförsörjning…

    Gillad av 2 personer

  2. De lärde sig m.a.o. inte av Karlstads och Hammarös kommuners resp. tillhörande elbolags fiasko. De fem verken ute i Vänern är sålda sedan några år. Kan skogsskövlingen norr om Karlstads tätort vara en inkomst för att täcka upp berörd förlust?

   Gillad av 1 person

 2. ”… jag kan inte komma på ett enda land som likt Sverige infört plastskatt eller avvecklat kärnkraft till förmån för vindkraft.”
  Det kan jag. Inte plastskatt men väl avvecklat kärnkraft har Tyskland som bekant gjort och ämnar avveckla fler kärnkraftverk till förmån för vindkraft.

  Gillad av 1 person

   1. Ja men de ska ju också fasas ut. Det som återstår för Tysklands energiförsörjning blir då sol, vind och rysk gas. Kan det annat än åt helvete?

    Gillad av 1 person

 3. Kanske blir det svårt att blanda in mat i bränslet nu när vi inte längre kan köpa etanol från Ryssland. Sverige ha varit storkund där. I stort sett all etanol som Europa importerar från Ryssland (96 %) köps av Sverige.

  Gillad av 1 person

 4. En röst som vågar [det här ordet borde inte kunna uppstå i ett debattklimat i en demokrati] ”trotsa klimathyckleriet” som Piper skriver är Elsa Widdings (Klimatkarusellen). Se hennes YouTube-videor. Dessvärre är hon inte partipolitiskt aktiv (än?).

  Jag är inte väl insatt i klimatdebatten, men en webbsökning tycks visa att dagens koldioxidmängd i atmosfären har aldrig varit så låg som nu jämfört med de gångna 300 miljoner åren.

  * En bild-sökning visar diagram över CO2:
  Search.Brave.com (betaversion)
  StartPage.com
  ”historic atmospheric co2”
  ”historical carbon dioxide levels”

  (Google censurerar, och dessvärre numera även DuckDuckGo)

  Datapunkterna för mängden CO2 (och temperatur) under de senaste 100 miljoner åren visaer en graf i en 45-gradig nedåtgåande trend fram till nutid.

  (Har någon påvisat att denna vetenskapliga (?) kunskap inte är relevant för debatten?)

  Om vi ska försöka (!) föda 11 miljarder människor i framtiden borde vi öka mängden CO2 i atmosfären…
  April 26, 2016
  climate.nasa.gov
  ”CO2 is making Earth greener—for now”

  Och, menar européerna att afrikanerna får lov att vänta med att förbättra livsvillkoren tilldess de förra har hittat på något lika effektivt som fossila bränslen?

  Det kan anses vara tur, tycker européerna, att afrikanerna ännu inte har lyckats få ordning på sina europeiskt styckade länder. Om så vore, hade de kunnat utnyttja Afrikas enorma naturtillgångar (bl.a. fossila bränslen, vilka var förutsättningen för västvärldens levnadsstandard).

  (Apropå att få ordning på ett land: osämjan mellan de afrikanska folken kan ge en fingervisning om hur svårt det kan vara för olika kulturer att samsas i samma land.)

  Angående alla åtta riksdagspartiernas klimatmål (”noll nettoutsläpp till 2045”)…

  Medborgerlig Samling (MED) skriver att ”vårt mål att Sverige skall bli utsläppsneutralt senast 2050”.

  Jag får nog skämmas litet, men jag är inte säker på vad ”nettoutsläpp” och ”utsläppsneutralt” innebär. Å andra sidan, har det inte så stor betydelse då jag prioriterar nationell och individuell ekonomi högre än klimat/miljömål (som är baserade på antaganden om växthusgasutsläppens negativa påverkan på klimatets framtida utveckling).

  (Dessutom tycker jag att fokuset är fel. Vi vet redan hur vår konsumtion av nyproducerat påverkar/förstör naturen, som ska jämföras med hur vi tror (!) att den ökande mängden växthusgaser i atmosfären skulle eventuellt försämra våra liv mer än vad vi redan gör. — Hur stor andel av era (särskilt sånna som Piper, när man tar på dåmm) kläder har ni låtit transportera ända från Asien?, vilket även är en fråga om nationell självförsörjning/oberoende.)

  Alternativ för Sverige (AfS) tycks vara på min linje: ”Frågor om miljö och klimat å ena sidan, och å andra sidan energi, industri och konsumtion handlar till syvende sist om en gränsdragning – inte dogmatism”.

  Och, de har heller inte angivit någon procentsats för växthusgasutsläpp (”Sveriges målsättning om fossilfrihet är positivt för vår miljö och vår hälsa”), men är för kärnkraftsutbyggnad (bl.a. i syfte för energioberoende).

  Avslutningsvis, får vi nog ställa vårt hopp till att de röstberättigade ”sätter ned foten hårt” än att makthavarna gör det.

  (Som nämnt i en tidigare kommentar, är det till kvinnorna som vi får sätt vårt hopp. Om kvinnorna inte vågar [*] (nu är vi där igen) rösta på SD (vars miljö/klimat politik skiljer sig från L(?) C S V MP), hur ska de då våga rösta på AfS? Valet står mellan att vara socialt accepterad (inkl. ev. barn), eller att rösta efter sin övertygelse om en bättre framtid. — Och detta land ska vi alltså kalla en demokrati?…
  2021-03-30 Dagens Nyheter, fd. statsminister Löfven (S): ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”)

  [*]
  2016-01-27 Expressen Debatt, forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Gilla

  1. @ villvaraanonym
   Du tycks gilla parenteser eftersom det dräller av dem i din text. Frågan är om de tillför något? Snarare tvärtom vill jag påstå.

   Gillad av 1 person

   1. problem med paranteser i en text? Dräller…dålig svenska där , petimeter, men tog du till dig texten …

    Gilla

   1. Valet borde väl vara lätt om man inte har ett dieselfordon registrerat. Då slipper man ju en masa utgifter eller hur?

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s