Alla vägar bär till Sverige

Efter EU:s beslut att införa massflyktsdirektivet, som innebär att personer från Ukraina ska erbjudas ett omedelbart och tidsbegränsat uppehålls- och arbetstillstånd i EU:s medlemsstater – exklusive Danmark och Irland – har migranter, jag menar flyktingar som även högersvansen säger numera, från Ukraina strömmat in i Europa. Så även till Sverige där alla har tillgång till bidrag och fri sjukvård.

Intressant att notera är att Danmark valt att stå utanför detta och dagligen avvisar den danska gränspolisen 10-20 flyktingar som inte har godkända pass eller inte vill söka asyl i landet, utan bara använda Danmark som transitland till Sverige eller ett annat nordiskt land. Sedan i fredags har minst 250 flyktingar skickats tillbaka till Tyskland och hänvisats till att ta färjan från Kiel om de vill till Sverige.

Danmarks inreseregler kräver nämligen ett så kallat biometriskt pass försett med ett elektroniskt chip med identitetsinformation, eller att personen ifråga vill söka asyl i Danmark. Flyktingar som har uppehållstillstånd i Ukraina men är medborgare i ett land utanför EU, skickar Danmark också tillbaka till Tyskland.

Enligt utrikes- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) ska flyktingarna från Ukraina inte få resa genom Danmark för att ta sig till något av de andra nordiska länderna.

-”Jag håller med om att vi är i en allvarlig situation. Och det är just därför jag anser att man inte bara ska kunna resa upp genom Europa utan att vara registrerad och att det är dokumenterat vem man är. Jag har också ett ansvar för Danmarks säkerhet”.

Sverige har som bekant en annan hållning och här var det länge sedan någon brydde sig om landets säkerhet, vilket inte minst vår oansvariga migrationspolitik samt hanteringen av IS-terrorister visat.

Sedan den 1 mars har cirka 9.000 flyktingar kommit in i Sverige via region syds område. De som kommer till Sverige utan pass eller visering överlämnas till Migrationsverket som får avgöra hur de ska hanteras, men gränspolisen känner att de har kontroll över situationen och säger sig även hantera människosmuggling samt brottslighet.

Märkligt att många undviker att söka asyl i Danmark eller stanna i Tyskland och vad hände med regeln att man ska söka skydd i första säkra land? Bra att Danmark står på sig och gör det de tycker är mest lämpligt.

#vembetalar

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/skane/danmark-avvisar-ukrainska-flyktingar-vid-tyska-gransen

8 reaktioner till “Alla vägar bär till Sverige

 1. Bra jobbat av Danmark. Men man kan ju undra över hur de ens kom dit? Är inte Polen och Tyskland säkra länder? Eller är det så, i den solidariska kolossen EU att man gärna öppnar dörren till Sverige.

  Gillad av 1 person

   1. Det som skiljer svenska S och danska S är att svenska S är uppfödda på utspädd mellanmjölk, medan danska S är uppfödda på danskt öl som både ger kraft och styrka. Hvergang!

    Gillad av 1 person

  1. Ja våra politiker har mycket kvar att lära sig, om det ens är någon ide för så fantastiskt tappade idioter som många av våra svensk politiker som inte har en aning hur man tänker eller på något annat sätt använder huvudet.

   Gillad av 1 person

 2. Regeln om första säkra land gäller inte då massflyktsdirektivet har aktiverats. Då kan flyktingar från kriget i Ukraina välja vilket land de vill stanna i. Många ukrainare har släktingar i EU och då känns det naturligt, och dessutom effektivt, att de kan uppsöka dem utan problem.

  Gilla

 3. En svart och en afghan våldtog en 18-årig ukrainsk kvinna nyligen på ett flyktingboende i Tyskland. Risken är stor att slasken infiltrerar sig bland de riktiga flyktingarna. Man tycker ju att det borde inte vara några problem att se vilka som är ukrainare som kommer till gränsen. Dock är väl kontrollen som vanligt obefintlig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s