Vad är väl ett VM i Qatar?

Att blanda sport med politik är en dålig kombination och att Sveriges herrlandslag i fotboll inte kommer att fullfölja VM-kvalet om Ryssland får rätt att spela, vilket innebär att Sverige då missar chansen att spela i vinterns fotbolls-VM i Qatar, är så tramsigt för att inte tala om att de ägnar sig åt hyckleri med dubbla måttstockar.

Inte nog med att Qatar verkar ha mutat sig till värdskapet för fotbolls-VM 2022, som läckta filer visade för några år sedan då Qatar i hemlighet erbjudit Fifa 400 miljoner USD bara 21 dagar innan de blev nominerade till värdar för 2022 års världsmästerskap (det pratar vi inte om), landet har också sponsrat otaliga moskéer samt islamiska center i Europa med pengar som kopplas till Muslimska Brödraskapet (det pratar vi inte heller om). Dessutom har Qatar i åratal ägnat sig åt brott mot mänskliga rättigheter och kvinnoförtryck, medan läseböcker i kommunala skolor lär ut antisemitism.

Sedan ska vi heller inte förglömma länder som Iran och Saudiarabien som i mångt och mycket platsar i samma liga.

Men allt detta är så klart helt irrelevant och det är bara Ryssland som är de onda här, där det ryska folket ska ratas även i sportsliga sammanhang – kom ihåg det! 🤦‍♀️

Obegripligt hur svenska fotbollsförbundet kan hänge sig åt detta hyckleri samtidigt som man gullar med diktaturer. Låt svenskarna sitta på bänken om de inte kan deltaga på samma sportsliga villkor som alla andra, inte svårare än så!

#hycklare

Sverige avstår fotbolls-VM om Ryssland får spela

4 reaktioner till “Vad är väl ett VM i Qatar?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s