Kräver att von der Leyen avgår efter misstänkt vaccinupphandling

När många av oss indikerade att det fanns suspekta kopplingar mellan EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen och dennes make som är medicinsk chef för ett amerikanskt bioteknikföretag som specialiserar sig på just cell- och genterapi, var det många som skrattade bort det. Nu har det visat sig finnas fog för misstanken och ett tvärpolitiskt initiativ från 36 europeiska parlamentsledamöter har nu lanserat ett initiativ för att kräva att EU-kommissionens kontrakt med tillverkarna av covidvaccin ska offentliggöras fullt ut.

Detta gäller även EU-kommissionens chef Ursula von der Leyen som misstänks ha gynnats av vissa kontrakt och anklagas för att ha varit inblandad i ett gigantiskt vetenskapligt bedrägeri, varför man nu kräver att hon avgår.

Tydligen ska en form av vaccinationsaffärsplan samordnats privat mellan Pfizers VD och Ursula von der Leyen innan EU-kommissionen började marknadsföra Covid-19-vaccinerna som ”det enda botemedlet mot Corona”, där kärnan i planen kan ha varit privat affärsintresse snarare än oro för folkhälsan.

EU-kommissionens ordförande Ursulas make Heiko von der Leyens verksamhet som konsult inom läkemedelsindustrin och medicinsk chef för ett bioläkemedelsföretag, stärker också misstanken om allvarliga intressekonflikter.

Enligt ledamöterna hotar EU:s vaccinationskampanj demokrati, frihet och mänskliga rättigheter i Europa genom att exkludera ovaccinerade, hot om tvångsvaccinering, begränsningar av arbetsfrihet/rörelsefrihet och utbildning samt kränkning av patienters konfidentialitet, vilket undergrävt miljontals människors förtroende för demokratiska institutioner.

Nu börjar det röra på sig och varje vecka tycks det komma fram nya oegentligheter kring covidvaccinen även om man försökt flytta fokus till såväl Ukraina som den återkommande klimatkrisen. Det ska bli intressant att följa utvecklingen framöver samt utgången av rättsprocessen mot Pfizer i USA. Det hade inte skadat om det började rulla några huvuden bland ansvariga politiker och tjänstemän även i Sverige (bildligt talat), men det är väl ett önsketänkande med tanke på att de alltid tycks undgå att ta ansvar för sina handlingar.

#followthemoney

Ursula von der Leyen suspected of ‘serious conflicts of interest’ by MEPs

7 reaktioner till “Kräver att von der Leyen avgår efter misstänkt vaccinupphandling

  1. Att tro att det ljusnar, kan fortfarande bara vara en förhoppning. Med ”rätt” person, som rycker i rätt trådar, så har både politiker och media glömt allt som hänt …

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s