En del europeiska länder vill varken kurtisera Nato eller klippa banden med Ryssland

Intressant att notera att vissa europeiska länder som Serbien vägrar krypa för Nato och fortsätter stötta Ryssland, som var det enda land som inte riktade sanktioner mot Serbien på 1990-talet och även gav sitt stöd till landets territoriella integritet i FN. Serbien har till skillnad från EU heller inte stängt sitt luftrum för rysk flygtrafik.

Den serbiska presidenten Aleksandar Vucic har deklarerat att det serbiska folket inte vill ha Nato, utan älskar den neutrala status som armén har och inte vill ha någon annans armé. Vucic menar att landet klarar sig bättre utan Nato som riktade aggressioner mot landet 1999 när det var en del av Jugoslavien, då barn och civila dödades av Nato:s bombningar. Vucic insisterade på att Serbiens egen armé är kapabel att skydda landet.

”Vad gäller Nato är samarbete alltid bra och det är fint att förlåta, men vi kan inte glömma.”

Tänk om även Sverige kunnat hålla sig till att bara fördöma och vara neutrala i konflikten istället för att skicka vapen till Ukraina samt flörta med Nato. Men nu är det för sent och priset lär bli högt efter EU:s höga svansföring.

#vibetalar

Källa: Reuters, RT

9 reaktioner till “En del europeiska länder vill varken kurtisera Nato eller klippa banden med Ryssland

 1. Samtidigt … i Kina … reformeras ”grundskolan” … och målet verkar vara mer kunskap med mindre ansträngning … kanske som i Sverige för hundra år sedan där skolan var grunden för det så framgångsrika ”folkhemmet” …
  Sverige tappar farten … stannar upp eller sämre … snart är vi tillbaka på artonhundratalet …

  Gilla

  1. Är uppvuxen i folkhemmet, och är relativt nöjd med det. Vill ha tillbaka folkhemmet vi hade med låg arbetslöshet och skatt som gick till utmärkt beredskap, en beredskap som jag var en aktiv frivillig del i. På den tiden kände jag mig stolt att vara svensk. Sverige hade ett gott rykte i hela världen.

   Gillad av 1 person

  2. Det är väldigt lite som inte reformeras i Kina just nu. Det är en otrolig pågående dynamik. Maskinerna tar över alltmer, medan människa kontrollerar och styr dom. Om någon hade sagt för fem år sedan att ett företag automatiserar och installera robotar, då hade de flesta tänkt på ett företag som Volvo. Nu är det mom-n-pop företagen det gäller som sätter upp robot produktion i källaren. För all utbildning hittar man nya vägar, medan naturvetenskap och ingenjörsvetenskap är grunden för det mesta. Stor disciplin i klassrummen och det är snarast eleverna som driver på undervisningen.

   Gilla

  1. Muslimska albaner som tagit sig in i Serbien och förökat sig likt kaniner, samt USA, ville ha Kosovo som tillhörde Serbien. Vad motiveringen var vet jag inte, men gissar att USA ville lägga beslag på någon naturresurs och att muslimerna ville bränna ner de kristnas kyrkor.

   Gilla

   1. @Martin
    Kan man tillämpa devisen här oxå?
    Vi har ju Filippinerna, Thailand & Myanmar med liknande problem, mig veterligen…
    Varför ta in män i vapenför ålder med avvikande ideologi, i för många fall?
    Kan inte förnekas.
    Hört talas om den-Trojanskahästen?
    Vi står i skit upptill armbågarna, om man håller armarna över huve’t.
    Vi vet vad det är som kostar & konsekvenserna därav.
    Såå?
    Beredskaps-skatt-my azz!
    Läs eller inte!

    Gilla

 2. Läs eller inte.

  Alla sk kulturberikare kan fly nånstans, va?
  Var ska Svenne/Svea fly?
  Någon?
  Liten,taget folkmängd, men väsentlig fråga för mig….?
  Go figure!

  Är jag bara hemsk, som påtalar uppenbara saker?
  Ibland mer..
  Ibland fel…. vilket jag vill undvika, i görligaste mån…

  Mvh

  Gilla

 3. Jag hävdar att min sanning gäller. Jag tror ej på flygande grisar, eller att Ukraina är befolkat av nazister. Jag tror ej heller att att vi kan skriva hunhum om vilka det är som drar ner Sverige i träsket. Muslimer som angriper Serbien eller falska MENA invällare, Sveriges problem idag är inte något annat än invandringens fel!

  Gilla

  1. OJOJ att beskylla alla Sveriges bekymmer på invandringen är som att beskylla bensin bolagen för de höga drivmedelspriserna…det är så mycket större saker som sker ute i världen och som lilla Sverige omöjligt kan påverka men vi skulle naturligtvis vara bättre rustade om vi först gjorde ekvationen med att ta in nya medborgare eller stänga ner kärnkraften och inte som nu i efterhand. Finland lånade ut valuta till Grekland genom EU men surnade till när återbetalnings-löftet dröjde och vi kunde se ett minskat intresse från deras sida att ta in fler nu när löften/överenskommelser bröts.
   Lätt att skylla på enskilda händelser typ Ukraina krisen som orsak till tex inflationen då allt elände vi ser idag grundar sig på gamla synder. Tex spott priset på ris var upp med ca 60% hösten 2019 dvs problemen var redan på G före covidiotin …. Medierna skriver givetvis inget om detta utan pekar ensidigt ut Putin som orsak till det mesta eländet…. Se vart vi är i utvecklingen på tex ris priset vilket är en oerhört viktig föda för stora delar av världen och skulle det fortsätta upp likt de vi tillfälligt hade 2008 lär vi få se en svält vi sällan skådat.

   https://markets.businessinsider.com/commodities/rice-price?op=1

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s