Partiet som byter fot vartefter vinden vänder

Jag har länge tyckt att Sverigedemokraterna under de senaste mandatperioderna ändrat fot i alldeles för många frågor för att framstå som pålitliga – swexit, abortgränsen, public service-avgiften och FN:s Global Compact Ageeement där man ändrade sig i sista stund är några exempel där partiet svängt samt brutit vallöften. Därutöver reagerar jag på deras återkommande petningar av obekväma röster inom partiet, att de flera gånger avstått allians med andra högernationalistiska partier i Europa samt deras ställningstagande till covidpass och tvångsvaccinering.

Nu svänger partiet igen och denna gång är det Nato som man ändrat uppfattning om och vill att Sverige ansluter sig till samt man har även ändrat kurs vad gäller flyktingmottagandet, där man gått från att Sverige är fullt till att det finns plats för tiotusentals flyktingar – men bara om de kommer från Ukraina.

Vad gäller Nato hade det varit intressant att se journalister ställa lite mer kritiska frågor till alla riksdagspartier som kräver ett Nato-medlemskap. Hur ser de till exempel på ett aktivt samarbete med Turkiets diktator Erdogan? Hur många är villiga att skicka iväg sina barn och barnbarn för att strida i främmande land i en konflikt som inte är vår? Hur ska det finansieras när vi knappt får ihop till EU:s medlemsavgift samt alla bidrag till FN, WHO och Sida samtidigt som vårt eget välfärdssystem blöder och medborgarna knappt har råd att tanka bilen eller värma upp huset?

När det kommer till migrationspolitiken är det förkastligt att göra skillnad på folk och folk. Antingen är det ”fullt” i Sverige eftersom vårt flyktingmottagande varit över vår kapacitet under alltför lång tid så det behövs en paus för att ta hand om alla som redan befinner sig i landet innan vi fyller på med fler, eller så finns det fortsatt plats för alla oavsett etnicitet.

Det budskap som nu förs fram av många människor som tidigare varit kritiska till Sveriges übergenerösa flyktingmottagande, är att vi självklart ska ta emot ukrainska flyktingar för att de är fromma européer, medan vi ska stoppa människor från Afrika och Mellanöstern som i regel är kriminella/våldtäksmän/muslimer, vilket är sådan vidrig dubbelmoral. Det finns så klart avarter i alla människoslag, enskilda individer som vill utnyttja systemet eller är kriminella och det är naivt att tro att det bara förekommer i vissa länder eller religioner.

Det som är fakta – oavsett var flyktingarna kommer ifrån – är att det kostar väldigt mycket pengar att härbärga dem, pengar vi inte har då vi redan är för få som arbetar i det här landet och det saknas jobb då vår arbetslöshet är den fjärde högsta i EU. Detta lär inte förbättras av att det kommer ytterligare 200.000 hjälpsökande från ett europeiskt land före sommaren som man prognosticerat för. Politikerna tycker så klart det är bra för då höjs BNP. Men någon måste betala och göra ytterligare avkall på sin levnadssituation och denna någon är vi skattebetalare.

Alltihop stinker av hyckleri och det är beklagligt att vi i Sverige i dag inte har något självständigt och principfast riksdagsparti som driver en politik med folkets bästa för sina ögon. Värst av allt är att folket inte genomskådar lögnerna och inser att de blir duperade år efter år, men det är något vi får leva med tyvärr.

Bildkälla: Sydsvenskan

18 reaktioner till “Partiet som byter fot vartefter vinden vänder

 1. Ja tänk vad man ska få uppleva, i början framstod SD som ett av de förståndigaste partierna på bra länge, men ju längre in i stugvärmen de kom ju mer liknar de vilket skitparti som helst.

  Gillad av 1 person

 2. Realpolitik från ett parti som är stort nog att kunna påverka i riksdagen. Glöm inte hur många ”röda linjer” som förflyttats i riksdag och regering sedan SD blev en stor aktör. Om inte de hade satt blåslampan på 7-klövern hade det i många fall sett ännu värre ut. I sakfrågan om utlänningar vill jag påstå att det visst är skillnad på folk och folk. Framförallt är det skillnad på att kvinnor och barn flyr krig, det kallas flyktingar. Den andra kategorin är ljugande män, som lämnar kvinnor och barn hemma istället för att strida och bygga upp sitt land, de kallas välfärdsmigranter. De senare bör snarast anvisas billigaste färdsätt ut ur Sverige. Så visst finns det skillnad, detta är fakta och knappast dubbelmoral.

  Mvh

  Gillad av 1 person

 3. Ja visst är det skillnad. Från Ukraina flyr kvinnor och barn, männen stannar kvar och strider för sitt moderland. Från menaländerna kommer unga friska män, som har som mål att parasitera på svenska skattebetalare och ställa till ett helvete i landet. Kvinnor och barn lämnas helt skoningslöst kvar i menaländerna. Visst är det en enorm skillnad. Ser man inte det så är det för att man inte vill se hur verkligheten ser ut.

  Gillad av 1 person

   1. Problemet är att många av ”trashet” som kommit inte är flyktingar! Det tror jag även du vet. så därför har vi inte haft särskilt stort flyktingmottagande, men alldeles för stor invandring av bidragstagare, Gör gärna skillnad på flyktingar och migranter.

    Gilla

 4. Det finns nog alldeles för mycket gamla högersossar, nazister, nazi-sionister, bombliberaler, vettlösa frimurare och moderater i SD. Det är problemet, tror jag. Dessa kortsiktiga ytliga psykopatiska fullidioter förstår inte poängen med neutrala alliansfria länder. De vet inte vad MAD-doktrinen går ut på. Om det blir kärnvapenkrig kommer de där idioterna skylla allt på Putin. Allt de kan tänka på är sina mutor och sina aktier i svensk vapenindustri.

  De har förmodligen inte ens läst vad Vladimir Putin säger, heller inte sett filmen Ukraina brinner av Oliver Stone, inte sett Coach Red Pills vlogg från Ukraina, heller inte lyssnat på Tucker Carlson eller på Tulsi Gabbard från USA.

  Ibland tänker jag att dessa psykopater inte är psykopater, men enbart så in i helvete korkade att de faktiskt tror på fulmedias komplett galna psykopater, för inte kan väl inte ens en normal psykopat egentligen vilja ödelägga hela Moder Jord som denne utgör en parasit på med sitt enorma arvode?

  Gilla

 5. Jag håller med Piper om att Sverigedemokraterna har bivit mindre intressant (och ”pålitliga”) med tiden p.g.a. nämnda anledningar.

  Framför allt gäller det det mest grundläggande vi har i och med det demokratiska samhällssystemet: individuell och nationell frihet och självbestämmande (utan statlig och global inblandning).

  Därför blir Alternativ för Sverige (AfS) mer och mer intressant. Till exempel deras politik gällande ”covidpass och tvångsvaccinering”, EU som överstat (”swexit”), nationellt oberoende (självförsörjning: t.ex. energi och livsmedel) och identitet.

  Och, även jag reagerar på sverigedemokraternas ”petningar av obekväma röster inom partiet”. Den åtgärden är förgäves. Det är bara ett önsketänkande av SD om de tror att de kan bli av med den felaktigt (en förvrängning av begreppet) påtryckta rasiststämpeln…

  * 2021-03-30 Dagens Nyheter
  fd. statsminister Löfven (S):
  ”Stöd ska inte utgå från hur många procent man har utan från vad man står för. SD är ett rasistiskt parti som kommer ur nazismen.”

  * 2021-02-19, Twitter
  Justitieminister Johansson (S):
  ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

  Gällande flyktingmottagande: om Sverige hade varit normalt (bl.a. sansad migrationspolitik), skulle jag hålla med Piper om att ”det [är] förkastligt att göra skillnad på folk och folk”. Men, folkslaget (”etnicitet”) har betydelse i olika grad beroende på situation och person(er). Att förneka det är att blunda för den mänskliga naturen.

  Utöver ovan, är jag orolig för digitaliseringen av samhället — en frågeställning som inget parti har deklarerat sin ståndpunkt (ingen har över huvud taget tänkt på det). Vi tycks närma oss ett läge där friheten och tillgängligheten till samhället avgörs av användandet av en mobiltelefon (och ev. dator), vilket kräver av individen att ha både tillräcklig teknisk kunskap och ekonomi (t.ex. Östersunds-Posten (ÖP) 2021-10-27: ”85-åriga Irene fick inte betala på bussen – blev avslängd”).

  Till detta ska läggas de internationella (UN, G7, EU, IMF [International Monetary Fund], WEF, WHO, diverse regeringar) planer på digitala ID, pass, ”vaccinationsbevis”, pengar.

  * 2021-06-21, (The Daily) Telegraph.co.uk:
  ”The Bank of England has called on ministers to decide whether a central bank digital currency should be ‘programmable’, ultimately giving the issuer [utfärdare: staten/regeringen, företag, organisationer] control [**] over how it is spent by the recipient.”

  (se Joe Rogan-video, c:a tre minuter in, Rumble: ”Maajid Nawaz – The Epic Battle Between Centralized And Decentralized Systems”)

  * 2021-nov, DailyTelegraph.co.nz:
  ”LAUGHING JACINDA ARDERN ANGERS KIWIS”
  (video, BitChute: ”Ardern ”It’s actually really straightforward, if you’ve got a vaccine pass, you can do everything”)

  Denna digitalising med medföljande övervakning och kontroll borde vara den ojämförligt viktigaste frågan, om det inte vore för den demografiska förändringen (det är tragiskt att man måste tillägga att det inte handlar om människosyn, men enbart känslan av att känna sig hemma, tillhörighet, gemenskap) varför jag skulle kunna tänka mig att rösta på både Miljöpartiet eller Vänsterpartiet om så vore.

  (Jag skulle vilja veta om M, SD, AfS och MED har för avsikt att få bort regeringens åtgärdspaket ”Nationell plan mot rasism” (2017) vilken endast avser svenskar (SVT:s Gävleborgsredaktion 2021-07-29 på Facebook: ”…människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [svenskar, min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”) och den statliga ”Värdegrunden” (med dess ”allas-lika-värde”-princip) vilken jag anser vara totalitär: staten har inte mandat att tala om för folk hur de ska bemöta och förhålla sig till varandra. — Det är rättsväsendets ansvarsområde att döma, inte den verkställande maktens.)

  [**]
  2022-02-17, CBC.ca:
  ”Banks have started to freeze accounts linked to the protest [”Freedom Convoy”], Freeland [finansminister] says”

  Gillad av 2 personer

 6. Alla må rösta efter salig övertygelse. Jag tänker att min röst ska bli en röst i Sveriges riksdag. Annars är det en bortkastad röst, som i praktiken blir en röst på sossar och dess anhang. Glöm heller aldrig att majoriteten av Sveriges problem idag är importerade MENA problem.

  Gillad av 1 person

   1. Då tror jag tyvärr inte att du förstår det parlamentariska Sverige. Varje röst som går i -4% sumpen gör vänsterfalangen ( V, MP, S och C) starkare, då dessa röster inte räknas. Förklara gärna för mig varför det är struntprat. Jag är intresserad av hur du resonerar.

    Gilla

   2. Jag förstår att Jenny Piper gillade ditt inlägg, då det var kritiskt mot undertecknad. Lite sakargument tack!

    Gilla

   3. Att rösta på det man tror på är aldrig en bortkastad röst. Att hävda att en röst är bortkastad är ett förakt för demokratin och människors åsikter. Det är genom att rösta på det man tror på, som man kan påverka politiken. Även om det alternativ man röstat på inte vinner eller ens tar sig över 4 %, så är det en viktig signal till andra partier.

    Gillad av 1 person

 7. Tompas11,
  tack för ditt klarläggande, jag förstår lite bättre hur du tänker. Även om vi inte är överens om vad som är realpolitiskt och framgångsrikt. Jag kan uppskatta din idealism i alla fall.
  Allt gott

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s