Finns det inte fler länder som kan bistå?

Noterar att Ukraina nu ber om mer hjälp av Sverige och att den ukrainska ambassadören nu för samtal med såväl regering som riksdag om ytterligare hjälpinsatser där luftvärn, kustrobotar, kamouflage, pansarvärn, stridsvagnsminor och utrangerade Carl Gustav-gevär önskas.

Med all respekt för den allvarliga situationen, men finns det inga andra länder än Sverige som kan bistå Ukraina? Vi har redan skickat vapen, flera miljarder kronor i stöd samt har tar emot flyktingar.

Dessutom har vi stora problem i vårt eget land med den kapsejsade vården och skolan där det saknas pengar, rättsväsendet där det saknas resurser och rätt ledning, arbetslöshet, skyhöga bränsle-, el- och matpriser som felaktigt skylls på Putin samt för få människor som arbetar. Det blir i mina ögon lite snedvridet när vi tycks ha outtömliga resurser till andra länder, medan vi återkommande saknar finansiella medel att reparera välfärden för medborgarna som vi redan betalar dyrt för med höga skatter.

Noterar också att USA beslutat att skicka 13,6 miljarder dollar till Ukraina i stöd, så de står verkligen inte utblottade.

Men Sverige ska alltid vara de mest ”goda” i världen, så innan veckan är slut har våra styrande politiker säkert sytt ihop ett nytt guldkantat avtal med såväl vapen som mer pengar, det är trots allt valår och det gäller att framstå som såväl god som handlingskraftig för att vinna röster av de indoktrinerade väljarna.

#onlyinsweden

#vibetalar

Bildkälla: SR

28 reaktioner till “Finns det inte fler länder som kan bistå?

 1. Jag tycker att det är osmakligt att ställa grupper mot varandra på det här sättet. Vi är ett rikt land och kan hjälpa en granne som lider. Det finns dem som har det knapert i Sverige, men det beror på dålig fördelningspolitik. Det finns grupper som har det oförskämt bra och som kan bidra betydligt mer.

  Gilla

   1. Tyvärr, genom att skicka vapen har Sverige etablerat sig som stridande part. Det betyder även att en stridande part kan angripas i försvarssyfte. Kina har just skickat ett helt godståg med förnödenheter som sjukhusmateriel och mat. Sverige skickar vapen.

    Gillad av 3 personer

  1. Dessutom är vi långt ifrån grannar. Har du kollat kartan? Det handlar snarare om att dumsverige ställer upp utan att ställa frågor så därför går man till oss istället för exempelvis Frankrike eller annan vapenstormakt.

   Gillad av 2 personer

   1. Som stark Europavän betraktar jag Ukraina som granne. De gränsar till fyra EU-länder och är sedan någon vecka tillbaka kandidatland för medlemskap. De flyktingar som befinner sig inom EU är enligt massflyktsdirektivet alla EU-länders angelägenhet och vi bör definitivt göra vad vi kan.

    Gilla

  2. Ett Nato-troll. Så trevligt.
   Ukrainas nazister som har folkmördat i östra Ukraina och vill ha Natos kärnvapen vid gränsen mot Ryssland, samt håller på med biovapen, är absolut ingen ”granne”. Hitler var mer av en granne 1933 då vi ingenting visste om Hitlers planerade folkmord.

   Gillad av 1 person

  1. Det kan jag hålla med om, vi borde ha gjort mer då. Men det är ingen ursäkt att sitta med armarna i kors nu.

   Gilla

  2. Man ska inte som neutralt alliansfritt land skicka vapen till krigförande part, och i detta fall ännu värre till krigförande nazistisk part.

   Gillad av 1 person

   1. Sverige har inte förklarat sig neutralt i den här konflikten. Ukraina styrs inte av nazister. Är det en del av RT:s ”balanserade” rapportering?

    Gilla

   2. Tittar inte så mycket på RT som jag kanske borde. Tittar mer på Tucker Carlson, Tulsi Gabbard, Jimmy Dore och Coach Red Pill.

    Gillad av 1 person

   3. När ryssarna lägger en ordentlig konventionell missil rakt ner i det riksdagshus som helt ovetenskapligt påtvingade oss nedstängningar och trugade oskyldiga barn med farliga biovapen, samt nyligen startade krig med Ryssland, så kommer jag inte sörja förlusten av de där eländiga rysshetsarna, och identitetspolitikerna och EU-vurmarna, men tacka den som tog ansvaret för att avsluta det korrupta eländet.

    Jo. Sedan statskuppen i Maidan och det massmord på ryssar som inleddes i östra Ukraina så styrs Ukraina till största delen indirekt av USA och nassar. Komikern Volodymyr Zelenskyy är en marionett ditsatt genom astroturfing av en känd ukrainsk rysshatare som undviker beskattning i Schweiz. Demokrati har de stackarna inte haft sedan Maidan.

    Gillad av 1 person

 2. Dumsverige … det har Du rätt i … varenda handlare samlar in pengar nu … helt utan koll …
  Hjälper gärna gamla fattiga ukrainare so behöver en brödbit … men vill inte bidra till att döda människor.
  Vad hände med biståndsmiljarden som dom fick för nån månad sedan … konto på virgin islands?

  Gillad av 2 personer

 3. Problemet är väl att Sverige är fullt. Vi har varit så självupptagna med att skicka bistånd och importera bidragsturister, som dessutom åker hem på semester. Vem tror att en bidragsberoende somalier åker hem till Afrika? Nej, vi borde ha/haft lite reserver för riktiga flyktingar.

  Gillad av 2 personer

  1. Sverige är inte fullt. Pengar växer på träd. Hela jordens befolkning får plats på Gotland och grisar kan flyga!
   Rösta på riksdagens 8 tillväxtpartier, allra helst på ett parti som muckar gräl med Ryssland, vilket kan liknas vid ett gäng dvärgapor som muckar gräl med en fullvuxen grizzlybjörn!

   Kolla inte upp evident sanning!

   * Lättförståeliga fakta: ”The Impossible Hamster” berättar snabbt och lätt vad tillväxt är och varför något som växer till slut bör stabilisera sig på en balanserad nivå.
   * Arkeologiska fakta: ”Jared Diamond – Easter Island’s End” berättar om förstörelsen av en hel ö genom överpopulation och användandet av för mycket resurser.
   * Matematiska fakta: ”Al Bartlett – The Most Important Video You Will Ever See” berättar om tillväxt och vad ordet verkligen betyder i olika exempel och han berättar om de val som måste göras.
   * Lantbruksfakta: ”Julian Cribb – The Coming Famine” berättar om lantbrukets tillstånd i världen och varnar för en kommande svält.

   Rösta INTE på det enda partiet i Sverige som under decennier har talat om vikten av god beredskap och förstår exponentialfunktion! Det vore olydigt.

   Gilla

   1. Jag kommer, sannolikt, att lägga min röst på ett etablerat riksdagsparti som kan påverka. Vad är hittepåpartiet som pratar om valsamverkan mellan åtta partier? Vilka då? Det vore intressant att få veta hur många promille ni samlar.

    Gilla

   2. Jag har inget annat val än att försöka göra rätt, även om alla andra är fast beslutna om att rösta fel och därför kommer få exakt vad de förtjänar. Monopolkapitalism, identitetspolitik, rysshets, EU-korruption och kanske en kula i huvudet när kaoset ökar just p.g.a. detta.

    Gilla

   3. Hur många vi blir beror enbart på hur många intelligenta människor och partier som har fått nog nu och hur många som är intelligenta nog att ansluta sig.

    Vi tackar t.ex. Nej till sekteristiska partier, som inte kan släppa saker när de blir överbevisade med evidens, t.ex. de som tror att Moder Jord är platt, att det digitala är säket, samt de som talar om ”enhet” och att vara ”seriösa” men alls inte är för enhet och heller inte är seriösa.

    Du kan läsa och prenumerera på Valsamverkanspartiet om du är intresserad av ett politiskt skifte. Där så får du veta flera med- och motgångar, om lögnare, om mobbning, om sabotörer som försöker infiltrera och splittra.

    Jag vet inte exakt vad du gillar för partier och för politik, men de flesta har intressanta alternativ som borde valsamverka.

    Berätta gärna vad du önskar dig så kan jag ev. kanalisera dig till rätt parti!

    Gilla

 4. Vi har alltså bränt krutet på fel grej.punkt slut.
  Varför &
  vad är det politrukerna vill?
  Och de närliggande oljerika länderna taget MENA, som tillämpar samma ideologi, duger inte att ”fly” till-varför?
  Likt Ukraina till resten av Europa…..
  Jo, prova ett sätta ett K framför Hasar & se vad ni får.
  Tada!
  Sprunget ur samma källa som Aschkenaz(Japhet), enligt den goda boken.
  Kan man tänka sig att Dan har med Danmark(Denmark) att gör likt SweDen?
  Jag vet inte men intressant är det.
  Har multikulti någonsin fungerat?
  Ytterst tveksamt, känns mest som ett biovapen där den svagaste kulturen dukar under.
  Har hänt förut.
  Och nu skänker man bort ALLT Vi kanske behöver själva om 2 minuter… redan gjort förresten.
  Därmed inte sagt att alla oliksinnade borde dräpas men det är vad som händer om politrukerna, som inte drabbas, får bestämma.
  Vilka är svagast denna gång?
  Merparten av de som kom hit sist gjorde det inte för att jobba iaf.
  Lite om mycket.

  Gillad av 1 person

   1. Om orsaken till kriget till stor del är nassarnas etniska rensning i Donbass och Luhansk, samt ledande nassars försök att placera Kärnvapen intill Rysslands gränser, så ser jag det inte som att dessa nassar står på ”Ukrainas sida”. De har tvärtom villigt låtit sig luras av sina egna korrupta ledare, av USA:s krigshetsare och av en kriminell judisk ukrainare som bosatt sig i Schweiz.

    Hade nassarna f.ö. varit patrioter, nationalister och socialister på riktigt, så hade de arbetat för det ukrainska folket, för neutralitet, för alliansfrihet och ett jämlikt samhälle, inte att ansluta sig till någon monopolkapitalism och dess oligarker.

    Gilla

 5. Att ge bort alla svenska vapen till Ukrainas nazister är inte enbart korkat för vår egen beredskap. Det är en krigsförklaring mot Ryssland.

  Gillad av 2 personer

 6. Nuland, Zelenskyj mfl-vad har de gemensamt?
  Palme, David Schwarz, $oros, Sarnetzki, Cohen,Gates, Bildt(med kärring), Åsbrink, Dennis, Feldt, Grandin mfl.
  Jo,förutom att de är $kattefinansierade bla.
  Vilka koka ihop,kallas det, SOU 1975:26(Palme, Schwarz mfl),den senare insåg misstaget 1983, mig veterligen.
  Så dax.
  De har pajat en HEL nation.
  Golf applåd.
  Det fenomenala….
  Du betalar, Jenny, som du insett.
  Nation är folk,som måste kunna/vilja försvara sitt land.
  Vill Vi?
  Jag fattar Michael Schenkers-Cry for The nations(1980) nu.

  Gillad av 1 person

 7. Samt-Hateful little ppl.-Freak Kitchen(2002).
  Förstå.
  Jag tar gärna smällen om Ni tar hand om kidzen…
  Vad har hänt?
  Feminism?
  Inte här iaf….
  Nog är Ni vackra nog att dö för…
  Galen?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s