Censuren sänker oss till samma nivå som diktaturer

Att EU beslutat att införa censur mot den ryska nyhetskanalen RT är under all kritik och att inte längre kunna surfa in för att titta igenom deras rubriker är mycket irriterande. Vi ska verkligen inte foga oss efter denna idioti där någon annan ska bestämma vilka nyheter respektive åsikter som är rätt och fel. Det blir dessutom ganska löjeväckande när man censurerar en nyhetskanal som man påstår sprider fake news samtidigt som vår egen massmedia far med lögner och fritt kan fortsätta rapportera onyanserat utan att ifrågasättas.

Faktum är att när länderna i väst inför censur på det här sättet är man inte bättre än de diktaturer som man ägnar sig åt att kritisera – exempelvis Kina, Nordkorea och Ryssland.

Men det finns sätt att kringgå censuren. Man kan exempelvis installera Psiphon, ett gratis och öppet källkodsverktyg som kringgår internet. Fungerade utmärkt när jag testade. Ge censuren🖕!

13 reaktioner till “Censuren sänker oss till samma nivå som diktaturer

 1. Fortsätt rapportera om det de kallar fakenews från Ryssland. Jag är urkass på datorer och vet inte hur det där programmet funkar…Tack för allt ditt arbete!!

  Gillad av 1 person

  1. Det sägs vara automatiskt. Du startar webbläsaren, sedan startar programmet, ingen installation behövs, då ställer den om läsaren till att använda proxy.

   Gillad av 1 person

 2. Man får inte glömma att RT styrs från Kreml och därmed är en del av krigsinsatsen mot Ukraina.

  Gilla

  1. Vi ska inte ägna oss åt censur punkt. Tycker också ska gå in och läsa innan du drar förhastade slutsatser. De skriver om nyheter som vilken nyhetssajt som helst och faktiskt mer nyanserat än våra egna propagandaorgan DN, Aftonbladet, Expressen m.m.

   Gillad av 1 person

   1. RT verkar vara en märklig hybrid av seriös nyhetsmedia och statlig rysk propagandakanal och eftersom det ibland kan vara svårt att se skillnaden har de närmast obefintlig trovärdighet. Jag håller med om att censur normalt är vederstyggligt och bör undvikas, men just nu lever vi inte riktigt i normala tider.

    Gilla

 3. Kina har ingen censur. Både RT och Sputnik fungerar bra. Att Kina skulle ha censur är en gammalt propaganda lögn. Däremot har Kina reglerat yttrandefriheten och det är inte tillåtet att använda den brottsligt ändamål, som att dreva folk i döden lex Benny Fredriksson, ljuga, förfölja och hänga ut människor, sprida falska rykten, starta våld och oroligheter, osv. Sådant är ju tillåtet i Sverige.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s