Vem bär ansvaret?

En viktig aspekt att ha i åtanke i dessa tider när det enda våra politiker gör är att försöka vinna politiska poäng och frånsäga sig allt ansvar för Sveriges förfall.

7 reaktioner till “Vem bär ansvaret?

 1. Jag har reagerat på samma sak och menar att staten använder Ukrainakrisen för att få upp bensin och diselpriset till 30 kr litern. Björn

  Gillad av 1 person

 2. Ja det är märkligt att priset gör att pengarna rasar in i Maggans skattkista. Att de inte gör nåt gör ju att man undrar. Skattesänkning i augusti? Valfläsk.

  Gilla

 3. Visst hade de kunnat minska priset och indirekt skatten på både bensin och diesel om politikerna hade haft viljan till det. Problemet är att skatten på drivmedel är väldigt inkomst berikande till staten, pengarna ska räcka till många bidrag bl.a statligt tandvårdsförsäkring, ekonomiskt bidrag, bostads bidrag, etableringsbidrag.

  Först har vi moms på bensinen sen har vi energiskatt och på detta har vi koldioxidskatt sen har någon miljömupp räknat ut att man även kan beskatta momsen på skatten. Skattens andel av priset: 54,2 procent 2022-03-04 https://www.ekonomifakta.se/fakta/energi/styrmedel/konsumtionsskatter-pa-bensin/

  Man kan tycka att politikerna frånsäger sig allt ansvar men jag ser det mer som att de som inte bidrar till vårt unika system får det bara bättre och bättre medan vi som drar in blir bara mer och mer bestraffade med ännu mera skatt och här har politikerna ett stort ansvar att lösa denna ekvation om det vågar.

  Gillad av 1 person

  1. Samtidigt som Sossarna den 1:a Maj demonstrerar mot sin egen politik och sjunger:
   ”Båd´stat och lagar oss förtrycka
   vi under skatter dignar ner.”

   Gilla

 4. Får jag försöka?
  Vilka har betalat allt?
  Europ’eerna.
  Varför?
  U kidz..
  Finns det något fredsfördrag?
  Nope.
  Inte mig veterligen.
  Kan ha fel.
  Är det en slump att NATO har sina baser i Italien & Tyskland?
  Spank me!

  Gilla

 5. Det är bättre att Maggan klipper pengarna än att tiggarna utanför Coop får sina fulla muggar. Svensken har nog råd. Nu skänker de hundratals miljoner till Ukraina. Svensken har råd.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s