En del av världen är emot medan en del ger sitt stöd

Vi får ofta höra media basunera ut att hela världen är emot Ryssland, vilket är en sanning med modifikation. Häromdagen avstod 35 länder från att rösta för FN:s fördömande av Rysslands aggressioner mot Ukraina – däribland Pakistan, Indien, Iran, Kina, Sri Lanka, Tajikistan, Kyrgyzstan, och Kazakhstan. Pakistans premiärminister Imran Khan kritiserade under gårdagen att utländska diplomater från EU, Japan, Schweiz, Kanada och Storbritannien försökt pressa Pakistan att slopa sin neutralitet för att stödja FN:s resolution.

-”Vad tror ni om oss? Är vi era slavar… som gör allt som ni säger till oss att göra? Skrev ni samma brev till Indien som också är neutrala?”

Khan uttryckte också att Pakistan fått lida för att man tidigare valt att stödja Nato:s militära operationer i Afghanistan och deklarerade att Ryssland är deras vän, precis som man är vän med USA, Kina och Europa samt att man inte väljer läger.

Synd att inte Sverige kunde fortsätta förhålla sig neutrala istället för att skicka vapen och gå de svenska Nato-hetsarna till mötes. Man undrar om krigshetsarna i Nato övervägt vad det innebär om dessa 35 länder på sikt tillsammans bildar en stark motpol som samarbetar mot Västvärlden? Troligen lika lite som man tycks ha funderat på hur mat-, el-, och drivmedelspriserna påverkar världens befolkning.

https://www.rt.com/news/551382-pakistan-russia-ukraine-resolution/

7 reaktioner till “En del av världen är emot medan en del ger sitt stöd

 1. Återigen ett bevis på hur media missleder.

  Enligt en mätning från Expressen/Sifo som gjordes den 25/2 visade att det fanns ett starkt motstånd mot förslaget att skicka vapen till Ukraina hos den svenska befolkningen. Endast 39% uppgav att de tyckte att Sverige borde bistå Ukraina med vapen.

  Trots detta valde Expressen att sätta rubriken: ”Så vill svenskarna stötta Ukraina: Skicka vapen.” Senare samma dag som Expressens artikel publicerades meddelade regeringen sitt beslut om vapenleveranserna.

  https://www.friatider.se/svenska-folket-var-emot-vapnen-till-ukraina

  Gilla

  1. Klart att Expressen valde den rubriken, allt för att få ut propagandan till folket. När man läser och lyssnar låter det snart att vi även är medlemmar i Nato med. Det bästa tror jag är att förbli neutrala och inse att om vi går med i Nato så kommer det antagligen kosta mer än vad det smakar.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s