En annan sida av dramat

Efter att ha scrollat igenom massmedias onyanserade rapportering om Ukrainakrisen, där man bland annat slår fast att Rysslands attack mot Ukraina är ett ”militärt fiasko” utan att reflektera över att det kanske är en del av strategin att göra punktinsatser mot särskilda mål och undvika att skada civilbefolkningen, är det intressant att ta del av en annan sida av dramat.

Noterar exempelvis att Expo-toppen Daniel Poohl medger att tidningen medvetet mörkar uppgifterna om de nynazistiska inslagen i Ukrainas poliskår och väpnade styrkor samtidigt som han bekräftar att det är ett faktum att extremhögern i allra högsta grad är en politisk faktor i Ukraina.

En annan intressant detalj är en intervju med den pensionerade amerikanska översten Douglas MacGregor, som anser att Zelensky spelar med ukrainarnas liv som insats för att rädda ansiktet, vilket han uttryckte i Fox Business News.

-”Jag ser inget hjätemodigt med den mannen och det mest hjältemässiga han kan göra nu är att komma överens med verkligheten.”

MacGregor deklarerade vidare att man anammat IS strategi i Syrien genom att använda civila som mänskliga sköldar och att Zelensky var en marionett som sätter människors liv på spel genom att utsätta dem för en onödig risk när han drar ut på konflikten med Ryssland.

MacGregor underströk också att Putin inte försökte ”platta till” Ukraina och lämna det i spillror.

-”Absolut inte. Faktum är att Putin har arbetat hårt för att hålla det mesta intakt och åsamkat förvånansvärt lite skada ärligt talat… Mycket mindre skada än vi tillfogade Irak när vi gick in 1991 och igen 2003. Ärligt talat är det mesta av det som kommer ut ur Ukraina avslöjat som lögner inom 24 till 48 timmar. Föreställningarna om att ta och återtaga flygfält, allt detta är nonsens. Det har inte hänt. Zelensky har de senaste dagarna försökt undvika ett oundvikligt nederlag, i hopp om att Amerika skulle komma till hans räddning. Vi kommer inte, det har president Biden gjort mycket klart.”

I fredags tillkännagav för övrigt den tyska kanslern Olaf Scholz att ett NATO-medlemskap för Ukraina inte längre var aktuellt.

Ryska medier, som nu är förbjudna i USA och EU, har rapporterat att Kiev tagit emot plutonium från Washington, vars kvalitet möjliggjort att arbeta med skapandet av en kärnvapensprängladdning.

Enligt ukrainska källor ska Zelensky dessutom ha lämnat landet och befinna sig i Polen.

Noterar också en tweet som florerar och till skillnad från den hjältestatus han fått av MSM beskrivs Zelensky som en drogberoende president som ber om internationell hjälp från en militärbunker var femte minut, där man ifrågasätter hur någon kan vilja dö för en clown och skådespelare som bland annat framträtt i nationell TV där han spelade piano med sin penis.

Det finns inget som verifierar sanningshalten i det som sägs här – lika lite som den bild som sprids av MSM kan sägas vara korrekt, men det ger ändå lite perspektiv. Helt klart får vi inte hela bilden från någon av sidorna, även om vi förväntas tro på det som massmedia kablar ut och alla som inte håller med den stora massan får lida för att den vågar ha en egen åsikt som går emot det politiskt korrekta narrativet – något exempelvis Svenska Dagbladets korrespondent i Ukraina Gunilla von Hall fick erfara efter att ha rapporterat om hur ukrainare ser på kriget samt därefter blivit kallad både förrädare, ”Putin-troll” och ”judas” i en Twitterstorm.

Zelensky gambles with the lives of Ukrainians to save his own skin

Where is President Zelensky?

https://www.friatider.se/expo-darfor-morkar-vi-nazismen-i-ukraina

https://www.friatider.se/svd-anklagas-att-ga-putins-arenden

28 reaktioner till “En annan sida av dramat

 1. Vad är detta? Jag citerar ” utan att reflektera över att det kanske är en del av strategin att göra punktinsatser mot särskilda mål och undvika att skada civilbefolkningen”. Den andra sidan av detta drama verkar inte ha förstått hur Rssland urskiljingsinglöst skjuter artilleri och flygbombar Ukrainska städer. Fakta är att RU invaderar UK och att de nu börjat terrorbekämpa civilbefolkning, städer och infrastruktur.

  Gillad av 1 person

  1. När Azov använder mänskliga sköldar eller följer med flyktingströmmar utklädda till flyktingar är civila offer en följd. Ryssland har inget att vinna på att förstöra så mycket som möjligt eller att döda så många som möjligt. Oavsett så får vi hoppas på att kriget är över snart.

   Gillad av 1 person

  1. Poängen är att det är lika mycket halvsanningar som massmedia pumpar ut varje dag i sin ensidigarapportering, men det köper allmänheten utan att tänka kritiskt.

   Gilla

 2. Expo? Vem fan litar på dem?
  Det är Ryssland som oprovocerat angripit Ukraina och detta ska med kraft fördömas. Och detta ska fördömas oavsett om vissa anser att Ukrainas president är en clown eller en skådespelare, för detta är inte relevant. Ryssland bombar bostadshus, skolor, sjukhus och vill uppenbarligen döda så många civila vuxna och barn som möjligt och samtidigt lägga hela Ukraina i ruiner. För dessa bestialiska illdåd finns inget försvar.

  Gilla

  1. Krig ska alltid fördömas. Men jag tycker det är synd att du som är så klarsynt annars helt köpt massmedias bild. Titta gärna på Oliver Stones dokumentär Ukraine on fire och få lite bakgrund. Inse att DS är inblandat och att vi absolut inte får hela bilden. Kan vara så att Putin bara ska in och hämta viss information som är mycket avslöjande för den styrande globslisteliten. Något är i görningen och man bör se bortom massmedias onyanserade rapportering nu, men du får givetvis ha din åsikt.

   Gillad av 1 person

   1. Jag ”köper” inte MSM:s bild utan har bildat mig en egen uppfattning genom en sjuhelvetes massa timmar spenderade på nätet på otaliga sajter och otaliga filmer från kriget. Det är nu närmare 3½ år sedan jag drog ut elkontakten till TV:n så därifrån kommer ingen info.

    Gillad av 1 person

 3. ”… är det upplyftande att ta del av en helt annan sida av dramat.”
  Drama? Upplyftande? Det är ju för fan ett reellt krig som pågår där människor skjuts och sprängs i småbitar och inget drama som kan ses på Netflix.

  Gillad av 1 person

  1. Upplyftande att ta del av en annan sida än den som rapas upp i massmedia ja. Såg du inte filmen jag delade tidigare i dag där man visar hur vi gång på gång manipuleras av media – klimatet, covid och nu även Ukraina.

   Gilla

   1. Jag har sett filmen och den framställde på ett bra sett vilka onda krafter som styr. En del av det som presenterades kände jag till sedan tidigare.

    Gilla

 4. Håller med dej jenny ,,, har hållit tompas som en klarsynt snubbe ,,, under c19 bluffen genomskådade han lögnerna , när samma media som ljög som mest under c19 ljuger om upprensningen av ds från ukraina så sväljer tompas allt jag blir så besviken ,,, jag är säker på att när han låtit känslorna svalla ett tag så tar han sitt förnuft till fånga o börjar tänka själv så kommer han att ansluta sej till oss som tänker

  Gilla

 5. I krig är det alltid svårt att hitta fakta/sanning eftersom propagandan är ett viktigt militärt instrument, ingen av parterna vill framstå som svaga, ingen av parterna vill framstå som om de har problem. Men i krig är just problem de man ställs inför och dessa måste bara lösas på olika sätt, ingen ledare vill offra sin civilbefolkning men ändå blir dessa en bricka i spelet.
  Sanningen skrivs av segraren de har historien visat oss.

  Gillad av 1 person

 6. Herregud Jenny. Vilken smörja du sprider. Jag har uppskattat att läsa på din blogg men nu verkar du ha lämnat verkligheten bakom dig. Att vi inte ska köpa MSMs bild är ju klart men kollar man runt lite så inser man att Putin har gått på pumpen hittills. Nu sätter han in allt han har för att förvandla Ukraina till en grushög. Kollar du lite på hur han agerar hemma så har han nu infört full censur, massfängslande av folk som säger emot och ransonering av varor. Putins uppfattning om verkligheten är skruvad. För att inte ta i allt för mycket.

  Gilla

  1. Poängen här är att det är lika mycket halvsanningar som massmedia pumpar ut varje dag i sin ensidiga rapportering, men det köper allmänheten utan att tänka kritiskt. Om vi inte har hela bilden bör man avhålla sig från att enbart se Ukraina som ett offer och Ryssland som odjuret.

   Gilla

 7. Vad tror ni om detta? 🤔

  Citat:
  ”Ryska försvarsministeriet publicerar idag dokument som man hittat som visar lagring och forskning av massförstörelsevapen på platser i Paltova och Charkiv.

  Detta förklarar varför Zelenskyj gör allt för att fördröja och förlänga ett krig han inte kan vinna. Dokumenten visar också att laboratorierna fått order den 24:e och 25:e februari att förstöra kemikalie-/och biologiska vapen samt förflytta ”andra vapen” (nukleära?).

  Detta är mycket allvarligt, att NATO flyttat in och lagrar kärnvapen i Ukraina. Detta förefaller också förklara varför Zelenskyj ansökte om att dels gå med i NATO och dels en direkt förfrågan om en transaktion till ett kärnvapenland.

  Kärnvapen och andra massförstörelsevapen hade redan förvarats i Ukraina men man sökte nu alltså legal grund, för kärnvapnen i alla fall.

  Detta förklarar också varför media har fått order om att sluta rapportera från Ukraina, och varför ALLA ryska TV kanaler har blockerats från väst. Och det förklarar också varför denna massiva propagandakampanj mot Ryssland och en total black out.”

  Gilla

  1. Ryska försvarsministeriet? Den som tror att de talar sanning ska nog fundera några minuter till. Putin vill ju se sig som en befriare. Därför ljuger han friskt. Var försiktig med vilka källor du citerar Jenny.

   Gilla

   1. Jag tycker det är intressant eftersom det finns den där läckta kartan med kemlabben i Ukraina som kom för några veckor sedan, så tror det ligger en del i det i alla fall.

    Gilla

 8. Vad jag tror om detta, är att det är sedvanlig rysk propaganda som sprids i syfte att desinformera. Detta är helt falskt enligt min bedömning. Vi får alla akta oss så vi inte blir Putins nyttiga idioter.

  Gillad av 1 person

 9. Kan det vara så att man vill införa sk undantagstillstånd, för enkelhetens skull?
  Staten gör efter eget behag.
  Skulle någon bli förvånad?
  Jag tror, gör man oftast i kyrkan men f… n, att det är på g i flera länder iom kriget…
  Om nu inte sprut jäkeln redan har tagit bort det sk männskliga rättigheterna pga ev genmanipulering…
  Långsökt?
  Kanske.
  Allt händer av en anledning, mig veterligen.
  Tänk va enkelt allt vore för vissa,
  om man slapp ta hänsyn till sk mänskliga rättigheter & man bara kunde valla ihop fårskocken & göra efter tycke & smak.
  Hur ser det ut i vårat galna land numera?
  Har något blivit bättre det senaste 30 åren angående sk demokrati?
  Vi är numera rasister, enligt ”vissa”, om vi hjälper Ukarainare som flyr…
  De kommer ifrån vårt närområde, mig veterligen.
  Är inte ”vissa” rasister, som tycker vi ska ta emot folk från från-långt-bort-stan & hur bra gick det?
  Vis av erfarenhet….
  Jo, varför är 6 h arbetsdag en omöjlighet numera?
  Snarare tvärtom 12 h arbetsdag….
  Eller sänkt pensionsålder, som bitvis gällde under 90-talet?
  Lurad?
  Ni bedömmer.
  Okey, spank me!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s