Det finns pengar till allt utom den egna välfärden

Häromdagen pratade vi på jobbet om årets löneförhandling, eller förhandling är väl att ta i – man får veta vad ens nya lön blir (några futtiga hundralappar om man har tur) med en brasklapp om att det inte finns några pengar i år heller, sedan är det tack och hej. En av sjuksköterskorna sade då något väldigt klokt – hur kommer det sig att det finns oändligt med miljarder till covid, klimatet, invandringen, EU och nu Ukraina etc, men det finns ALDRIG pengar till vården?

Så är det verkligen. Det finns inga pengar till välfärden, men när Sverige ska visa sig bäst i klassen skakar man fram ofantliga summor utan problem – pengar som hade behövts till vården och skolan. Samtidigt växer vårdköerna, vårdgarantin är omöjlig att hålla, barn far illa och vårdpersonalen flyr till privata aktörer som kan erbjuda högre lön, mindre stress samt bättre villkor. Men tyvärr det finns inga pengar. 🤷‍♀️🤦‍♀️

Våra politiker verkar tro att vi medborgare inte kan se hur de missbrukar sin makt och lånar pengar på löpande band, pengar som inte kommer folket till gagn, medan vi förväntas fortsätta dra in skatt så att de kan fortsätta leka med våra skattemedel. Men allt fler börjar nu inse att det behövs förändring, problemet är bara att människor tror att den så kallade oppositionen kommer göra ett bättre jobb trots att alla riksdagspartier numera är stöpta i samma form.

Den dagen folk kommer till insikt om att samtliga partier måste bytas ut om man vill ha förändring på riktigt kommer vi äntligen få känna frihetens vindar blåsa, men där har vi en lång väg kvar att vandra och efter höstens val kommer det garanterat bli samma visa i fyra år till eftersom människor envisas med att ge sitt förtroende till de klåpare som blåst dem gång på gång de senaste decennierna samtidigt som man suger i sig massmedias onyanserade rapportering.

#followthemoney

#vibetalar

27 reaktioner till “Det finns pengar till allt utom den egna välfärden

   1. AfS:s ekonomister och plattskatte-vurmare kommer inte över 4% men tror ändå varje val att ett mirakel ska ske. Det är smått tragikomiskt. Släng aldrig bort din röst på ett parti som inte valsamverkar brett, Jenny! Det finns bara ett parti som är lösningen idag. Valsamverkanspartiet. Alla är välkomna. Ingen kommer mobbas ut. Jag gillar särskilt Jeff Ahl. Med honom i ledningen för AfS kan vi nog få ett politiskt skifte och mer demokrati än demokratur, tror jag.

    Gilla

  1. Knapptryckarna vill in i Riksdagen för att avveckla den och skapa direktdemokrati, samt flytta ut mer av besluten i kommunerna. De kommer att få min röst.

   Gilla

 1. Eftersom folk och fack numera är osolidariska mot de som är arbetslösa, samt röstar på EU och Sveriges vidöppna gränser så binder de ris om egen rygg. Det blir svårt att löneförhandla när det är arbetsgivarnas marknad.
  1. Ut ur EU
  2. Dela på jobben.
  3. Skapa ett mer jämlikt samhälle.

  Gillad av 1 person

   1. I vart fall ett nytt starkt FN som bygger på fred, frihet, respekt demokratiska principer.

    Gilla

 2. Staten skulle få in massor med pengar på slopade ränteavdrag, slopade ROT- och RUT-avdrag, återinförd fastighets- och förmögenhetsskatt, men ingen politiker vågar stöta sig med medelklassen.

  Gillad av 1 person

   1. Överklassen klarar sig alltid, de svävar ovanför något så simpelt som dagspolitiken. Jag skulle beskriva det som en allians mellan medelklassen och politikerna mot underklassen. SD:s kometkarriär är en illa artikulerad protest mot detta.

    Gilla

   2. Jo. Den korkade medelklassen röstar in politikeradeln, men är grundlurade. En efter en blir även medelklassen utan inkomst. Ibland vaknar någon i medelklassen i detta ögonblick, allt medan arbetslösheten stiger. Sent skall syndarna vakna.

    Den hjärntvättade medelklassen, som fortfarande har jobb, sitter räddhågsna, lydiga och osolidariska still i båten, samt skyller ev. på invandrarna och fortsätter rösta på alla de 8 partier som utgör problemet på olika vis. Facket är lika osolidariskt och fungerar numera enbart som ett sätt att få bättre försäkringar.

    Fack och arbetare skiter i de arbetare som inte har jobb, men de binder ris om egen rygg, för samhället blir allt mer otryggt när de som blir utan inser att alternativ som feminism, nazism, islamism och kriminalitet blir fullkomligt logiskt, för de förstnämnda tar hand om varann baserat på identitet och det sistnämnda är en människa som tar hand om sig själv när det osolidariska samhället inte gör det.

    Tänk på det när någon blir rånad, eller misshandlad! Alla som har röstat in eländet har förtjänat exakt detta, p.g.a. att de är osolidariska individer som bara bryr sig om sig själva och sina egna identiteter, allt medan bankmaffian skor sig.

    Gilla

 3. Det är bäst att arbetarna inte får det alltför bra för då sviker de sina rötter och vill spela med de stora grabbarna. Moderaterna-det nya arbetarpartier. Jo tack så mycket kan arbetaren säga som ser hur klyftorna ökar och de rika blir färre men rikare. Nu tänker man att SD skall vara deras säkra hamn men än en gång riskerar arbetaren att bli rånad. Hur röstar man då? Jag vet inte säkert för egen del men V eller Partiet Nyans lutar det åt. Partiet Nyans bör vara helt fritt från globalistisk infiltration och bara lukten av en Expoit får förmodligen vakten i dörren till Nyans möten att kippa efter andan. Muslimerna känner sin fiende och jag också. Dessutom har Mikail Yüksel rötterna i lantbruket och jag känner därför stort förtroende för honom. Han vet nog hur man slår omkull en gris.

  Gillad av 1 person

  1. Problemet med Nyans är tyvärr likartat med andra identitetspolitiker. De arbetar, medvetet eller omedvetet, åt den makt som lever på deras splittring. Ner med allt som splittrar oss! Var för allt som enar oss!

   Gilla

 4. Du får ursäkta mitt språkbruk, jag brukar i vanliga fall inte sänka mig till din nivå. Men om man väljer mellan V och Nyans är man sannolikt en landsförrädare OCH HELT DUM I HUVUDET! Detta måste vara en buskis som heter ”Rena rama Rolf”. Om du inte förstått det förut, så säger jag igen. Du är ett pucko som kliver upp under din sten när ångorna i din lilla hjärna fått lite stimulans. Idiot!

  Gillad av 1 person

  1. Man kan tänka precis så, men när man vill övertyga någon så föreslår jag presentation av evidens och kunskap som ökar kompetensen, men när inte ens det biter så bör man nog upplysa vederbörande om att de snarast bör ta ett kognitivt test, samt om det inte faller så väl ut att de då ev. bör intressera sig mer för att mata fåglarna än politik!

   Gilla

   1. Kognitivt test samt koll på levern låter bra. (Att kunna slå ihjäl en gris utan att sen äta den…)

    Gilla

 5. Jodå, pengarna till vården finns. Vi lägger oerhörda pengar på vården. Tredje bäst i EU räknat som procent av BNP. Men vården är uselt organiserad. Många administratörer, många läkare men få besök per läkare. Så en omorganisation behövs. Färre offentligt drivna enheter och fler privata. Mer pengar är inte lösningen.

  Gilla

 6. Och alla pengar vi skänker i bistånd till olika organisationer ex där Löfven skänkte xtra pengar till FN och köpte sig en tjänst för skattebetalarnas pengar

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s