Ska krigsfångar avrättas med svenska vapen?

Enligt Kiev Independent tillkännagav den ukrainska försvarsmakten i går kväll att man nu kommer börja avrätta ryska krigsfångar genom ett officiellt meddelande på Facebook som fått över 20.000 gilla-markeringar och man skickar samtidigt ett provokativt formulerat budskap till ryska soldater: ”Från och med nu kommer det inte bli några fler tillfångatagna ryska artillerisoldater, så varje militär, vare sig ni är förare, befälhavare eller lastare, kommer att slaktas som grisar. Kissa på er, för vi kommer efter er. Ring din mamma och meddela att du kommer dö. Vi är inte döden, vi är värre! Att be om nåd eller säga ”snälla döda inte, jag ger upp” kommer inte att fungera längre”.

Vid 06-tiden redigerade den ukrainska försvarsmakten meddelandet på Facebook och dolde flera av formuleringarna, men. originalet kan fortfarande ses i inläggets redigeringshistorik.

Om det här är sant lär den svenska regeringen tillsammans med övriga riksdagspartier ha lite att fundera på efter sitt beslut att skicka vapen för att stödja Ukraina. Även Östgruppen, Reportrar utan Gränser och Kristna Fredsrörelsen som i går demonstrerade på Sergels torg för att visa solidaritet kanske ska betänka hur fredligt det är att slakta människor.

Det är för övrigt intressant att Ukrainas president vid fredssamtalen ställer krav på EU om att få Ukrainas statsskuld avskriven och om att genast få gå med i unionen trots att Ukraina inte uppfyller de krav som ställs på medlemskap. I dag väntas nya fredsförhandlingar och det korrupta EU ska även rösta om snabbspår för Ukraina samt ökat flyktingmottagande.

I dag höjs dessutom dieselpriset ännu en gång medan gaspriserna rusar och utlöser extrema elprisskillnader runt om i Sverige. Spännande och framförallt dyrare tider väntar oss skatteslavar som synes. Tack EU och vår svenska politikerelit för att ni alltid sätter folkets intressen framför era egna! 😜

#vembetalar

#värdegrund

https://www.friatider.se/ukraina-borjar-avratta-krigsfangar-ska-slaktas-som-grisar

46 reaktioner till “Ska krigsfångar avrättas med svenska vapen?

   1. Sant eller inte. Det märkligaste är i alla fall att FB överhuvudtaget tillåter att sådana uttalande läggs ut på FB-nätet när man tar i betraktande att Trump stängs av utan någon som helst tvekan samt att ”rasistiska” uttalanden censureras av FB.s så kallade ”faktakollare”.

    Gillad av 1 person

   2. Jag tycker inte att frasen ”om det är sant” friskriver en från ansvar. Jag tycker att det är viktigt, i synnerhet i dessa oroliga tider, att man kritiskt granskar allt som dyker upp på nätet. Annars gör man sig till Putins nyttiga idiot genom att sprida vidare alla dumheter.

    Gilla

   3. Men om det inte finns bevis för att det inte är sant så är det inte fastställt om det är sant eller inte. Att skriva ett inlägg där man kritiserar våra beslutsfattare utifrån en existerande nyhet tycker inte jag är att gå Putins ärenden.

    Gilla

   4. Nu slår du knut på dig själv. Bevisbördan ligger på den som framför eller vidarebefordrar påståenden, inte på den som ifrågasätter dess trovärdighet.

    Gilla

   5. Mikael Andersson,det är aldrig den anklagade som skall bevisa sin oskuld däremot är det du som skall bevisa att din anklagelse håller. Kom ihåg det! Kan du bevisa att din tes håller istället för att hela tiden krypa från ämnet? Det är så fruktansvärt upprörande att se dig sitta här och vara något slags domare. Vem har gett dig rätten till det? Bevisa nu att dina anklagelser håller.

    Gillad av 2 personer

  1. Vi vet att pack som du redan informerat berörda myndigheter. Dra åt helvete med dina försök att styra. Vi har fått nog av sådana som du. Vad menar du kan hända ifall man ifrågasätter rådande konsensus?

   Gilla

  2. Mikael Andersson,det är rent ut sagt för djävligt att Sverige skickar vapen i en konflikt. Det kostar kanske mer än det smakar din jävla fåntratt. Begära att en enkel bloggare som Jenny skall ta ansvar,hur vrängd i skallen får man bli?

   Gilla

   1. Rolf, du har en väldigt otrevlig ton och du håller dig inte till saken. Jag ifrågasätter Jennys spridande av desinformation. Huruvida det är rätt eller fel att skicka vapen till Ukraina har inget med saken att göra.

    Gilla

   2. Mikael Andersson,är det helt ointressant för dig att Ryska krigsfångar kommer att avrättas med svenska vapen? Tycker du att det är så våra vapen skall användas? Hade detta varit möjligt ifall vi inte hade skickat krigsmateriel till Ukraina? Du framstår som än dummare för varje kommentar du skriver😂

    Gilla

   3. Mikael Andersson,framställ inte nazisterna i Ukraina som några slags helgon. Du menar nog att oavsett ifall det är sanning eller inte så är allt ont som Ukraina gör förbjudet att berätta om. Vi kan dig. Vi har sett dig. Vi har hört dig. Vi är trötta på dig och ditt anhang.

    Gillad av 1 person

  3. Jag känner att jag måste återkomma till dig Mikael. Du har väl aldrig stått upp för riktig yttrandefrihet. Var fanns du när brödet togs ifrån mig? Var fanns du? Stod du upp för yttrandefriheten då?
   Nu kommer du här och nästan kräver lojalitet så att sådana som du kan fortsätta med att smyga runt och leva ett priviligerat liv. Kyss mina skor,slicka mitt arsle så kanske kanske du kan få den lojalitet du kräver.
   Min reaktion på sådana som du är att likna vid en allergisk reaktion och mitt förakt för dig blir bara värre och värre ju mer jag ser dig. Du borde hylla Jenny Piper för att hon står upp för även obehagliga sanningar men icke gör du det. Ett gott råd till dig är att delta i din myndighets skjutövningar och kvittera ut ditt vapen för mig får du nog aldrig se vid din sida.
   Ditt djävla kräk!

   Gilla

 1. Jag tycker ryssarna gör rätt som upprätthåller MAD-doktrinen, även om det kostar liv. Att inte göra det kommer leda till totalt kärnvapenkrig. Väst, EU och den svenska regeringen är komplett galen som stödjer Azov bataljonen. De ryska soldaterna gör sannolikt en stor insats både för Ryssland, för Ukraina och för hela världen, tror jag, även om det rent tekniskt är en krigsförbrytelse och inte är enligt FN:s reglemente, men det kom ju inte från klar himmel direkt. Väst och USA har länge varit elaka mot ryssarna och brutit löften och avtal. Jag ser Putin och hans administration som stora hjältar om detta kan leda till ett neutralt alliansfritt Ukraina med ett konventionellt försvar. Jag hoppas också att ryssarna kommer vara professionella när de väl har intagit Ukraina. Det verkar redan som de beter sig relativt professionellt mitt i det kaos som krig alltid är.

  Gillad av 2 personer

  1. ”Det verkar redan som de beter sig relativt professionellt mitt i det kaos som krig alltid är.”
   Klusterbomber och raketer mot civila bostäder där civila dödas är inte att bete sig professionellt. De är slakt på Ukrainas befolkning. Inget annat!

   Gilla

   1. Krig leder nästan alltid till slakt på civila, men det du kommer med låter som ren propaganda från Azovbataljonen.

    Ser inte att vare sig ryssar eller ukrainare skulle ha intresse av att använda klusterkapslar annat än mot militära mål.

    Klusterkapslar används främst mot oskyddade eller lätt bepansrade mål, till exempel trupp, uppställda flygplan eller fordonskolonner.

    Men det är klart att de delar av Azovbataljonen, som fegt trycker bland civila, istället för att strida som riktiga män, kommer orsaka att sådana regnar på civila också.

    Klusterkapslar är effektiva, men är inte direkt precisionsvapen. Om civila är på en vindsvåning eller råkar vara ute på en balkong så är de kanske i fara för klusterkapslar, men knappast längre ned i byggnaderna, tror inte jag.

    Gilla

   2. Tompas,vad göra när Ukraina placerar sitt artilleri mitt inne i bostadsområden,bland barn. Nädu gosse,det finns militära skäl till att Ryssland eventuellt bombar bostadshus. Azov bataljonen har ju högkvarter mitt inne i ett bostadsområde. Läs om det på Fria Tider.

    Gillad av 1 person

  2. ”De ryska soldaterna gör sannolikt en stor insats både för Ryssland, för Ukraina och för hela världen”
   När man skriver detta är det ett tydligt ställningstagande för kommunism. Jag undrar vilken sten du sover under? Valsamverkan? Ja tydligen med alla kommunistpartier som finns i världen. Avskyvärda åsikter mot ett fritt land.

   Gilla

   1. En stor insats för Ryssland, Ukraina och hela världen. Ja, detta uttalande är ju fullständigt sinnessjukt.

    Gillad av 1 person

   2. Kuckeliku! God morgon!
    Putin är en monopolkapitalist som gillas av oligarker, kristna och en stor del av folket.

    Kommunisterna har inte lika stort stöd som honom i Ryssland, men kommunisterna kommer ihåg nazismen så de är nog inte direkt emot att decimera Azovbataljonen, vilken svenska idioter i riksdagen beväpnar.

    Titta du på ”Ukraina brinner” av Oliver Stone och återkom!

    Alla är välkomna i min valsamverkan av demokratiska skäl!

    Gilla

 2. Ikea stänger all verksamhet i Ryssland … i solidaritet med nazisterna i Ukraina … femtontusen anställda förlorar jobbet … har inte handlat på Ikea sedan dom gick full woke … nu bojkottar jag ikea i solidaritet med fattiga ryssar i Donbas!

  Gillad av 1 person

 3. Ryssland som hackat Ukrainska internet .

  tors 3 mars 2022 kl. 14:57 skrev tommy eliasson :

  > Tror du själv på detta ! >

  Gilla

 4. Du sprider desinformation…..

  tors 3 mars 2022 kl. 15:00 skrev tommy eliasson :

  > Ryssland som hackat Ukrainska internet . > > tors 3 mars 2022 kl. 14:57 skrev tommy eliasson eliassontommy510@gmail.com>: > >> Tror du själv på detta ! >>

  Gilla

 5. Detta var nog den lägsta och mest obildade diskussion jag någonsin läst. Hur kan någon försvara en rysk invasion av Ukraina. En stat….ett land som har och strävar efter egen suveränitet. De folkrättsliga kraven på hur krigsfångar ska behandlas kommer nogsamt att följas upp av västvärlden. För övrigt är pansarskott 86 ett vapen som används vid beskjutning av pansrade mål, ej för den okunniga rubriken ” ska krigsfångar avrättas med svenska vapen ”. Finns några inlägg här som är så låga och okunniga att man häpnar. Det tycks finnas minst två som försvarar kommunismens angrepp mot ett självständigt land. Vedervärdig retorik i vissa svar.

  Gillad av 1 person

   1. Jag stödjer inte kommunister, eller invasion av ett grannland. Svara nu, stödjer du kommunism och invasion. Inget tjafs utan bara två raka svar på frågorna

    Gilla

   2. Svara du först på mitt påstående om att du stödjer nazisterna i Ukraina! Inget tjafs,bara ja eller nej.

    Gilla

 6. Avser inte att diskutera mer, med ”Rolf”. Om du inte kan svara på två enkla frågor, så säger det mig mycket om ditt tillstånd. Man svarar normalt inte med en motfråga, om man står för sina åsikter. Önskar dig ett avståndstagande från kommunismen och framförallt…..krya på dig.

  Gillad av 1 person

 7. Avslutningsvis vill jag betona vikten av det fria ordet. Men att fröken Piper släpper fram typer som är rent kommunistvänliga tycker jag är nedslående. Martin och Rolf är enastående exempel på bristfällig empati, intelligens och medmänsklighet. Tack för ordet ”Piper” jag.

  Gilla

 8. Ett krig ger likadana grupperingar som corona, ”jag har rätt, nä jag har rätt”. Jag börjar bli trött på barnrumpsattityder.

  Gillad av 1 person

 9. Det är inte konstigt att någon som blivit arg skrivit något sådant. Ryssarna hur erkänt att de skjuter med artilleri mot skolor och sjukhus om de misstänker att det finns ukrainsk militär i närheten. Viktigt är att de som skrev detta inte på något sätt ville avrätta andra ryska fångar och att meddelandet togs bort, antagligen när de som skrev detta tänkt till lite.

  Gilla

  1. Ukrainsk militär använder barn som sköldar. Tro det eller ej men det finns krigslagar. Ukraina har brutit mot viktiga krigslagar.

   Gilla

  1. Situationen kommer att driva oss åt antingen höger eller vänster och numera också Islam. Tre block kommer att slåss om landet och ja,jag har kanske redan valt sida. Du har ju åtminstone ha gjort valet lättare för mig.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s