Inte ovanligt att främmande makt kränker svenskt territorium

Media slår upp stora rubriker om att ryskt stridsflyg har kränkt svenskt luftrum i samband med en militärövning under gårdagen enligt Försvarsmakten. Det var fyra ryska stridsflygplan som rörde sig någon kilometer in i svenskt luftrum ute till havs och två svenska stridsflygplan skickades upp för att möta dem. Enligt försvarsminister Peter Hultqvist (S) är den oansvariga ryska kränkningen av svenskt luftrum helt oacceptabel och kommer leda till en tydlig diplomatisk markering från Sverige.

Med tanke på Sveriges beslut att skicka vapen till ett land under pågående krig och därmed öppet markera sitt stöd, är det väl ingen överraskning att ryssarna vädrar sitt missnöje genom att markera på det här sättet. Nu hetsar KD, L och C dessutom om att Sverige ska skicka mer vapen. Här kan man ifrågasätta medias rapportering eftersom man inte nämner något om att det inte är något ovanligt att främmande makt kränker svenskt territorium.

Under exempelvis 2016, 2017 och 2018 kränkte främmande makt svenskt territorium nästan 50 gånger enligt statistik från Försvarsmakten, där Ryssland bara står för en bråkdel av överträdelserna.

Under nämnda period var det däremot Danmark som kränkt svenskt territorium flest gånger, nämligen 14 gånger. Förbannade danskar, nu måste vi göra en diplomatisk markering mot Mette och varför inte bojkotta röd pölse eller Gammeldansk resten av året?! 😉😄

Bildkälla: SR

https://www.svt.se/nyheter/lokalt/blekinge/sa-manga-kranker-svenskt-territorium

5 reaktioner till “Inte ovanligt att främmande makt kränker svenskt territorium

 1. Det är helt uppenbart att politikerna har slutat tänka i sandlådan, ger man sig in i leken får man leken tåla! Bland de farligaste som finns för oss vanliga medborgare är när de styrande inte vill se konsekvenserna av sitt handlande, precis som innan är de vi folket som får betala men insatsen blir högre när de ska leka med länder som har mer på sin hand än vi har.

  Gilla

 2. Nu har väst retat och väckt den ryska björnen och Putin sitter stadigt på den i bar överkropp, så Sverige bör nog snarast gå ur EU, distansera sig från NATO och upprätta det totalförsvar som idioterna har nedmonterat. Vi vet ju alla precis hur det här kan sluta. Nästa gång kommer det kanske inte vara minkar och fisande sillar i skärgården?

  Men det är nog mest finländarna som ligger pyrt till, tror jag. Vi bör kunna hjälpa dem ordentligt om något händer. Det kan hända snabbt. Låt säga att någon finländsk, estnisk eller lettisk regering beslutar sig för att placera kärnvapen intill Ryssland åt USA. Då kan det bli krig inom två dagar, precis som i Ukraina. Frågan är väl bara om man i så fall ska hjälpa sådana idioter?

  USA vet precis vad de gör och varför. USA reagerade på liknande vis när Sovjetunionen placerade kärnvapen på Kuba, som svar på placeringen av kärnvapen i Turkiet. Nu får USA sälja olja och gas till EU vars korrupta politiker villigt svalde betet. Och det var många som valde dem, eller röstade på partier som inte valsamverkade brett.

  Gilla

  1. Vilken oerhört barnslig och lätt ointelligent analys (nja kanske inte en analys). Vem tror på kärnvapenbasering i Finland eller Baltikum? Kommunistisk valsamverkan kommer jag att nedkämpa med alla till buds stående medel. När du rökt färdigt kan du med fördel göra om din analys.

   Gilla

   1. Du behöver nog inte nedkämpa kommunistisk valsamverkan. Kommunisterna (KP och SKP) är så pass tröga i huvudet att de inte ens kan valsamverka med varann. Då är det illa.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s