Återigen bejakar EU illegal migration

EU har i dag för första gången antagit det så kallade massflyktsdirektivet, det vill säga en slopad asylprocess för ukrainska flyktingar som ger ukrainare rätt att få tillgång till social service och arbete i unionen utan asylprocess.

Förutom till­fälligt uppe­hålls­tillstånd i EU i minst ett år, innebär det full tillgång till bidrag och fri sjukvård. Hur ska det gå ihop sig när folk knappt har råd att tanka bilen och hur ska länder som Grekland och Italien som redan har ansträngd ekonomi på grund av de höga gaspriserna ha råd att finansiera detta?

Eftersom Sverige har högst bidrag lär väl många söka sig hit och landet som redan är belånat upp över öronen får låna ytterligare miljarder för att bekosta våra politikers godhet.

Man kan nog räkna med att ukrainska pass blir rejält eftertraktade i länder utanför EU och den svarta marknaden lär väl blomstra efter beskedet. Snart kommer man säkert kunna beställa färdiga paket av människosmugglare med en biljett till ett EU-land inklusive ett ukrainskt pass.

EU som i åratal ignorerat problemen med illegal migration istället för att motarbeta den lukrativa människosmugglingen, trots återkommande alarmerande siffror med människor som fått sätta livet till eller fastnat i slavliknande förhållanden i Libyen när de försökt nå Europa, bejakar nu återigen illegal migration med ännu ett ogenomtänkt beslut.

#vibetalar

#swexit

Bildkälla: DN

17 reaktioner till “Återigen bejakar EU illegal migration

 1. Ylva Johansson försökter slå i oss, att det är inte till Sverige särskilt många kommer söka sig. När man hör Ukrainare blir intervjuade så verkar det visst vilja komma till Sverige. Hur jäkla naiv får man va?

  Gillad av 5 personer

  1. I Sverige lönar det sig att vara hur naiv som helst. Ställer man frågor och analyserar framstår man bara som en jobbig djävel.

   Gillad av 3 personer

   1. Om jag förstår saken rätt spekulerar du i möjligheten att Ukraina utfärdar medborgarskap till andra nationaliteter. Det kommer fortfarande vara lagligt att migrera till EU med ukrainskt pass.

    Gilla

   2. Använda falska pass har alltid varit och kommer alltid att vara illegalt. Det finns ingen som uppmuntrar något sådant. Enligt ditt resonemang skulle all migration vara illegal eftersom man inte kan utesluta att folk använder falska pass.

    Gilla

 2. Nu handlar det om kvinnor och barn. Kommer det män med Ukrainska pass så får vi fråga oss vad de gör här. De migranter vi fått från andra länder är ju inte kvinnor och barn i nån större mängd.

  Gilla

 3. Jo, jag vill inte heller se migranter till Sverige. Helst nettominus om jag ska vara uppriktig. Men Ukrainska kvinnor och barn är ändå riktiga flyktingar, som faktiskt flyr despotens illegala krig. Skillnaden är att här stannar männen kvar och krigar. Från MENA får vi bidragsturister som lämnar kvinnor och barn i sticket. Jag har heller aldrig sett en Ukrainare som med våld försöker ta sig in i EU. Jämför gärna vad som händer vid de spanska enklaverna i Afrika. Jag resonerar såhär: Ge ett tillfälligt skydd för riktiga flyktingar och sparka ut dem som bara vill åt vår välfärd, i form av allas våra skattepengar.

  Gilla

 4. Jag minns så väl när Sovjetunionen brakade samman och svenska bönder skulle leka godsägare i Ukraina. Man åkte ner där med nya maskiner. Efter några månader sade Ukrainarna ajöss och goddbye och eskorterade dessa bönder till flygplatsen med ordern att aldrig visa sig mer i omgivningarna. Maskiner för miljonbelopp tvingades bönderna att lämna kvar. De djävla Ukrainarna behöver nog lära sig ett och annat för att bli ett civiliserat folk. Låt dem stanna och kämpa för sin moderjord.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s