Skolan allt annat än neutral

Efter att ha hört hur lärare i svenska skolor tidigare uttryckt negativa åsikter om såväl Donald Trump som SD, hade jag inga större förhoppningar om att Ukrainakrisen skulle avhandlas på ett pedagogiskt sätt och mina farhågor besannades. Några mellanstadielärare ägnade sina lektioner åt att diskutera händelserna med eleverna där samtliga på olika sätt uttryckte att Putin var knäpp i huvudet och att barnen ska akta sig för desinformation på internet som kan komma från Ryssland. Inte ett ord om att detsamma gäller från motsvarande håll.

Jag hyste innerst inne någon naiv förhoppning om att skolan ska vara neutral och att lärare inte ska ta politisk ställning eller visa sina personliga åsikter, men istället planterar man tankar som väcker avsky hos barnen som indirekt riktas mot en hel nation när man istället borde lära barnen att tänka självständigt samt notera att myntet alltid har två sidor.

Den svenska skolan i ett nötskal, där barns åsikter ska präglas på ett tidigt stadium – inte undra på att samhället ser ut som det gör när inte ens vuxna människor kan sansa sig, vilket vi ser exempel på dagligen.

#plantskola

22 reaktioner till “Skolan allt annat än neutral

 1. Bra artikel, Jenny! Indoktrineringen börjar redan i förskolan och barnen präglas säkert också av sina föräldrar och andra barn tills en sammanhängande gruppåsikt formats varvid MSM sedan går rakt in i huvudet och dumheten är inpräglad utom hos de fortfarande kapabla att tänka själva och ifrågasätta det de ser och läser.

  Gillad av 3 personer

  1. Kan bara instämma med dig Conny. Det går att skapa en bättre utbildning och en bättre media som håller sig någorlunda objektiv. Ställer du och Jenny upp i valet? Om inte så överväg att deltaga genom något av partierna som jag redovisat genom Valsamverkanspartiet! Vi sätter nu ihop listor. Vetenskapliga partiet behöver minst två kandidater till.

   Gilla

 2. Det är detta samhälle som har skapats av en socialistisk tänkande regering men även av en förbluffande flat opposition. Där det är okej att tycka eller att ta politisk ställning eller visa sina personliga åsikter, allt detta är okej så länge man har ”rätt åsikter” och ”rätt värderingar”. Neutral- det räcker att se hur Sverige har svängt de senaste dagarna allt för att ”tillhöra de rätta laget”.

  Gillad av 2 personer

  1. ”Socialism är en politisk teori kännetecknad av betonandet av kollektiva eller statliga styrelseformer och en tilltro till gruppens, kollektivets och massornas förmåga att organiserat lösa ekonomiska och politiska problem.[1] En ofta framhävd grundsats är att kollektivets bästa är individens bästa.” https://sv.wikipedia.org/wiki/Socialism

   Samhället ha privatiserats till leda och vår gemensamma beredskap har nedrustats och jag har nu varit utfryst från arbetsmarknaden flera år. Jag upplever inte att kollektivet bryr sig om mig som individ, så det du beskriver Gringo, är nog inte ”socialism” alls, även om de du benämner som detta säkert blir väldigt smickrade.

   Varför vill du smickra den s.k. vänstern med ”socialism” när de håller på med monopolkapitalism? Är du medlem i Socialdemokraterna?

   Gilla

 3. Väntar fortfarande på att media skall förmedla om de tungt beväpnade nynazistiska trupperna, som stridit mot de ryska. Är prioriteten att hetsa mot Ryssland och Putin viktigare, än vilka dessa strider emot? Visst, Putin & Co är inga helgon (även om Mr P. är religiös, i kontrast till socialisterna i Rusland (sic)), men ett mynt har två sidor … Varför nöta på en enda?

  Gillad av 1 person

   1. Din fråga påminner som att säga att alla asiater ser likadana ut …

    Ukraina har ett flertal olika av varandra oberoende nynazistiska grupperingar, varav Azov Bataljonen [AB] är den största och som varit mest aktiv under konflikten. De är inte antisemiter, som många grupperingar är, utan är mer eller mindre fascister (svartskjortor) och uttalade motståndare till Ryssland. Detta gör att Ukrainska regimen accepterar dem, trots att presidenten är av judisk börd. AB består inte en enda grupp, utan är uppdelad i över trettio enheter. Medlemmarna har varit aktiva i den Ukrainska armén. De bedriver dessutom ett träningsläger för barn i anslutning till staden Mykolaïvka i östra delen av landet. (En variant på Hitler-jugend) AB fick dessutom utbildning 2014 av USA och Georgisk militär (CIA fortsätter m.a.o. på motsvarande sätt vad de gjorde under Operation Cyclone, där även ISI [Pakistan] och MI6 var involverade.) Enligt FBI, så har även AB kopplingar till ‘vit makt’-grupper i USA. Obekräftade uppgifter gör gällande att de även har kopplingar till George Soros, vilket brukar betyda finansiering. Soros är känd för att ha finansiella kopplingar till flera våldsverkande grupperingar, som t.ex. AFA/AntiFa och BLM.

    Gillad av 1 person

   2. Glömde …

    AB är dessutom tungt beväpnade, vilket skiljer sig från de allra flesta neonazistiska organisationer.

    Gilla

  1. Mr Putin har allierat sig med de konservativt religiösa, vilket uppfattas som respektfullt från deras sida, så han får deras röster. Betvivlar dock att han är ”religiös” själv. Som f.d. sovjet och KGB-agent inser han nog vikten av att kväva nazismen i dess linda. Sovjet invaderades av nassarna. Han är tillräckligt intelligent för att veta att man inte kan lita på USA:s nazi-terror-regim.

   Förvänta dig inte att vår media kommer vara objektiva! Det är idag Natos propagandaorgan som du betalar för genom skattsedeln. ”Trolöshet mot huvudman” kallas det för i brottsbalken. Du betalar för objektivitet, men får ensidig propaganda. SVT är ett brottsligt Goebbels-pack som sannolikt kommer få dingla efter Nürnbergprocesserna 2.0.

   Gilla

  2. Soros finansierar säkert allt som kan skapa död, konflikt och misär, bara han kan tjäna en hacka på det själv.

   Gilla

   1. Det finns två officiella versioner om hans engagemang under Andra Världskriget.. En där han frivilligt sökte sig till nationalsocialisterna och hjälpte dessa samt en där han blev tvingad. Wikipedia stöder den senare versionen och med tanke på att de ofta innehåller fel i kontroveriella ämnen, så … (Allt annat bli censurerat …)

    Gillad av 1 person

   2. Psykopater gör det som gynnar dem, så även Wikipedias köpta lojala regim-troll, men vi andra behöver faktiskt inte vara naiva samtidigt.

    Gillad av 1 person

 4. Skolan var allt annat än neutral i det forna Tredje Riket heller. Diktaturer har alltid använt skolan för att forma unga människor till vad dom vill ha. Lydiga följare och supportrar som inte ifrågasätter. Jag är själv ett exempel. På 40- och 50- talet utsattes vi för en intensiv propagandan i skolan om denna fasansfulla kommunistiska diktatur Ryssland och Sovjet. När jag själv en gång kom dit var det väldigt svårt att ställa om sig till verkligheten, indoktrineringen satt djupt. Istället framstod Sverige då som just den diktatur vi hade indoktrinerats till att avsky.

  Gilla

   1. Jag har inte sett att skolan heller förklarat sig neutralt. Det är helt enligt läroplanen att informera om det folkrättsbrott som Ryssland gör sig skyldig till.

    Gilla

   2. Jaså, du menar att det ingår i lärarnas uppgifter att uttrycka sina personliga åsikter om politiska personer? Det var mer än vad jag visste.

    Tycker du ska läsa den här texten som jag hittat i flödet – klockren.

    ”Kommer ni ihåg när OS 2002 i salt lake city ställdes in för att omvärlden reagerade på att USA invaderat Afghanistan och krävde restriktioner mot landet?

    Och hur de utslöts från all idrott när de gick in i Irak 2003 för att de internationella förbunden krävde det.

    Under många år fanns inte Jack Daniels att köpa i Sverige överhuvudtaget eftersom att amerikansk alkohol inte fick säljas i Sverige. Detta för att vi upprättade handelsrestriktioner mot USA och straffade landet för att de krigade i andra länder.

    Jag minns när det blev förbjudet att bära amerikanska flaggan på Vasaloppet och deras VD gick ut och tog avstånd ifrån USA och det stod kontrollanter efter spåret och lyfte bort alla som bröt eller talade amerikansk engelska.

    Coca-Cola var ju länge en dryck som inte fanna att köpa i Sverige. Och det var först förra sommaren den överhuvudtaget fanns att beskåda i svensk butik. Detta efter att USA tagit hem sina trupper ifrån Afghanistan.

    Vad är ditt starkaste minne av alla bestraffningar vi utfärdat mot krigande länder som England och USA?”

    #hyckleri
    #masspsykos

    Gilla

   3. Blanda inte bort korten. Ryssland har brutit mot FN:s stadgar för mänskliga rättigheter, en stadgar som i stort sett samtliga länder i världen, inklusive Ryssland, har ratificerat och därmed gäller som universell lag. Detta ingår i läroplanen och det skulle vara tjänstefel om lärarna valde att ignorera detta.

    Gilla

   4. Det är en viss skillnad att prata om att ett land brutit mot mänskliga rättigheter och inför elever klassificera politiska ledare som svin.

    Gilla

   5. Jag har svårt att tro att en lärare skulle uttrycka sig så på en lektion. Men, fair enough, om så har skett så har vederbörande gått för långt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s