Det finns inga pengar till den svenska välfärden men till andra länder finns det outtömliga källor

Att Sverige avviker från sin tidigare linje och skickar vapen till ett land i krig är inte bara förkastligt av principiella skäl, det kostar också skattebetalarna pengar vi egentligen inte har.

Sveriges stöd till Ukraina uppgår till omkring 1,4 miljarder kronor – kostnaden för pansarskott samt försvarsmateriel uppgår till 400 miljoner kronor och utöver det ger Sverige ett direkt stöd till Ukrainas försvarsmakt på 500 miljoner kronor respektive 500 miljoner kronor som humanitärt stöd. Utöver det har vi tidigare skickat 50 miljoner kronor till Partnership Fund for Resilient Ukraine.

Häromdagen väckte Sveriges Sida-bidrag till Ryssland ont blod, men att vi skickar miljardbelopp till Ukraina ses väl säkert som en nobel handling i sammanhanget eftersom det är för en ”god” sak.

Det som stör mig är att vi inte har råd att rusta upp den svenska skolan, vi har en vård som inte är värd namnet, den förda klimatpolitikens effekter slår hårt mot landet, det är för få som arbetar och för många som lever på bidrag, brottsbekämpningen är ett misslyckande precis som den oerhört kostsamma migrations- och integrationspolitiken samtidigt som klassklyftorna ökar i landet. Det heter att det saknas pengar till vår egen välfärd, men när det kommer till att skicka pengar till andra länder står Sverige alltid redo med spenderbyxorna på och vi verkar inte ha någon gräns för hur mycket pengar vi får lov att låna med våra barns framtid som pant.

#vibetalar

Bildkälla: Jyllandsposten

21 reaktioner till “Det finns inga pengar till den svenska välfärden men till andra länder finns det outtömliga källor

 1. Hellre hjälpa Ukraina än försörja alla bidragsturister och alla miljarder som SIDA skickar till allehanda korrupta diktaturer i tredje världen. Alla dessa pengar sossarna sprider till sina bundsförvanter i världen kunde gjort Sverige till ett drömland.

  Gillad av 3 personer

   1. Ukraina kan i min mening skylla sig själva. Hade de inte fött sina nazi-bataljoner och muckat gräl med ryssarna och massmördat rysktalande i Ukraina, men istället tagit hänsyn till ryssarnas vilja att skydda Ryssland, så hade de kunnat ha ett utmärkt neutralt och alliansfritt land.

    Gillad av 1 person

 2. Hjälper vi inte Ukraina mot Putin så står han snart vid vår gräns. Så allt stöd till Ukraina. Nu är inte läge att vara snål. Vi skänker bort 50 miljarder varje år till despoter i skurkstater. Omfördela detta.

  Gillad av 1 person

   1. Vill man inte försvara sig eller hjälpa sina grannar så är man snart kuvad av nån. Inget jag gillar. I min ungdom gjorde jag lumpen. Lärdomen att man i alla lägen måste försvara sig sitter djupt. Även om vår regim släppt in bus som ger oss nålstick så kan jag inte acceptera att inte själv få bestämma över mitt liv.

    Gillad av 1 person

   1. Vi är ockuperade av NATO via värdlandsavtalet. En allians med Ryssland skulle tjäna Sverige bättre.

    Gilla

  1. Det tror jag inte alls. Pengar på Ukraina är i princip bortkastade. De bör gå till egen beredskap mot alla möjliga event som har inträffat genom historien. Ryssland har under lång tid fått veta av Nato att de utgör den fiende som det militärindustriella komplexet önskar sig. Ryssarna får inte vara med i vare sig EU eller Nato, allt medan Nato närmar sig deras gränser. Nu sätter Putin ner foten och drar fram kärnvapnen.

   Gillad av 1 person

  2. Hoppas då att du inser att det är dumt att rösta på folkförrädare som har nedrustat Sverige i tre decennier, samt har öppnat gränsen mot EU. Hoppas du inser att vi behöver nya partier.

   Gillad av 1 person

  3. Jag har inget problem med att hjälpa ukrainarna. Problemen med att skicka vapen är att vi hjälper USA. I min världs är det samma saks om att ha skickat pansarskott till Hitler. De hade inte hjälpt tyska folket.

   Gillad av 1 person

   1. Vi kan kanske enas om att Ukraina kan få ha svenska pansarskott i Ukraina, när USA slutar stödja nazisterna där och när landet blir demokratiskt, alliansfritt och neutralt?

    Gillad av 1 person

 3. Det är mer än konstigt, t o m vansinnigt att alla tolererar alla de krig som NATO och västmakterna startar men blir helt skogstokiga när Putin reagerar efter 8 års provokationer och krigföring mot Donetsk och Luhan!!!

  Gillad av 3 personer

  1. Det gäller att kontrollera bägge sidor, i min bok.
   Hur länge sedan var det Afgankriget tog slut & varför?
   De som drar in $tålar på eländet lär sk.ta i vilka som krigar, bara stålarna rullar in….
   Cynisk?
   Mycket lägligt med ett krig efter den sk p(l)andemin, som började knaka i fogarna betänkligt sentida…
   Fokus förflyttning?
   Håll folket på sträckbänken & de förblir medgörliga, som jag ser det.
   Kan ha fel, som alltid.
   Jo, liknar inte detta uppmarschen till 2 vk? Taget land, folktillhörighet
   & språk,
   som KANSKE inte blev rätt behandlade… Sudetenland osv?
   Något jag upplever som fascinerande är:helt plötsligt tror fler/många på MSM igen…
   Varför?
   Same $hit diffrent day-
   divide & conquer!

   Ha det bäst!

   Gillad av 2 personer

   1. Ligger mycket i det. Skulle inte förvåna mig om grälet som de skapat med Putin var en taktik av Biden att kunna raljera stöddigt mot Trump. Du kan ha rätt. De vill inte att vi skall påminna om deras massmord genom biovapnet.

    Gilla

  2. Donetsk och Luhan är två provinser i Ukraina. Ukraina vill absolut ha tillbaka de delar som Ryssland ockuperat. Vänligen läs på om verkligheten Conny.

   Gillad av 1 person

   1. De kommer få tillbaka det när de går med på demokrati, alliansfrihet och neutralitet, tror jag, men lejonparten av de ukrainska nassarna måste nog först stryka med i kriget innan det blir möjligt.

    Gilla

   2. Donetsk och Luhan VAR två provinser i Ukraina, innan dom bröts sig ut, precis som Rhodesia, eller Indien, bröt sig loss från britterna, eller provinserna Norge och Finland bröt sig loss från Sverige.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s