Dubbelmoral när man bara straffar en och vips var Sveriges neutralitet som bortblåst

Att straffa vanliga ryssar för de styrande politikernas förehavanden fortsätter. Förutom att införa sanktioner så att inga tävlingar, matcher eller mästerskap ska genomföras i Ryssland och att ryska idrottare ska stoppas från deltagande inom EU som idrottsminister Anders Ygeman nu lobbar för i EU, inför även FIFA sanktioner mot landet. I fotbolls-VM i Qatar kommer Ryssland att få spela med tomma läktare, utan flaggor och spelarna får inte spela för Ryssland utan för ”Rysslands Fotbollsunion” (RFU).

Med tanke på att världsmästerskapen i fotboll ska hållas i Qatar – landet som gjort sig känt för brott mot mänskliga rättigheter – blir dessa sanktioner smått komiska. Men det är inte bara avsaknaden av rättigheter för migrantarbetarna i Qatar som är problemet, kvinnor i Qatar lever under förtryck med utbredd diskriminering och saknar grundläggande rättigheter att fatta beslut om sina egna liv.

Om en kvinna ska gifta sig eller resa utomlands krävs en manlig förmyndares tillstånd, kvinnor har inte rätt att vara den primära vårdnadshavaren för sitt barn, om en kvinna anmäler en våldtäkt riskerar hon själv att bli åtalad eftersom det anses vara ett bevis på sex utanför äktenskapet som är olagligt enligt qatarisk lag. Dessutom är det kriminellt för alla oavsett kön att kritisera emiren, vilket kan ge upp till fem års fängelse.

Iran och Saudiarabien är inte heller kända för att värna varken mänskliga rättigheter eller kvinnors rätt till frihet, men inte portas dessa länder. Det är bara Ryssland som är paria.

Noterar för övrigt att Sverige i dag tagit ytterligare ett steg bort från sin neutralitet genom beslutet att skicka vapen till Ukraina. Bedrövligt och med tanke på att alla riksdagspartier utom Socialdemokraterna och Vänsterpartiet står på barrikaderna för ett Natomedlemskap, är det väl bara en tidsfråga innan det blir verklighet om det kan genomföras utan folkomröstning som jag hört bud om.

Sorgligt att så många svenskar talar sig varma för ett medlemskap som kommer kosta mer än det smakar – inte nog med att det är en skyhög avgift, dessutom ska vi samarbeta med Turkiets starke man Erdogan och skicka våra barn samt barnbarn till främmande länder för att kriga i andra länders konflikter. Man häpnar över den utveckling som nu sker.

#hycklare

4 reaktioner till “Dubbelmoral när man bara straffar en och vips var Sveriges neutralitet som bortblåst

 1. Krigsförbrytelser är bara ok när väst, islamistdiktaturer och deras terrorister utför dem. Aldrig annars. Dubbelmoralen är den enda moralen.

  Gillad av 3 personer

 2. En högst intressant analys av vad som just nu pågår och där USA (Nato) är de stora krigshetsarna…

  Hörde en liknande analys på SWEBBTV igår….

  Gillad av 1 person

 3. Sport-washing är verkligen något det lilla ”familjeföretaget” Al-Thani är duktiga på – med sina enorma ekonomiska resurser som Qatar spelar med tack vare olja & gas tillgångarna – som
  tillägg till vad Jenny skriver ovan med all rätt är Qatar stor ”sponsor” av islamiseringen i väst – genom ekonomiska bidrag till församlingars begäran om hjälp till moske´byggen – bara det är tillräckliga
  skäl för en bojkott av VM – men efter tio år kommer det givetvis inte ske – anpassningen som har skett är förflyttningen i tid till nov.-dec. pga värmen.
  Dessutom är Doha -Qatar (enligt vad jag har uppfattat) hemvist o högkvarter för Muslimska
  Brödraskapet och även terrororg. Hamas!!! -så mycket ondska på liten yta!
  Emiratet Qatar-AlThani har de senaste åren ätit sig in i det Schweiziska samhällets bank och hotellverksamheter. —” follow the money”

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s