Man bör se upp med vilka bilder man sprider i propagandakriget

Vi blir varnade för att se upp med fake-news och propaganda som sprids av så kallade ryska troll, men hittills har jag bara sett falska bilder som syftar till att öka sympatierna för Ukraina från såväl media som delar av etablissemanget. En varning borde således vara på sin plats att se upp med vad man sprider för bilder.

En falsk bild som florerat hos många användare av sociala medier är den med de två barnen som vinkar av soldater, men som i själva verket är en arrangerad propagandabild som är åtminstone sex år gammal. Det var Carl Bildt som lade upp bilden på Twitter och därefter har den fått stor spridning, Bildt har dock inte tagit bort tweeten trots att det uppenbart är falskt.

Bland bilderna i slutet av inlägget kan ni se fler exempel på hur vi manipuleras med falska bilder som sägs föreställa krigsbilder från Ukraina som används i propagandasyfte.

Självklart är det som sker i Ukraina förfärligt och ska fördömas, men läser man bortom massmedias onyanserade rapportering och ser vilka desperata krafter som styr samt har intressen i Ukraina förstår man att det finns en anledning till Putins agerande även om det inte ska applåderas. Men vi som går mot strömmen och inte dras med i rysshatet eller Nato-hetsen får kritik – tycker man inte som alla andra är man nästan likställd en kollaboratör.

Det propagandakrig som pågår är också vidrigt, där man piskar upp ett hat mot den ryska befolkningen som nu straffas genom att uteslutas från såväl musik- som idrottstävlingar för att inte tala om hur det jublas över hur ryska soldater dödas. De har väl också barn och familj?

Tragiskt att se hur människor så enkelt kan styras och följa strömmen där allt enbart är svart eller vitt. Det följer precis sanma mönster som när det handlade om att mobilisera hatet mot Donald Trump, sprida hat mot vita män i #metoo, hetsa folket med klimatångest, uppmuntra till hat mot vita under Black Lives Matters-vågen, skapa rädsla och införa tvångsåtgärder med hjälp av Covid-19 (det livsfarliga viruset som dog samma dag som Ryssland gick in i Ukraina) samt nu detta. Märkligt att inte fler ser igenom agendan och frågar sig vad det är som vi inte ska se nu när världens blickar är vända mot Ukraina.

#followthemoney

Bildkälla: Fria Tider, sociala medier

17 reaktioner till “Man bör se upp med vilka bilder man sprider i propagandakriget

 1. Carl Bildt har skadat vårt land något enormt och hans lögner riskerar att dra in oss i en allvarlig kris. Vill han bråka kan han ju ta sin kärring och åka till Ukraina. För övrigt var det han som gav klartecken till Nordstream 1. Gossen har därmed blod på sina händer.

  Gillad av 4 personer

 2. Superbra Jenny!
  Det är så falskt.
  De skall även ha använt Tv-spelet ARM3 där de plockat bilder.
  Putin rensar bland den Khazariska Maffian och deras trafficking med barn & kvinnor. Droger & Vapen.
  Och nu även Bio-labben. Troligtvis skulle dessa användas av Gates nästa plandemi runt den 20:e Mars.

  Nästa blir troligtvis Kina-Taiwan.

  Gillad av 3 personer

  1. Det kommer troligtvis inte att bli Taiwan, för tiden arbetar för en återkoppling. Kina är liksom Tyskland en gång var ett delat land. Samma folk, historia, kultur, huvudspråk, på båda sidorna av sundet, i tusentals år. Det finns mycket starka familjeband. USA ockuperade Taiwan i en otroligt blodig och grym invasion, Vita Terrorn, som pågår än idag. Ungdomen börjar få nog och protesterar, och vill ha ut USA och deras lakejer. Kina kommer nog bra att vänta ut tiden, om inte USA allvarligt provocerar. Att anfalla Taiwan just nu skulle vara kontraproduktivt.

   Gilla

 3. Tycker hela kriget är något underligt. Biden pressade på att få till kriget och Putin biföll hans önskan. Är det någon som kommenderar Putin och kanske Biden? Hade Putin varit självständig så hade han givetvis inte gjort vad Biden önskade. Han kanske ändå startat ett krig men inte just nu när Biden ville ha kriget. Det är någon som nu vill ha bort uppmärksamheten från vaccinskador och Trudde tror jag. Vem kan det vara? Kanske den som vill att vi inte ska äga något men ändå vara lyckliga?

  Gillad av 1 person

  1. ”Huvudet på spiken” Detta är så uppenbart för den som varit kritisk till hela covidiotin och som förstått att de måste ta till någonting annat som förflyttar fokuset nu när ingen längre vill gå och ta ett 2 år gammalt verkningslöst ,otestat preparat …..tajming är nyckelordet för makt-eliten.

   Gillad av 1 person

 4. Jenny , vad jag vet så var det inga sanktioner när usa gick in o bombade skiten ur bla irak på felaktiga grunder ,, inte blev dom väl uteslutna ur sport evenemang ,,,,, du har bättre koll på det där men jag kan inte komma ihåg nåt sånt

  Gillad av 1 person

 5. Får mig att le. Helt sant. Bra inlägg. Se upp. Ett fall. Sveriges Radio publicerade en bild med en hög av döda djur och påstod att det var en ”djurmarknad” i Kina. Jag kom till Kina för över 50 år sedan och går var vecka och handlare på dessa marknader. Det var inte Kina. Med en bildsökning hittade jag den obeskurna bilden. En motorcykel hade en registreringsskylt från Indonesien, över tio år gammal.
  mychinaway.wordpress.com/2020/04/11/en-liga-av-forfalskare-och-rasister-harjar-i-sverige/
  BBC hade ett jättereportage, Kinas dolda läger hette det, väldigt emotionellt, om ett koncentrationsläger där våldtäkter utkrävdes. Sveriges Radio återpublicerade. Jag hittade platsen, vi åkte dit, det var en kraftstation, turistanläggningar, lager och verkstäder. Inget koncentrationsläger.
  mychinaway.blog.se/hur-skall-vi-stoppa-nazistiska-propagandametoder-pa-svenska-media/
  SVT och Sveriges Radio åkte till Xinjiang, och rapporterade om förtryck, läger, och klagade att ingen fick prata med dom. Samtidigt åkte israelen och vloggaren Raz Galor dit, och alla ville prata med honom, han jobbade i jordbruket, blev hembjuden till hemmen, och småföretagen.
  mychinaway.blog.se/krigspropagandan-idag-pa-svenska-media/
  Titta på hans videos. Länkar finns här.
  Sveriges Radio strök förbi vad dom kallade ett koncentrationsläger. Ett lokalt TV team åkte dit och knackade på dörren. Det var en fabrik, och dom blev inbjudna att filma bäst som ville och intervjua vem dom vill.
  Jag kan skriva böcker om allt det falska bedrägerierna på media, men det räcker just nu.

  Gilla

 6. Och vi får knappt någon information från Kanada, Australien, Nya Zeeland och Österrike ? Men det man inte vet lider man inte av …eller? Otäckt hur effektivt massmedierna styr våra hjärnor så vi alla helt tappar vårt egna kritiska tänkande….

  Gillad av 1 person

 7. Nu har människor vaknat…..enligt en färsk undersökning så sjunker massmediernas förtroende som en sten….kan detta vara början på slutet ? Skriver emellanåt till olika journalister på DN efter att ha läst något av deras propaganda inlägg och de svarar, ibland, artigt efter det första mejlet men så fort de får lite motstånd med bevis bla bifogade länkar från tex Pubmed så upphör all kommunikation. Undrar om de är hjärntvättade, mutade eller känner att något inte stämmer men har bakbundna händer ….
  Man vet ju knappt vem man skall tro på längre men siffrorna som presenteras här nedan pekar tydligt åt fel håll om man ser på dem ur mediernas eller makthavarnas perspektiv.

  Klicka för att komma åt 2022%20Edelman%20Trust%20Barometer%20FINAL_Jan25.pdf

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s