Ännu ett tomt hot?

Enligt flera medier är det hotet om att kasta ut Ryssland från det internationella banksystemet Swift som ska sänka ryssarna och få dem att överge sina planer på att rensa upp i Ukraina.

Med tanke på att den ryska centralbanken redan 2014 när USA hotade med att koppla bort Ryssland från Swift tog fram ett eget motsvarande system kallat SPFS, är det svårt att se hur detta ”hot” skulle få någon effekt överhuvudtaget. Men det gäller väl att hålla spänningen uppe och ge våra politiker ny inspiration till de dagliga inläggen som dryper av retorik, Nato-hets samt godhet samtidigt som man undviker att prata om våra egna problem.

Bildkälla: Aftonbladet

24 reaktioner till “Ännu ett tomt hot?

 1. Alla nyhetsinslag är bara spekulationer. Vad Putin kommer att göra blir med största sannosannolikhet helt annorlunda än vad fulmedia tror nu. Ekonomiska sanktioner mot Ryssland kommer inte slå särskilt hårt.
  Och nu när Tyskland och andra länder skall skicka vapen till Ukraina kan det bli en utlösande faktor av sällan skådat slag.
  Allt återstår att se

  Gillad av 2 personer

 2. Jag är så trött på alla -ismer, så fruktansvärt trött……..
  – VPK
  -Kommunismen
  -Nazismen
  -Islamismen
  -putimismen

  Alla – ismer får en kropp att stelna inom 4 minuter. (Man behöver inte vara -Ism, för att stelna efter 4 minuter efter döden….) Nu är jag trött och sluddrar, men faktum är….Kroppen kan fungera efter döden…hjärna och hjärta…..
  Usch!! jag vet!!! Kärlek är bättre :O)
  Vänligen från Nina

  Gillad av 2 personer

  1. Medkänsla till dig, Nina. Alla ismer verka uppfinnas av schizoida och tas sedan över och utnyttjas av psykopater som manipulerar sig upp i positioner. Vanligt hederligt folk som tror alla om gott har ingen chans. Det är därför jag förespråkar följande: https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2013/02/15/demokrati-vetenskaplighet-deliberativitet-och-direktdemokrati/

   Det kan bara bli rätt om vi gör rätt. Det gäller även kärlek.

   Sänder dig bra vibrationer! Sätt dig eller lägg dig och ta emot dem i tio minuter medan du andas djupt och känn lugnet kommer från kosmos och med detta avslappningen och modet, därefter kommer strax den äkta kärleken till allting levande och sedan även ditt inre kall!

   Gilla

  1. I ett kosmiskt perspektiv är du blott en liten krusning på planeten Jorden i ett gigantiskt universum. Lev väl! Det är trevligare så länge det varar.

   Gilla

 3. Döden är djup, jag har varit där. För mig är det inte konstigt att tala om det. Politik och död går hand i hand. Förlåt om jag upprör…….
  Kram från Nina

  Gilla

 4. Vad…är jag utsatt för socialistisk påverkanskampanj hos Jennypiper? Lilla jag ..herregud….det är värre än jag trodde.Det står -Din kommentar inväntar granskning.Detta är en förhandsgranskning. Din kommentar blir synlig när den har godkänts:

  Gilla

 5. Herregud, vad har jag sagt hos jennypiper som är fel . Jag tror inte detta…Jag förstår inte..
  Jag förstår verkligen inte??????????

  Gilla

  1. Nina, detta styrs av de tekniska system som driver de sidor och den blogg vi skriver på. Det finns en rad olika elektroniska filter som driver detta , och de flesta kan moderatorn inte göra något åt. Om du läser längst ner på sidan står det ”blockerade av Akismet” Akismet är ett sådant filter som avser att stoppa SPAM och grova otrevligheter, men filtren är inte speciellt intelligenta, så dom gör fel ibland, och stoppar sådant som inte borde stoppas. Tyvärr är sådan förödmjukelse och förolämpning något som kommer med teknologin. Alternativen är papper och penna, eller brevduvor. Annars får vi stå ut med det.

   Gillad av 3 personer

   1. Tack Jenny och Karl W.
    Tack för att ni så vänligt svarade. Jag förmodar att man med tiden lär sig hur det fungerar, tack vare att sådana som ni så bra förklarar. När jag skrev inläggen så gjorde jag det utifrån att det är vuxna människor här, och vuxna är ju mer bekant med både livet och döden på ett sätt som inte barn är. Inte minst berör man ämnena här på sidan jämt ..människoliv, orättvisor och våld. Jag har följd jennypiper ett tag, och upplever det nästan som att ni är som en familj. Här får folk uttrycka sig, och det är viktigt att kunna göra det. Jag tror att det är i kommunikation med andra som vi kan växa och bringas klarhet i saker och ting. Det är det som är Demokrati, det är endast i demokrati vi kan växa och komma framåt.
    Jag är glad att jag har möjligheten att ta del av Jennys och alla andras inlägg här.
    Ha en fin Söndag.
    Vänligen från Nina

    Gillad av 3 personer

 6. Nato-hets samt godhet samtidigt som man undviker att prata om våra egna problem.

  Fick tidigt känslan av att finns en och annan rökridå i sammanhanget. Det brukar vara så, när USA hittar på något och är standardprocedur sedan millennieskiftet, om inte tidigare. Man bör titta på vad som händer i övrigt och framförallt hos den/de som burkarna skramlar mest. Är det något som sker i USA (Kanada), som man vill få bort blickarna ifrån? Handlar det om att Führer Schwab & Co lagt in en ny växel? Är det frågan om att WHO:s totalitära avtal skall få maximal spridning, med så liten friktion som möjligt?

  Gillad av 1 person

   1. Det är faktiskt USA som står bakom krigspropagandan i svenska media, och dom talar dessutom om det i klartext. Det är ju bra att läsa innantill. Det är enbart USAs tillrättalagda information som framförs, allt annat blockeras. När jag skulle läsa RT idag var 80% blockerat. Bara några klick och jag tar mig förbi, men de flesta har inte den möjligheten. CIA betalar ju journalister för rapporter, Udo Ulfkotte, ”köpta journalister”, och redan DNs Tingsten fick betalt av CIA. Idag fick jag veta att USA hotar Kinas banker med att skära av dom från dollarn om dom finansierar köp från Ryssland. Aldrig trodde jag att jag skulle få uppleva detta. Den amerikanska krigspropagandan är massiv, och totalt ensidig. Censuren lika intensiv och effektiv. Väst skall inte få den verkliga bilden, bara USAs tillrättalagda. Första offret är sanningen som bekant. Dessutom finns system som WeChat vilket gör att man kan gå direkt till källan, utom i Sverige förstås.

    Gillad av 2 personer

   2. Aldrig trodde man väl att George Orwell´s 1984 skulle bli till verklighet? Alltså hända på Riktigt?
    Nu när vi ändå tog oss hit så finns det ändå ett sätt att påverka utvecklingen…..vi reser oss upp och säger nej. Nej till allt som vi innerst inne känner är fel. Vaccinpass, att låta oss injiceras med raketsnabbt framtagna preparat, massmediernas ensidiga propaganda, utebliven vaccin debatt. Nu när ”ärkeskurken” Putin gett sig på Ukraina och tydligen resten av världen ,enligt medierna ,så blir det viktigare än någonsin att se igenom de korrupta mediernas ensidiga vinkling….budskapet är inlindat men tydligt….. ingen skall längre behöva tänka själv utan helt förlita sig på ”public service” vilka blivit mer av ett skämt för oss som sedan länge listat ut detta bedrägeri.

    Gillad av 1 person

   3. Propagandisterna är dessutom extremt dåliga på att göra propaganda, Det är skrattretande, För att tro på eländet måste man vara långt under normalintelligens. Några kritiska frågeställningar räcker för att bli full i skratt.

    Gilla

 7. Polska äppelodlare skall sluta odla äpplen … det har nån dåre i Bryssel bestämt … EU Green Deal …
  Stackars människor i Polen som får sina liv förstörda … bara så där …
  Ingen information om vad EU Green Deal betyder för svenska bönder …
  Utan gödsel ingen skörd att tala om … utan diesel kan man varken så eller skörda …

  Gillad av 2 personer

  1. Visst anser jag som ”bonnapöjk” att man ska använda gödsel från kor. Svenska kor är ”klimatsmarta” (till skillnad från de brasilianska)

   Gilla

 8. SWIFT (Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunication) är egentligen bara ett postorder system för pengar med ett swapp system. Jag kommer väl ihåg ur det var före det kom till 1973. Då använde bankerna avtal sinsemellan, och det fungerade bra, bara lite långsammare. En transfer kunde ta 3-5 dagar som mest. SWIFT byggdes i Belgium, och är ett medlemssystem. Först vägrade man USA insyn i systemet, då hotade USA, som dom alltid gör, med handelskrig och dom inte fick kontroll. Det finns egentligen ett flertal system idag, ryska SPFS är bara ett. Kinas system heter CIPS. Systemen är kompatibla. Nu kommer även kryptovalutor, där Kina leder stort, och då behövs ingen bank alls. Stänger man av SWIFT, allt som kommer att hända är att det överges. Alltihopa är bara en stor pratfest.

  Gillad av 3 personer

 9. Ska västvärlden lyckas störa och göra så att skadan blir så stor som möjligt för Putin återstår det bara att stänga av Nord Stream, men i samma stund EU bestämmer sig för att göra detta så skickar de tillbaka EU några decennium och frågan är om de vill ta den smällen.

  Gillad av 1 person

 10. Kommer Zuckerboken och Fultuben stänga ned dessa fejkade mediahus? Skulle inte tro det. Det är ok när makten ljuger, men aldrig när folket säger den obekväma sanningen.

  Gillad av 2 personer

 11. Tidigare sanktioner har gynnat Ryssland och missgynnat länderna i EU och kanske Finland värst. Ryssarna ”tvingades” att själva börja producera de produkter de tidigare köpte från väst. Ekonomin växer i Ryssland och att Rubeln nu knyts till guld lär inte försämra den trenden.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s