Tillämpas inte likabehandling i Eurovision?

Noterar att Ryssland nu portas från att deltaga i Eurovision pga angreppet mot Ukraina. Märkligt att man inte portat Isralel redan för flera år sedan – dels tillhör de inte ens Europa, men framförallt har det i åratal begåtts övergrepp mot befolkningen i Palestina. Detsamma gäller Turkiet med sina otaliga angrepp mot kurder genom åren. Turkiet drog sig ur Eurovision Song Contest 2013, men enligt uppgifter från förra året jobbar European Broadcasting Union (EBU) med att försöka få tillbaka landet i tävlingen. Dessutom kan man ifrågasätta om Serbien ska få vara med i tävlingen med tanke på folkmordet på tusentals bosnier i Srebrenica.

Det blir smått patetiskt när inte samma måttstock gäller för alla och varför ska Sverige helt plötsligt skicka vapen till Ukraina som alla partier utom V krävt – borde vi inte vi hålla oss neutrala?

Inte skickade vi vapen till Syrien när det begav sig och inte såg jag varken Syriens eller Iraks flagga vaja på flera håll i Ystad likt den Ukrainska gjorde i dag när kriget härjade som värst. När får vi se människor lägga upp profilbilder med Jemens flagga på sociala medier? Det bortglömda kriget som härjat i sju år och som av FN kallats för världens största humanitära kris pågår fortfarande och över 10.000 barn har hittills fått sätta livet till medan andra utsatts för sexuella övergrepp eller rekryterats som barnsoldater, miljoner människor är på flykt och otaliga lever i misär och sjukdom.

Alla krig är förfärliga och ska fördömas, men ogillar hyckleriet som nu utspelar sig och svenskarna verkar återigen ha gått in i en masspsykos med oro/rädsla som präglar deras vardag signerad massmedia samt våra makthavare. Först var det Trump, sedan var det klimatet, följt av BLM, efter det kom covid och nu detta – återstår att se vad som väntar runt hörnet.

#hycklare

Bildkälla: SR

7 reaktioner till “Tillämpas inte likabehandling i Eurovision?

  1. Putin kommer koka röd i ansiktet av ilska när han inte får komma in och sjunga med i denna bögfestival. Då kommer han tårögd sadla sin björn och skumpa bort mot Kreml. 🙂

    Gilla

  2. I Ryssland säger de nog ungefär som Karl-Bertil Jonssons pappa: ”Det är en en herrans nåd att vi slipper ´det spektaklet”

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s