Hyckleriet utbrett bland våra politiker som försöker vinna poäng i media men röstar emot när det väl gäller

Återigen visar våra välbetalda politiker prov på hyckleri på hög nivå när riksdagen under gårdagen röstade nej till en motion från Sverigedemokraterna om slopade skadestånd till dömda brottslingar.

När en gängkriminell våldtäktsman från Syrien i augusti förra året beviljades 840.000 kronor i skadestånd av justitiekansler Mari Heidenborg med anledning av att han i efterhand anses ha dömts till ett för hårt straff sedan han tillsammans med andra män under vapenhot kidnappat, torterat och våldtagit en kvinna i en källare i Malmö, var det många medborgare som ilsknade till. Så även våra styrande politiker som i media ondgjorde sig över slöseriet med skattemedel.

Moderaternas partiledare Ulf Kristersson skrev bland annat på Facebook:
”Skattebetalarna tvingas alltså betala en knapp miljon till en man som begått fruktansvärda brott och som dessutom nu fritt vandrar omkring. Skadeståndet till brottslingen är mångdubbelt större än skadeståndet till hans brottsoffer. Det är rent oanständigt.”

Även Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch skrev ett argt inlägg: ”Någonstans i Sverige sitter den kvinna som kidnappats och torterats och våldtagits i en källare i Malmö under nästan ett dygn och läser att hennes gärningsman ska få 840.000 kronor i skadestånd. Du läste rätt. Han och inte hon.”

Under hösten och vintern uppmärksammades ytterligare fall där dömda kriminella får stora skadestånd av JK.

Men även om såväl Moderaterna som Kristdemokraterna tidigare sagt att de vill stoppa dylika skadestånd, var det dock bara Liberalerna som gav sitt stöd till SD:s förslag under omröstningen i går. De övriga riksdagspartierna har under en längre tid känt till att frågan om skadestånd skulle tas upp i civilutskottet och således haft gott om tid på sig om de velat ta fram egna förslag och motioner utifall att de av principskäl inte ville stödja en SD-motion.

Bedrövligt att dessa gökar styr landet med fria händer att slösa med våra skattemedel – något de tyvärr kommer fortsätta med även efter valet då svenska folket känner fotsatt förtroende för dessa lismande politiker och inte ser hur de blir blåsta av maktmissbrukande individer som hellre suger ut landet istället för att bygga upp det samt framförallt undviker att återinföra ordning och reda.

#hycklare

#vibetalar

Klart idag: Dömda våldtäktsmän ska fortsätta få skadestånd

7 reaktioner till “Hyckleriet utbrett bland våra politiker som försöker vinna poäng i media men röstar emot när det väl gäller

  1. Låt de djävla svinen självdö. Makt korrumperar över tid och snacka går ju men när det kommer till kritan vet man att man har minst lika mycket skit i bagaget som regeringen. Lilla smutset Ebba som uppträtt minst sagt omoraliskt mot en stackars man som föll för de djävla äcklets charm. L+S+SD är min önskeregering. Alla tre partiledarna har uppvisat kurage och mod de senaste månaderna. Upprörande är bara förnamnet.

    Gilla

  2. Det här är väldigt enkelt. De flesta politiker är upprörda men när det kommer till omröstning måste de följa det som Klaus Schwab bestämt, annars ryker pensionsförsäkringen.

    Gillad av 1 person

  3. Är nog inte ensam om att få väldigt mörka tankar av att läsa om denna sorgliga historia….har 3 barn ….samtliga tjejer och skulle detta hända någon av dem så undrar jag hur man skulle kunna leva vidare om inte rättsväsendet klarar av att låsa in de ansvariga.

    Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s