Hur mycket mer tål Svensson?

Ännu en ”explosion” har skett i Malmö i kväll – den tredje sedan i fredags och tillsammans med de återkommande skottlossningarna, rånen och allt annat som vi vant oss vid i det här landet är det ännu en vanlig vecka i det nya Sverige. Men att lösa problemet med den grova kriminaliteten och människors otrygghet är inget som står högt upp på varken våra politikers agendor eller medias löpsedlar – istället är det krisen i Ukraina som dominerar precis allt trots att det inte är vår strid och våra egna politikers tillkortakommanden borde definitivt vara i fokus när det är valår. Men icke, för i Sverige har man gjort det till en sport att sopa alla våra problem under mattan.

Så har våra sturska politiker någon plan för hur Sverige ska hantera de höjda elpriserna som kommer bli en konsekvens av EU:s agerande? Inte ett knyst om detta. Det faktum att Ryssland inte lär lida nämnvärt av sanktionerna eftersom Kina kan erbjuda en hjälpande hand verkar man heller inte reflektera över. I dag meddelade oljebolaget Preem dessutom att de har strypt sin import av råolja från Ryssland, vilket gör att flera experter nu spår ännu högre bensinpriser i Sverige.

Höjda matpriser, elpriser och drivmedelspriser samtidigt som nya bidragstagare anländer till landet varje vecka – hur mycket mer tål Svensson? Lägg därtill den skyhöga avgiften till EU, den oerhört kostsamma coronafonden, pengar till FN, de höga bistånden till diverse länder, det kostsamma klimatarbetet samt det faktum att för få arbetar i Sverige för att det ska gå runt. Obegripligt att inte fler reagerar över maktmissbruket och frågan är hur länge till våra makthavare kan fortsätta låna pengar med våra avkommor som insats – botten borde snart vara nådd.

Men så länge skattekronorna rullar in till staten och det kuvade folket fortsätter knyta näven i fickan går det förstås utmärkt för våra syltryggar som styr landet att fortsätta bygga luftslott medan medborgarna blir allt fattigare.

Noterar för övrigt att koranbrännaren Rasmus Paludan som i helgen som gick hade torgmöte i Malmö, återigen ska provocera muslimer – denna gång på Frölunda torg i Västra Frölunda. Detta drar enorma samhällsresurser i form av massiv polisövervakning på såväl marken som i luften – en nota som vi skattebetalare får stå för. Kan han inte ägna sig åt att bränna koranen i Danmark istället för att komma hit och skapa onödiga oroligheter som grädde på moset till det redan komplicerade läget som polisen har svårt att kontrollera?!

Hela situationen i Sverige just nu känns oerhört tröstlös och jag frågar mig dagligen om majoriteten av svenska folket kommer vakna upp i tid för att inse att ingen annan än vi själva betalar för våra politikers evinnerliga strävan efter att vara ”goda”, men det känns mycket tveksamt då massmedias indoktrinering pågått alldeles för länge.

#vembetalar

3 reaktioner till “Hur mycket mer tål Svensson?

  1. Det gäller inte bara Ryssland och Kina. En helt ny världsordning håller på att snabbt växa fram. Den gamla, kallad (US) ”Rule bsed order” var dikterad av den vite mannen från Europa som med våld och död kolonisera Indien, Afrika, stora delar av Asien, och naturligtvis Nordamerika, vars urbefolkning sågs som ”ohyra”, bokstavligen, och så långt möjligt utrotades. RCEP, Kina, Ryssland, hela Asien och även Afrika går nu framåt snabbt, och lämnade den gamla USA styrda världen bakom sig. Allt dessa sanktioner åstadkommer är att driva på den utvecklingen. Preem bojkotten kommer bara att ytterligare driva upp priserna i Europa. Lösning, gör av med syltryggarna, åtminstone val snart. Börja samarbeta med vinnarna och överge förlorarna, eller sjunk med syltryggarna och förlorarna.

    Gilla

  2. När det osolidariska samhället skapar arbetslöshet och ojämlikhet växer kriminaliteten och otryggheten.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s