Gränsen mellan att demokratiskt framföra sin åsikt och utföra skadliga attentat har överskridits

De senaste veckorna har man kunnat läsa om hur det spridits konspirationsteorier mot svensk socialtjänst i såväl sociala medier som på arabiska tv-kanaler med miljonpublik, där man påstår att svenska myndigheter kidnappar barn från muslimska föräldrar genom lagen om vård av unga (LVU).

Säkerhetsexperter har sagt att Sverige utsätts för en koordinerad desinformationskampanj som skulle kunna leda till attentat signerat våldsbejakande islamister vartefter stämningen piska upp av radikala krafter.

Flera demonstrationer har skett bland annat utanför Riksdagshuset i Stockholm samt i Göteborg och Malmö, där människor på ett demokratiskt sätt kunnat uttryck sitt missnöje – även om de givetvis inte har rätt i sak.

I dag verkar det dock som att gränsen mellan att fredligt uttrycka sin åsikt och aktivt tillföra skada har överskridits i och med att kommunhuset i Vellinge i natt utsatts för ett brandattentat – det är nog ingen slump att socialtjänsten huserar i samma byggnad.

Så vad blir steget efter mordbrand nattetid när ingen arbetar – molotovcoctail genom fönstret under kontorstid eller att någon galning går in och skjuter ihjäl alla som arbetar där? Som socialtjänstarbetare hade jag känt mig oerhört otrygg och ett överfallslarm hindrar varken ett pistolskott eller ett knivhugg som kan ske på vägen hem från jobbet.

Kommer den svenska polisen nu vidtaga ett större skyddsarbete gentemot alla landets socialarbetare som arbetar med LVU-ärenden, eller ska man invänta det första dödsoffret innan någon agerar? Helt klart en mycket oroväckande situation.

#detnyasverige

Bildkälla: Aftonbladet

49 reaktioner till “Gränsen mellan att demokratiskt framföra sin åsikt och utföra skadliga attentat har överskridits

 1. Men vad spelar det egentligen för roll när eliten redan brännmärkt fredliga demonstranter som Islamister och terrorister. Det är lika som när eliten bestämmer sig för att brännmärka anticvaxxare och fredliga demonsttranter som om de vore ihopkopplade med nazister och NMR. Man får kanske det man ropar efter. Tillåt mig att påminna om hur den politisk förföljelsen kan se ut.Lustigt att de som blivit förföljda är så snabba med att stämma in i kören som orkestreras från bland annat Expressen om hur dessa demonstranter i första hand är islamister och med kopplingar till terrorister. men vi vet ju att Expressen är riktiga djävla islamofober av bibliska mått och hävd. Alla vet att socialtjänsten begår en massa övergrepp och det borde Expressen berätta om. Länkar till ett inlägg där mina kommentarer beskriver hur mina möten med förföljelsen såg ut. Hur kommer denna förföljelse att beskrivas i framtiden ? Har den ersatts med en annan förföljelse?
  https://jennypiper.blog/2020/01/11/det-kunde-varit-mitt-eller-ditt-barn-men-i-det-nya-sverige-ar-det-bara-en-notis-som-gloms-bort-om-nagra-dagar/

  Gilla

  1. Berätta varför de ”inte har rätt i sak” och vad vet du om det??? Så dumt Jenny att kasta skugga över dessa människors personliga lidande. Det sker mycket skit inom våra myndigheter på gränse eller till och med över brottslig handling,det vet jag efter tolv år inom Kriminalvården. Senast är ju det som är misstänkt för att ha mördat sin kollega inom kriminalvården och ja,i Ystad finns det nog några som kan skruva på sig lite extra. Tomelilla,Ystad bland annat.

   Gilla

   1. Jag vet att många barn blir felaktigt omhändertagna och att Socialtjänsten kan vara väldigt fyrkantiga, MEN det är en liten del, det är inte så att det är enbart muslimska barn som drabbas och man ska aldrig ta till våld. Tänk på att inte alla människor som arbetar inom Socialtjänsten är onda och de har ett helvete i sitt arbete redan som det är så denna situation gör inte saken bättre.

    Gilla

   2. Jag säger dig en sak kompis,dina inlägg här på din blogg skulle kunna vara skäl att omhändertaga dina barn enligt socialtjänsten. Tänk på det min vän. Nu är du stark men tänk på andra som inte kan svenska så bra och inte kan hävda sin rätt.

    Gilla

   3. Nu avslutar jag denna upprörande diskussionen att uppmana alla att alltid ställa sig på den utsattes sida oavsett om det är människor som protesterar mot vaccinpass eller om människor som på rättosäkra grunder får sina barn omhändertagna. Jag sparkar inte nedåt men gärna uppåt.

    Gilla

   4. Rolf, du verkar rätt upprörd, med viss rätta. Grundproblemet är att i Sverige kan personer agera godtyckligt helt utan ansvar och påföljd. En anonym anmälan räcker, kanske grunden är att kvinnan har slöja, eller kanske är det rent rashat. Personligt ansvar måste införas. Jag tänker även på packdrevet av journalister som drev Benny Fredriksson till självmord. Helt meningslöst. Ingen hålls ansvarig. De flesta jurisdiktioner har en lag som stagar straff för vad som kallas ”ofrivilligt dråp”. I Sverige är det ”gratis”. Kronprinsparet är just nu utsatta för ett drev. Här i Kina är sådant, ryktesspridning, kriminellt. Då gnäller journalister om brist på pressfrihet. Hur skulle det vara att avskaffa ansvarsfriheten.

    Gilla

 2. Det känns som att du är nödd och tvungen att skriva detta inlägg. Du är ursäktad. Du vet nämligen ingenting om vad dessa sk säkerhetsexperter får sin info frå,kanske från GD på Myndigheten för psykologiskt försvar som skickar känslig info kors och tvär. Nä,Jenny,tro inte på dessa klåpare som stämmer in i islamofobiska körer.

  Gilla

   1. Du hade kanske inte sagt så ifall du visste hur många sk ”nazister” som har fått sina barn omhändertagna. På politiska grunder får man anta. Det finns ytterst få advokater som står upp för det som är rätt och de få som trots allt finns är samtliga av utländsk börd. Var fanns advokaterna i Kevinfallet,de var kanske upptagna med att dela ut nåt pris till svenkhataren David Baas. Det svenska, fina och ffa oberoende rättsväsendet tar paus vid lämpliga tillfällen.

    Gilla

   2. Jaha hur många ”nazister” är det som har fått sina barn omhändertagna? Har du sagt A så förväntas du säga B också.
    Advokater. Jodå vi har sett dessa advokater av utländsk börd som är gravt insyltade med de kriminella gängen. Jo jag tackar jag. Vilket lyft för landet.

    Gilla

 3. Vad det rör sig om är olika kulturer och åsikter om hur ett samhälle skall fungera. I Sverige har staten och myndigheterna en totalitär kontroll av varje individ och familj, och övervakar varenda individ i minsta detalj, med drakoniska rättigheter att göra som myndigheterna anser bäst. Det finns ett omfattande angiverisystem, precis som i Tredje Riket. En slags diktatur. Andra folk och kulturer anser inte det acceptabelt. Att framföra sin åsikt, tja, diktatoriska corona regler i Sverige får man ju inte protestera mot, inte heller i Kanada, då kallas både militär och polis in för att korrigera innevånarna. I Australien använder polisen nu energistrålar för att bränna de som protesterar.
  https://freewestmedia.com/2022/02/20/australian-police-burn-anti-mandate-protesters-with-directed-energy-beams/
  I Tyskland anser man att alla opponerar sig mot statens lagstiftning är högerextremister och vill konfiskera deras bankkonton. De hände även i Kanada.
  https://freewestmedia.com/2022/02/19/germanys-corona-grifters-to-go-after-right-wing-extremists/
  För omkring 20 år sedan bestämde myndigheterna att omhänderta barn från en familj. Byråkraterna lynchades av byborna.

  Gilla

   1. Du har väl aldrig varit i Kina tompas11? Behöver du en advokat så anlita någon med rötter i annat land. Acceptera aldrig en slumpad advokat av domstol,välj din egen försvarare.

    Gilla

   2. Vad har det med saken att göra om jag varit i Kina eller inte? Eftersom jag inte sysslar med brottslig verksamhet så har jag inget behov av någon advokat.

    Gilla

   3. tompas11, Jag bor i Kina, och har bott i Kina en stor dela av mitt liv. Här finns inte ett spår av den intensiva detaljerade massövervakning och diktatoriska myndighetssamhälle som finns i Sverige. Tyskarna föll för propagandan, och det är verkligen oroande att en och annan i Sverige gör det även idag på samma sätt.

    Gilla

   4. Tompas11, Det har allt att göra med om du varit i Kina eller inte. Du har kanske inte ens varit på besök, ändå vet du allt. Expert – vet allt – har bara inte provat än.

    Gilla

  1. Varenda ord som jag skriver om min personliga erfarenhet är sanna. Du får gärna använda det hur du vill och min önskan är att kunna åtala i ett annat land och gärna i Kina. Det vore nåt med en internationell arresteringsorder för de inblandade. Ja Karl W,jag är fortfarande efter några år upprörd och har svårt för att berätta om det.

   Gilla

 4. @Rolf
  De är mycket troligt att din personliga erfarenhet med socialstyrelsen är dåliga och att du har blivet dåligt bemött av dem, på denna punkt har du säkert rätt.

  Men fallet Kevin har du fel socialstyrelsen bestämmer inte någonting i ett sådant fall utan de fogar sig till vad polisen säger och polisen fogade sig i detta fallet till dåvarande justitieministern Laila Freivalds, där hon verkade bestämma att polisen skulle ta bort den tredje misstänkte personen från utredningen eftersom det var valår och att regeringen inte ville ha ”en invandrardebatt”, eftersom 13-åringen ingick i en familj med politiska flyktingar.

  När det gäller debatten om socialstyrelsen ser jag de mer som en koordinerad desinformationskampanj från den muslimska sidan och här handlar det mer om att visa vem som har makten och hur de kan styra ”sitt folk”, allt för att visa den svenska regeringen och samhället att den muslimska gruppen har blivet en del i samhället att räkna med.

  Personligen tycker jag att de är dom som ”kommer” som ska anpassa sig till vårt svenska samhälle och inte tvärtom, genom denna kampanj så blir det fler svenskar som ser att de finns invandrargrupper som inte vill riskera att deras barn integreras, än mindre assimileras. Då blir fler som ser att mångkultur inte fungerar och att integration fungerar inte på vissa folkgrupper och återigen blir de många som ser att migranterna tror att de har en massa rättigheter men inga skyldigheter och återigen så ser svenskarna vad som svensk skattebetalare får lov att försörja.

  P.S tycker inte om förtäckta hot på en sida där alla försöker anpassa sig efter givna spelregler ”dina inlägg här på din blogg skulle kunna vara skäl att omhändertaga dina barn enligt socialtjänsten. Tänk på det min vän.” passningar som detta passa inte en här! Utan vill du syssla med detta så finns det säkert stängda forum med likasinnade.

  Gillad av 1 person

  1. Stå upp för ditt folk precis som muslimerna står upp för de sina. När får vi se svenskar stå upp för Kevinbröderna,när får vi se dig gringo öppet stå upp för orättvisor mot svenskar? Du har fått det mesta ang mina kommentarer om bakfoten. Jodå,Arvika kommun med sin socialtjänst var ytterst behjälpliga i denna rättsskandal. En enad och aktiv opposition i riksdagen hade sänkt regeringen ifall man ville i detta fallet. Jag har inte hört en enda riksdagsledamot yttra ett ord om det. Har du? Jag är helt övertygad om att Jennys barn redan har en markering i den lilla hemligajournalen som följer alla barn och som alla lärare för. Där står allt om föräldrana,barnens utveckling och mognad osv. Så är det min vän och det är systemet som hotar och inte jag. Nu kan du gå och lägga dig så att du orkar slava för systemet imorgon.

   Gilla

   1. Jag kom att tänka på den här dikten ” Als die Naziz”. Den kan du läsa innan du somnar. Istället för att stötta en familj som kämpar för sitt barn så är man snabb med att kalla dem för islamister och terrorister.

    Gilla

   2. Vad är det för strunt du skriver? Jag har jobbat som lärare i 14 år och vi lärare förde inga hemliga journaler, som du påstår.

    Gilla

   3. Vad kallades journalerna för då? Precis som läkare skriver kommentarer i marginalen så gör lärare det. Du ljuger. Varför?

    Gilla

   4. Det finns inga hemliga journaler som lärare för. Det enda som finns är omdömen om varje enskild elev när man som lärare ska få en ny elev eller en ny klass. Inget annat.

    Gilla

   5. Vill du ge något exempel på vad det kan stå i ett omdöme? Noterar för övrigt att du faktiskt benämner antecningar som ‘omdömen’.

    Gilla

   6. Rent generellt kan det vara om eleven har några speciella problem, som man som lärare har att ta hänsyn till.

    Gilla

   7. Det kan handla om problem som man som lärare har att ta hänsyn till rent undervisningsmässigt och om eleven har några ”bokstavsproblem” t.ex. Vissa elever behöver kanske mer hjälp och stöd för att uppnå målen och då är det bra om man som lärare får veta detta. Omdömena handlar inte om att någon elev ska tas omhand eller liknande.

    Gilla

   8. Ok,men noterar man hur hemförhållande är? Det förstår jag att skolan inte kan besluta om omhändertagande men däremot kan skolans omdöme vara en del i ett beslut om att omhänderta ett barn. Jag råkar veta exempel på där man antecknat att vårdnadshavare är politiskt aktiva. Sjukt djävla system.

    Gilla

 5. Jag avslutar nog här och med sorg konstatera att svenken inte står upp för sitt folk. Ja jag tittar på er, Gringo och tompas11. Muslimernas protester kanske trots allt kan förhindra ett nytt Kevinfall iom myndigheter helt enkelt förstår att de har ögon på sig. De svenska demokraterna,SD,de självutnämnda svenska demokraterna,SD,kunde man ju ha hoppats på men istället blev det muslimer som förde upp frågan om övergrepp på barn från soc. Jag ser tydligt vilka som vrider mitt land på rätt kurs. De skall få min röst i höst. Mashalla!

  Gilla

  1. Nu har det slagit slint i huvudet rejält. Du kritiserar Gringo och mig samtidigt som du själv ska rösta på ett muslimskt parti som definitivt inte står upp för Sverige och svenskarnas väl.

   Gillad av 1 person

   1. @tompass11
    Släpp honom, Rolf vill inte se det från någon annan synvinkel utan allt handlar om islams synsätt och där är han blind för andra sätt att se på olika problem.

    Gillad av 1 person

   2. Partiet Nyans är till för alla. Står du själv upp för Sverige och svenskarna? Står du upp för den monumentala orärrvisa som drabbat Kevinbröderna? Både du och gringo kastar de stackarna under bussen enbart för att….ja vad? Hylla en sketen socialtjänst? eller hata på muslimer? För övrigt så är muslimer lika svenska som du och jag och det handlar mer här om att hävda sina mänskliga rättigheter mot en stat som alltid är starkare. Alltid är starkare. Glöm inte det. Laila Freivalds ägnade sig åt ministerstyre vilket är förbjudet. Det är sanslöst att de ( S ) med dessa fakta fortfarande styr Sverige. Tillåt mig att en gång spotta på regeringen men dubbelt spottar jag på oppositionen. En flinande nickedocka har vi som själutnämnd oppositionsledare, Han med den tjocka kärringen och adopterade barn. Han som inte törs ta i adoptionsskandalen med de chilenska barnen. Låt de djävlarna självdö.

    Gilla

   3. Gringo, självklart är det bättre så när du står där avklädd och naken. Utan argument. Snacka går ju ändå eller hur😂

    Gilla

   4. Angående kevinfallet så tycks ju du Rolf sitta inne med facit om hur det gick till. Varför berättade du inte vad du visste då det var aktuellt? Varför sa du inget? Varför var du tyst?

    Du är inte lite naiv om du tror att detta parti är till för alla. Ett parti som vill införa sharialagar, kusingifte, könsstympningar, balkongflickor etc. Precis så ”trevligt” som de har det i deras hemländer som de ”flytt” ifrån. Varför stannar Du kvar i Sverige, som är så hemskt enligt dig. Köp en enkelbiljett till valfritt menaland så får du ditt drömsamhälle. Seså, packa dig iväg nu!

    Gilla

   5. Tompas11,kan du visa källa på att Partiet Nyans vill ha sharialagar,balkongflickor etc? Jag lovar att aldrig rösta på dem ifall det är så som du säger. Eller ljuger du nu igen? Heheh,nä det blir du som kanske får ta ditt pick och pack och lämna Sverige 😇 muslimerna och jag stannar nog kvar ett tag till. Men källa på dina påståenden tack!

    Gilla

   6. För övrigt är det tillåtet med giftermål mellan halvsyskon enligt svensk lag. Du kan ju roa dig med att räkna ut hur många procent DNA halvsyskon delar jämfört med kusiner.

    Gilla

   7. Mitt påstående om att du är naiv bekräftas av dina två senaste inlägg.
    Här har du din källa: Islam och koranen.

    Gilla

   8. Var i Koranen står det om kusingifte,balkongflickor,könsstympningar? Är omskärelse ett exempel på könsstympning ? Men till huvudfrågan,var exakt i Koranen hittar jag kusingifte,balkongflickor och könsstympningar? Jag vill innas att du har påstått att du har läst Koranen så det lär väl bli en enkel match för dig att hitta.

    Gilla

   9. Tompas11,det måste vara en ren underhållning för utomstående att se hur ding du är 😀 Nåja du har ju fått några gillamarkeringar av någon av rent medlidande.

    Gilla

 6. Konstaterar återigen att Partiet Nyans går från klarhet till klarhet och nu ifrågasätter de att SÄPO utan rättslig prövning kan göra rättsosäkra utredningar som underlag för att ta ifrån människor försörjning. Det är inte värdigt en rättstat att beslut kan tas utan att motpart får bemöta anklagelser i domtol. Lika så har skithögarna inom SÄPO misskrediterat KInesiska företag och ifrågasätter deras rätt att fritt verka i Sverige. Personligen ser jag fram emot att den informella säkerhetstjänsten EXPO med sina stasiliknande arkiv förbjuds och att arkiven öppnas. Spännande att få se vilka namn som de har på sin lönelista. Finns Tomelilla med tro?

  Gilla

   1. Som sagt,har dessa påstådda terrorister fått anklagelsen prövad i domstol? Det ÄR inte rimligt att anklagelser utan domstolsprövning skall kunna ligga till grund för livsavgörande beslut. Man är oskyldig ända tills det är motbevisat- i en rättsstat. Det måste du väl ändå tycka?

    Gilla

 7. Jag accepterar att människor som befinner sig på en viss plats kan bli misstänkta och tillfångatagna på ganska lösa grunder i en krigszon men när de kommer till en rättsstat så borde deras skuld prövas i domstol. Det duger inte att de inte ens får veta vad som hålls mot dem. Vi kan inte ha en säkerhetspolis som på lösa grunder äventyrar dessa människors liv.

  Gilla

  1. Du menar alltså på allvar att alla IS-resenärer åkte till Syrien för att köra ambulans eller för att bli frisör eller åkte alla kanske ner på solsemester för att först sola och njuta av det vackra vädret för att sen kunna njuta av en mordorgie de lux för att senare framåt kvällen få en sexslav av folkslaget Yezidiska.

   Du har verkligen lyckats personifierat hur en muslim tänker och agerar och detta är inte sagt i positiva ordalag. Du spär bara på det förakt många svenskar känner inför islam och där har du verkligen lyckats. Personligen tänker jag inte mer kommentera, läsa eller lägga en tanke på något från signaturen Rolf.

   Gilla

   1. Alla skall givetvis få en individuell prövning. Du har genomgående i dina kommentarer här visat att du är en rabiat rasist och ffa islamofob. Det är sådana som du som aldrig någonsin skall få lov att ha någon som helst politisk makt i Sverige. Bra att du tydligt visar ditt fula rasisttryne.Mashallah!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s