Att tycka att Sverige har stora problem är populistiskt

En släkting fick uppleva det nya Sverige på nära håll då det i går kväll skedde en skottlossning på gatan där han bor, men det är bara för oss medborgare att vänja sig då vi tydligen inte har så stora problem i det här landet – åtminstone inte enligt Magdalena Anderssons kärnväljare, vilket jag blev varse om i går kväll när jag diskuterade i en av hennes trådar efter att ha uttryckt att vi borde fokusera på våra egna växande problem istället för att älta andra länders (Ukraina-Ryssland).

Jag hamnade då i diskussion med personer som hakade upp sig på att jag utan källhänvisning hade skrivit att Sveriges problem växer för var dag som går när tillväxten enligt dem är positiv, arbetslösheten inte ökar, inte heller brottsligheten och skolresultaten är det inget fel på. Att slänga sig med sådana termer som jag använt var minsann bara tom populism.

Jag replikerade då att jag inte behöver någon källa eftersom jag lever i verkligheten med syn och hörsel i behåll. Jag tog upp flera exempel på hur illa ställt det är;

”Du måste vara både blind och döv om du missat våra växande problem. Ge dig ut i verkligheten – lyssna på lärarna i skolan som kämpar varje dag med för få resurser, se hur vårdköerna växer, lyssna på föräldrar som ringer och gråter för att deras barn inte får hjälp med psykisk ohälsa pga att det saknas resurser och riskerar att ta sina liv, hör på bönderna som måste lägga ned sina verksamheter eftersom de inte har råd med el och drivmedel, se våra uppgivna poliser som inte får stopp på den skenande kriminaliteten, lyssna på alla mödrar som fått begrava sina barn som blivit avrättade på gatan, se hur många äldre får undermålig mat på våra äldreboenden, arbetslöshetsmålen har inte heller uppnåtts, barnfamiljer blir vräkta, barnfattigdomen ökar, många har inte råd att köpa mat när matpriserna ökar. Bara några exempel. Det finns inga pengar till skolan, vården m.m ändå har vi höga skatter samt råd att skänka bort miljarder till EU, FN, Ukraina och alla biståndsländer.”

Men dessa tankar var för mina belackare bara ett ”mycket populistiskt tal” för visst har vi problem, precis som alla länder, men inte alls i den omfattning som jag påstår och detta är bara en kampanj som följer ett fascistiskt mönster.

Innan jag somnade tänkte jag på hur körda vi är i Sverige, där majoriteten av befolkningen – till våra politikers förtjusning – fortsätter gå med skygglappar istället för att erkänna hur illa det har blivit och det är naivt att tro att höstens riksdagsval kommer medföra en välbehövlig förändring när så många väljare trots allt är nöjda med tillvaron.

#onlyinsweden

#viharvälingaproblem

Bildkälla: Blåljusnyheter

15 reaktioner till “Att tycka att Sverige har stora problem är populistiskt

 1. Dessa människor ser bara det de vill se och så länge de bara vill se den verklighet som de vill se har vi kvar problemen. Jag upplever exakt samma sak vid fikabordet på jobbet, en förnekelse av verkligheten där allt kan ifrågasättas och även när verklighet kommer nära dessa människor så stoppar de huvudet i sanden allt för att slippa se det samhället de har varit med att skapa.

  Gillad av 3 personer

 2. Gomorran i Italien har bleknat. Deras framfart är ingenting mot det vi har här. De höll sig mest lokalt kring Neapel men här har vi hänsynslösa gangsters i hela landet. Det lär inte bli bättre så länge det ingår narkotika så snart det ska festas. Men de som håller igång narkotika verksamheten i landet tycker inte det är något att bry sig om. Det är ju så lite de köper. Ingen tanke på att det skadar landet. 😡

  Skickat från min iPad

  Gillad av 2 personer

 3. I Hörby skedde också en skjutning och här var attentatsmännen mer pricksäkra och ryktet säger att det var en ren avrättning på gatan. Må djävulen ta våra politiker både lokalt och i riksdagen som försatt oss i denna grymma verklighet. En hårt kämpande företagare blev mördad framför sin dotter-i Sverige-i Hörby. Lyft ut packet vid nästa val. De lokala Hörbyliberalerna är nog de största folkförrädarna i min kommun.

  Gillad av 2 personer

  1. Djävulen har redan tagit dem, eftersom de inte lyssnar på något högre medvetande. Det är synd om dem. Vilket förskräckligt eftermäle de får.

   Gilla

 4. Socialdemokraterna har ju byggt sin strategi på att se till att deras röster är beroende av partiet.
  Bidragsberoende
  Politiskt tillsatta reträttplatser
  Tillsätta utredningar i tid och otid
  Myndigheter 458 st. (Reträttplatser för avdankade politiker månne)
  Köper arbetstillfällen i FN.
  Hyresgästföreningen, reträttplats… ( Föreningen är partipolitiskt obunden men har band till arbetarrörelsen och Socialdemokraterna.)
  osv
  osv

  Socialdemokraterna har sett till att sysselsätta alla dessa ”politiskt tillsatta” tjänster.
  Det kostar.
  Har vi höga skatter i Sverige?
  Välfärd heter det, i alla fall för partiberoende Socialdemokrater.

  Gillad av 1 person

 5. Helt ofattbart att det finns folk som fortfarande blundar för hur illa ställt det är. Hur ska vi kunna få landet Sverige på fötter igen då?

  Gillad av 1 person

  1. @trollejamsson jag tror faktiskt inte att vi någonsin kan få tillbaka ett Sverige som är värt namnet, även om man förstår och vill att samhället alltid ska vara under utveckling och ska så självklart vara så måste man kunna kräva att utveckling är positiv och för landet framåt. De går inte att bygga ett samhälle på bidrag eller på parallella samhällen där folket som bor inte vill ha någon förändring, börja med att röja upp och gör det rätt från början. De som har inte har behörighet att stanna ska utvisas till deras sista land, ta bort allt vad bidrag heter och se till att varje person tillför vårt unika system det de ska i ansvar och skatt.

   Gillad av 1 person

   1. Om du mediterar och målar upp en realistisk bild av ett framtida Sverige, i vilken vi klarar av att förbättra Sverige så kommer du må bättre, bli gladare och se möjligheterna att bidra till målet. Prova!

    Gilla

 6. Det är lätt att ha en negativ attityd och hålla med dig att ”det är naivt att tro att höstens riksdagsval kommer medföra en välbehövlig förändring”, men det är roligare att ha en positiv konstruktiv attityd. Då har man åtminstone chansen att åstadkomma något.

  Gillad av 1 person

 7. Själv tycker jag det känns bättre att ha en realistisk syn på saker men detta spelar egentligen ingen större roll hur vi väljer att se på problemet, det viktigaste är att vi vill se en förändring på svensk politik och röstar därefter.

  Gilla

  1. Realism är att vi kan hjälpa till att skapa mirakler. Mirakler händer varje dag. Efter att ha kämpat för direktdemokrati och valsamverkan i tre decennier så börjar det nu hända något. Flera partier är nu anslutna. Snöbollen har börjat knuffas fram till branten.

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s