Scandic kastar ut nötkött från menyn

Det är tur att det finns flera hotellkedjor än Scandic att välja på nu när hotellet börjat hänge sig åt klimathyckleri genom att skrota nötkött i stora delar av sitt matutbud för att istället satsa på mer ”hållbara” maträtter.

I syfte att minska sina CO2e-utsläpp, skrotar man således nötkött på lunch- och konferensbufféer samt minishop samtidigt som man utökar det växtbaserade utbudet. Scandic ser även över möjligheten att hitta ett klimatvänligare alternativ till hotellfrukostens köttbulle så att även hotellkedjans frukosterbjudande blir fritt från nötkött.

Det här ligger helt i linje med vad våra gäster efterfrågar säger hotellkedjan. Verkligen, eller är det bara ett populistiskt beslut i tron att man ska tilltala fler kunder?

I en tid när våra svenska bönder har det tufft ekonomiskt på grund av höga el- och drivmedelspriser, borde vi stötta dem istället för att importera veggoprodukter. Dessutom är det väl fortfarande en majoritet av svenskarna som föredrager kött framför växtbaserat matutbud, så kasst beslut och jag kommer i alla fall inte boka där framöver. 👎

https://www.mynewsdesk.com/se/scandic_hotels/pressreleases/scandic-slopar-noetkoett-paa-lunchen-minskar-med-177-ton-per-aar-foer-att-naa-haallbarhetsmaal-3162046

17 reaktioner till “Scandic kastar ut nötkött från menyn

 1. Förbaskade korkade människor ägna er åt utsläpp som är riktigt farligt istället farligt för natur, djur och människor, Men det farligaste av allt är nog människan själv som håller på att utrota det mesta, sig själva också

  Gillad av 1 person

 2. Hört fåglarna än??
  The best!
  $hitloads värre än mig…
  Om vi ska göra detta…
  Hur kan du bidra?
  Ignore?
  Not so much…
  Ppl Don’t understand..
  Do U?
  Miljöpartister?
  Är de?
  $omliga lever i överflöd pga mig/dig…
  Religiös?
  I’m.
  De jobbar därefter..
  Svält
  … U know Why?
  Boken?
  Tro mig.
  Haha!å
  Av sig självt?
  Reall?
  Vad är du?
  I’m not The etarnal liar?

  Gilla

 3. Tack Jenny för alla intressanta mail och för att du delar med dig!
  Virusfritt. http://www.avast.com
  Den tors 17 feb. 2022 kl 14:32 skrev Jenny Piper :
  > jennypiper6 posted: ” Det är tur att det finns flera hotellkedjor än > Scandic att välja på nu när hotellet börjat hänge sig åt klimathyckleri > genom att skrota nötkött i stora delar av sitt matutbud för att istället > satsa på mer ”hållbara” maträtter. I syfte att minska sina ” >

  Gillad av 1 person

  1. Avast? Nix, de samlar in information om användarna och ger detta till sitt dotterbolag. (= s.k. ‘phishing’) Dotterbolaget i sin tur säljer informationen vidare. Avast är vad som benämns i sammanhanget som en trojan. Något som Avast ska bekämpa, men … Sedan är det en helt annan historia att Avast slukar mycket datorkraft, vilket skapar problem förr eller senare …

   Gilla

   1. Precis och de samlar in info och säljer vidare. Ganska ofta frågar butiker om mail och telefonnummer när man köpt något och jag svarar då att jag har skyddad identitet. De glor lite extra på en men snabbar på betjäningen😂

    Gilla

   2. Får mig att tänka på när man är ute i en butik och de vill kränga en extra försäkring. Något som inte behövs då det sedan länge finns lagar som skyddar konsumenten fullt tillräckligt. De företag som säljer dessa ‘försäkringar’, tar in bra med pengar på dessa. Vill man vara elak, så frågar man om försäkringen är en förutsättning för att de skall följa lagen …

    Gilla

   3. Jag använder Avast och jag skiter fullständigt i om de samlar info om ditt och datt. Jag kunde inte bry mig mindre avseende detta. Angående datorkraft så ser jag inte att Avast slukar en massa sådan, men jag har ju en kraftfull dator, byggd av mig, till mitt förfogande.

    Gilla

 4. Bojkotta dem, det finns andra och bättre hotell. Finns absolut ingen anledning till att foga sig till dessa tokiga idéer, själv är jag rädd om våra svenska bönder och jag tycker om att äta svenskt nötkött.

  Gillad av 1 person

 5. Verkar vara knepiga kunder som vill bestämma vad andra kunder äter till middag.
  Är väl bara att strunta i köttet om man vill jag bryr mig inte.
  Kanske motiverat med kraftig nedgång i köttätandet men tror inte det är så.
  Miljörörelsen blir mer och mer som en livsfarlig sekt

  Gillad av 3 personer

   1. hur kan du veta det? vad har du hört som vi andra inte fattat? Jag tror oxå att det överdrivs mycket, men ingen rök utan eld….

    Gilla

   2. Tro du att vi kan påverka vädret dag för dag? Hittills har jag inte träffat en enda som tror detta. Väder är klimat på lång sikt och låter sig inte påverkas av att koldioxidhalten stiger eller sjunker. Det är avsevärt mycket mer komplicerat än så.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s