I Sverige har vi sannerligen anledning att protestera men här kniper vi käft

Det är inte bara covidrestriktioner som det protesteras mot i stora lastbilskonvojer som blockerar hela städer på olika håll i världen, de omotiverat höga bränslepriserna är också en triggerfaktor och i Finland är det nu dags för befolkningen att åter vädra sitt missnöje med den förda politiken.

Ett bilarnas protesttåg planeras nämligen genom Helsingfors både på fredag och lördag samt i tio andra finska städer (bland annat Jakobstad, Tammerfors, Åbo och Rovaniemi), varför polisen nu varnar för att trafiken kan påverkas. Protesten har ordnats tidigare, men det är första gången som bilarna kör två dagar i rad. Demonstrationen går under namnet Torviprotesti 4.0 – på svenska ungefär Signalhornsprotesten 4.0 och enligt arrangörerna borde bränsleskatten sänkas så att kostnaderna för folk att röra på sig når en ”rimlig nivå”. Bilister uppmanas nu därför att ge sig ut i stora skaror för att försvara sina rättigheter.

Enligt arrangörerna är körhastigheten 5–10 kilometer i timmen, inga luckor ska få uppstå i tåget och vid Riksdagshuset respektive stadshuset samt presidentens slott ska bilisterna tuta i signalhornen.

I Sverige har vi såväl drivmedelspriser som elpriser som knäcker de svenska hushållen – allt signerat vår ogenomtänkta klimatpolitik som genomsyrar majoriteten av våra riksdagspartiers partiprogram. Ett tag var Bränsleupproret med hundratusentals supportrar i ropet, men efter demonstrationen på Sergels torg för drygt tre år sedan har det varit relativt tyst och enligt svenskt manér protesterar svenskarna bara på sociala medier till våra makthavares stora lycka.

Många inbillar sig att det kommande riksdagsvalet ska bringa ordning bara det blir maktskifte, men det är inte ens särskilt troligt att regeringen byter färg och även om så sker är alla partier mer eller mindre styrda på samma sätt. Det enda sättet att få till stånd en förändring är att öppet visa att nu är det nog. Men det är nog bara att konstatera att svenska folket saknar sisu och hellre fortsätter knyta näven i fickan än att riskera sin status i den sociala kretsen – kosta vad det kosta vill.

#viharvälingaproblem

https://www.hbl.fi/artikel/bilprotest-kan-grota-till-trafiken-i-helgen-ordnas-i-elva-stader/

6 reaktioner till “I Sverige har vi sannerligen anledning att protestera men här kniper vi käft

 1. Här i Sverige biter väl dom flesta ihop och gnetar på så gott dom kan. Budskapet från dom ”folkvalda” politikerna är väl att dom som lever på marginalen ska ännu längre ner på skalan och helst inte ha möjlighet till mer än att skatta så mycket som möjligt och kanske ha en slant kvar till ”radhusbiff” en gång i veckan (månaden, året) när allt annat är betalt. Att ha bil blir precis som mycket annat ännu en klassfråga….. Fattighusen är väl bara en tidsfråga???

  Gillad av 1 person

 2. Tjaa,OM man har en elräkning på >20 000 kr/månad för en kåk idag så är det nog inte mycket att be för….
  Skaplig reallönesänkning kan man väl kalla det för iaf, eller?
  Och det är ju inte arrangerat på nåt sätt heller, va?
  Vem/vilka opponerade sig mot eländet inom ”Rixdagiset”?
  Någon?
  Jo, det saknas visst skyddsrum för 3 000 000 pers.(SVT TXT 1:a utgåvan, om jag minns rätt) & vad kan det hinta om? Att import/exportörerna inte legat på latsidan, kanske?
  Tror någon att minoritets-jiddret, tillika offerkoftan, gäller när Svenne/Svea tillhör dito?
  Hell no!
  $laves of the new world!

  Gilla

 3. Kollar en grej….
  När jag skriver bra/dåligt är fullständigt ointressant denna gång, så flashar det till med ett, för mig obegripligt alfabet ibland…
  Hackad?
  Antagligen.
  Slump?
  Hahaha!
  Gick bra denna gång.
  Storebror ser dig.
  Paranoid?
  $jukdomsinsikt ger…..
  Terrorist?
  Beror på definition, tro mig.
  Kan WW 3 handla om definitionen av tex terrorist?
  Kolla Kanada, om det stämmer….
  All sentida $kit började 9/11-01.

  Gilla

 4. Sverige kniper käft för svenskarna har inget val. Svenskarna är ju så fanatiskt massövervakade och kontrollerade att det snart inte går att köpa ett tuggummi utan att registrera sig med personnummer. Allt registreras ju, och lagras i datalagringsdirektivet, vad du läser på webben var du besöker, vad du säger på webben som på Facebook, Google, Twitter, dina åsikter, och säger du fel sak, som regimen inte gillar, då blir det rättegång, böter eller fängelse. Massinvandringen får inte effektivt kritiseras till exempel. Detta är varje diktaturs favoritvapen för att kontrollera befolkning, ”Vi vet var du bor. Du säger val inget vi inte gillar. Du kan få obehagligt besök.!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s