Ännu en gång ska regeringen med hjälp av skattemedel visa sig bäst i klassen

I går meddelade regeringen på en pressträff att man ska storsatsa på havsbaserad vindkraft i Västerhavet, Östersjön och Bottniska viken eftersom man tror att det kommer att bli allt viktigare för Sverige. Satsningen kommer att ge 120 terawattimmar, som enligt miljöminister Annika Strandhäll (S) i dagsläget är nästan lika mycket som hela elförbrukningen i Sverige på ett år. Enligt Strandhäll är det ett viktigt steg för att Sverige ska ligga längst fram i klimatomställningen samt för att möta det ökade elbehovet.

Regeringen förbereder dessutom en proposition för enklare tillståndsprocesser och tittar på hur kommuner kan få ökade incitament vid en etablering.

Dessa vindkraftsparker kräver statligt stöd för att kunna byggas, så återigen norpar man skattebetalarnas pengar för att lägga på icke miljövänlig samt ineffektiv teknik som påverkar det marina livet och dessutom dödar havsfåglar. Att en stor del av svensk vindkraftsproduktion ägs av kinesiska företag är också något som inte får så mycket fokus.

Vill vi värna om naturen, arbeta med våra riktiga miljöproblem, minska kinesiskt inflytande och stoppa slöseriet med skattemedel måste vi få bort den nuvarande politiska eliten som är helt sålda på klimatbedrägeriet.

#followthemoney

Regeringen gör storsatsning på vindkraft

19 reaktioner till “Ännu en gång ska regeringen med hjälp av skattemedel visa sig bäst i klassen

 1. Att vindkraftsproduktion ägs av kinesiska företag är ytterligare en förbannad propagandalögn. Hur har svenskarna kunnat bli så groteskt naiva och desinformerade. Vindkraften ägs av svenska och europeiska bolag, som på regeringens uppmaning har sökt finansiering från bland annat Kina, men även USA och EU. Om det är något som svenskarna skall vara vettskrämda för är hur USA, inte Kina, använder sitt inflytandet med olika sanktioner driver politisk påverkan. Kinas ”påverkan” är hittills 40,000 jobb på Volvo, och nu ytterligare 3,000 i Göteborg.

  Produktionen och bolagen lyder under svenska lag, och enbart svenska lag, och svenska regeringen sätter reglerna. Jag håller helt med att utvecklingen är rena vansinnet, men det är svenska regeringen beslutar, ingen annan, och det är svenskarna som röstar fram den till besluten. När det gäller teknologin är Kina idag så avancerat och kostnadseffektivt att den inte finns någon konkurrent och har, olikt USA, ingen möjlighet att utöva något inflytande. Kanske rentav var det för att slippa USAs kontroll och inflytande och lågkvalitativa teknologi man valde Kina. Kina står bara för omkring 20% av dessa investeringar 2017 till 2022. Alltså en mycket liten del. Källa DI. Finansiären är Kinas CGN, ett börsnoterat företag vars aktier handlas på börsen, men där staten har stora intressen. Det är ett kärnkraftsbolag.

  Gilla

  1. Vad jag har läst komer en femtedel av de investeringar som gjorts i svensk vindkraft de senaste åren från dotterbolag till General Nuclear Power Corporation, CGN, som är ett statligt kinesiskt bolag. Det är inget positivt enligt mitt tycke.

   Gilla

   1. Valutasvängningar gör att det diffar upp och ner. Vi behöver tyvärr kinesiska investeringar. Ny Volvofabrik i Göteborg,Northvolt med mera skapar ringar på vattnet.

    Gilla

   2. Det är lögn. Det är inte ett ”statligt” kinesiskt bolag. Det är ett vanligt börsnoterat bolag. Låt vara att del av bolaget ägs av stiftelser som kontrolleras av staten. Det är för att skydda mot främst amerikansk plundring som med SAAB. General Nuclear Power Corporation gruppen har heller inte alls investerat i vindkraft, man har investerat i svenska och europeiska företag som sedan investerat i och driver vindkraft. Där fattas besluten, i Sverige, inte i Kina. USA företag köper upp företag och plundrar dom på allt värdefullt och sedan dumpar allt. Så du tycker det är bättre att USA företag investerar och plundrar Sverige, som i fallet Volvo och SAAB. Var glad att det är Kina. Det är otroligt positivt, för Kina bygger upp företag och ger mer jobb, exempel just Volvo, 40,000 jobb, inkl underleverantörer, som inte hade funnits idag om inte Kina hade räddat företaget. Nu investerar man i batteritillverkning, 3,000 fler jobb i Göteborg, om man inkluderar underleverantörer blir det omkring12,000 nya jobb tack vare Kina. Det kan väl inte vara så att du stöder USAs metoder med sanktioner, förföljelser, påtryckningar, krig och hot. Exempel värdlandsavtalet, kärnvapenavtalet, Huawei förbudet, osv. Sverige ligger inte riktigt kvar på nivån med ånglok och hästdroskor, men inte så långt ifrån, jämfört med Kina. Sverige ligger 10-20 år efter samhällsutvecklingen i Kina, och det kostar och gör ont, titta bara på din skattsedel, elräkning, eller vad tunnelbanan eller bensinen kostar – 20 gånger mer än i Kina. USA är stoppklossen.

    Stöd inte skurk och terrorstaten USA, med miljoner människoliv på sitt samvete, hundratals aggressiva erövringar och krig, som utrotat nästa hela sin urbefolkning i ett systematiskt folkmord, som ständigt trakasserar, förföljer och hotar andra länder och folk. Lyssna inte på den massiva USA propagandan i svenska media. Upprepa inte tyskarnas misstag. Nu är både Ericsson och SAS i svårigheter igen. Varför inte lämna över båda till Kina. Då slipper du och andra kanske amerikansk tvångsvaccinering och du och dina barn kan äta sig mätta även i morgon. Intressant.https://www.expressen.se/kultur/goran-rosenberg/hog-tid-att-vi-forestaller–oss-ett-annat-usa/

    Gilla

   3. Rolf Precis, men kinesiska investeringar har minskat med 95% efter USA trakasserierna. Som sagt, nu har både SAS och Ericsson allvarliga problem igen. USA skiter blankt i om svenska mödrar och deras barn måste sitta och tigga på gatorna för att kunna äta. 46% av USA befolkning tror nu på en väpnad revolution i USA för att avskaffa oligark-diktaturen. Propagandan går på fullt. Idag:
    Lögn 1. ”Skicrossåkarens dramatik – fick inte komma in i Kina” (Expressen ). Hon hade inte gjort PCR testen som fordras för att komma ombord på planet. Det hade ingenting med Kina att göra. Beslutet fattades i Finland.
    Lögn 2. ”Torbjörn Petersson: Här är platserna där Kina vill skaffa militärbaser” (DN). Jag spenderade 4 år att segla runt i Stilla Havet och flera månader på just Kiribati och har fortfarande vänner där. Kiribati tillåter inga utländska baser på sina öar. USA har spenderat årtionden att hota, trakassera och förfölja Kiribati för att få förvandla öriket till en amerikansk militärbas. Nu har Kiribati tröttnat, sparkat ut USA, dumpat USA ockuperade Taiwan, och öppnat diplomatiska förbindelser med Peking. Kina har skapat ett civilt program för att utveckla landet.
    Lögn 3. ”Marianne Björklund: Kedjad kvinna på landsbygden solkar Kinas medaljskörd” Ett helt uppenbart falsarium. Bloggare har redan avslöjat det genom att besöka. Och sedan försöker man på klassiskt propagandan maner på DN koppla det till Kinas OS medaljer. Vidrigare kan det knappas bli. Nazismen går igen, eller snarare dess propaganda. Så fungerar USAs propaganda avdelning CIA. Man betalar rundligt för ett arrangerat bevis och vittnen. Rena skådespeleriet. Grova bedragare i Sverige får ju nu utmärkelser av andra grova bedragare i media. Kallade Kina experter och Sinologer.

    Gilla

   4. ”Jag stödjer ingen av dessa länder.” Förstått och helt accepterat. Däremot hoppas jag att du stöder att både du, dina barn och att andra svenskar får jobb och välfärd genom Kinas investeringar och agerande, och förhoppningsvis förstår hur otroligt destruktivt och ondskefull USA verkligen är.

    Gilla

   5. Det där med ”statliga” bolag är semantik för nästan samtliga svenska bolag ägs delvis av staten genom statliga pensionsfonder.

    Gilla

   6. Rolf Rent formellt är pensionsfonderna inte statliga utan oberoende, även om staten sätter reglerna. Däremot har vi väl sett att staten, alltså politikerna, genom påtryckningar och förtäckta hot styr investeringarna. Det pågår ju just nu ett intensivt drev mot att köpa kinesisk utrustning vilken är den bästa och billigaste i världen, investeringar från Kina, och man vill inte se investeringar i Kina. Tyvärr är investeringar i Kina världens mest lönsamma och säkra, så vad politikerna gör på ideologiska grunder, och för att politiskt stödja USA i strävandena att isolera Kina, är att förstöra och minska din pension med dåliga förvaltning av de kapital du betalar in. Förvånande att svenska blivande pensionärer in reser sig mot detta missbruk. Pensionärer lovades en gång 80% av lönen i pension, det är nere i under 40% nu och sjunker. Värst drabbade är kvinnor.

    Gilla

   7. Karl W,jag är glad för det jag får för jag har aldrig betalat in till någon pension. Alltid nolltaxerat med hjälp av världens bästa skattesystem för företag samt ett synnerligen bra skatteprogram Jag klagar inte på det jag får utan att ha gett en krona till systemet. Formellt är de inte statliga nej men vi vet vilka som drar,och hur de drar i osynliga trådar.

    Gilla

 2. En elmotor har en verkningsgrad på mellan 90 och 95 procent att jämföra med en fossilbil( familjen Flinta) som har som bäst 50 procent verkningsgrad. Färre delar i en elbil,vridmoment från första varvtalet. Det är nog bäst att vi överlåter elutbyggnaden till kinesiska företag ifall det skall bli något gjort. En Polestar med 300 hästar är min dröm. Asfalten kryllar sig.

  Gilla

  1. 300 hästar var väl inte särskilt mycket. Min Oldsmobile från 1965 hade 315 hk samt det viktigaste av allt en mullrande V8 under huven. 🙂

   Gilla

   1. Synd ifall du inte har den kvar för då hade du kunnat komma till Skåne och dra järnet på flygrakan i Sjöbo inte minst för att lära känna igen aktern på Polestar 😉

    Gilla

  2. Rolf, visst har en elmotor en hög verkningsgrad på pappret men i verkligheten är det batterierna och deras låga förmåga till att lagra energi i förhållande till vikten som är intressant för elbilar vilket drar ner verkningsgraden! Och då blir den ekvationen sämre än för en snåldiesel. Men visst har elbilen en nisch i stora städer med lite varmare klimat och som inte laddas med smutsig kolproducerad el. Tyvärr är tillverkningen av batterier en stor miljöbov också och lägg på att man utnyttjar barn i gruvorna så blir det inte så aptitligt längre. Att ur klimatsynpunkt stressa fram elbilar som inte alls är så miljövänliga är typisk floskelpolitik, det är bättre att låta marknaden vaska fram alternativen och fimpa alla subventioner till elbilar. När batterierna är tillräckligt bra och med mera miljövänliga metaller som dessutom inte är så sällsynta kan batteribilar bli ett alternativ om man även bygger ut kärnkraften och infrastruktur för laddare. Innan dess så är elbilar mer än gimmick och godhetsknarkande inget annat.

   Gilla

   1. Benny Batterierna har inte med verkningsgraden att göra, men visst har du rätt att batterierna driver upp vikten så länge man anvisas med att kopiera fossiliserar, 50 mils räckvidd och 200 km/t i toppfart. Batterierna är dessutom helt återvinningsbara, men det är inte bensinen eller dieseln. Elmotorn har dessutom en 40,000 timmars livslängd, utan service, vilket betyder över 100,000 mils körning, och det gillar förstås inte serviceavdelningen. Elbilar kräver en helt annan användning och transportsystem än fossilbilarna, men Svensson vägrar att flytta på sig i Sverige. Jag håller helt med om att man försöker konstlat stressa fram elbilen. Kina har redan nu batterier i produktion som inte är beroende av rare-earth metaller, och dessutom fungerar dom bra i kyla. Samhället måste anpassa sig till möjligheterna som ny teknologi erbjuder, men det betyder att staten, bilbolagen, oljebolagen, vägbolagen osv tjänar mindre pengar, och därför stretar dom vilt emot med propaganda.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s