I Sverige saknas den politiska viljan att få det att fungera

Medan Sverige har stora svårigheter att deportera människor som saknar medborgarskap och inte bör få stanna i landet – exempelvis kan vi av olika skäl varken utvisa de som fått avslag på sin asylansökan eller de som begått grova brott – fortsätter man i grannlandet Danmark att gå från klarhet till klarhet.

Andelen utlänningar som fått slutligt avslag på sin asylansökan i Danmark samt inte längre anses ha skyddsbehov och därför ska lämna landet, har inte varit så låg som nu på ett decennium.

År 2021 minskade antalet avvisade asylsökande i utvisningssituation från 1155 til 806 – ett fall på 30% som inte varit så lågt sedan 2011.

För den danska regeringen har det varit en huvudprioritet från dag ett att avvisa flera asylsökande som dömts till utvisning, vilket landets migrations- och integrationsminister Mattias Tesfaye (S) är nöjd med. Den nya Hemreselagen ger också möjlighet att resa hem med en bunt pengar i handen innan man får avslag på asylansökan. En del dömda asylsökande får även möjlighet att lämna landet innan straffet är avtjänat.

Att det kommit färre asylsökande till Danmark de senaste åren bidrager en viss del till de positiva siffrorna – något vi däremot inte kan säga om Sverige där vi regelbundet har fortsatt stort inflöde av asylsökande migranter med tveksamma skyddsbehov samtidigt som vi inte deporterar de hundratusentals papperslösa som hållit sig gömda i landet i årtionden och dessutom åtnjuter generösa förmåner som skattebetalarna bekostar. Av någon anledning ratar man alltså Danmark, men man tar sig över halva jordklotet för att nå Sverige. Det kan väl inte ha något med våra generösa asylregler och det övergenerösa bidragssystemet att göra?!

Den danska regeringens mål för 2022 är att reducera antalet avvisade med ytterligare 10%. I Danmark kostar det cirka 300.000 DKK att ha en avvisad asylsökande inkvarterad på ett asylcenter i ett år.

Så om Danmark kan genomföra och lyckas med sina åtaganden är det väl konstigt att vi i Sverige år efter år står kvar på samma ställe medan vi maler ner enorma summor med skattemedel i den kostsamma samt misslyckade migrations- och integrationspolitiken? Egentligen inte, eftersom den politiska viljan helt enkelt saknas hos våra syltryggar till politiker som styr landet i fördärvet.

#onlyinsweden

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE13736326/faerre-afviste-asylsoegere-afventer-udrejse-fra-danmark/

En reaktion till “I Sverige saknas den politiska viljan att få det att fungera

  1. Danskdjävlarna vet hur man ska hantera dessa horder av bankomatasylister. Ut med dem! Meanwhile in Sweden…
    The same procedure as last year I presume? Och detta i ett Sverige som är hugget ur granit och med usla politiker uppfödda på sockervadd, gräddbakelser och vilse i pannkakan.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s