Schweizarna föredrager oberoende media framför statsstyrda propagandakanaler

I går hölls en folkomröstning i Schweiz, där en majoritet av invånarna (54,6%,) röstade emot ett lagförslag som innebar att privata tidningar, radiokanaler och nätportaler i Schweiz skulle subventioneras med drygt 1,5 miljarder skattekronor om året – ett lagförslag som redan hade godkänts av både regering och parlament, men som befolkningen nu stoppade.

Inte helt oväntat hade såväl vänsterpartierna som medierna själva gett sitt stöd till bidragspaketet, medan Schweiziska folkpartiet (SVP) hade varnat för att bidraget skulle leda till att medierna blev ”köpta” och ”beroende” av regeringen.

Så klokt av det schweiziska folket att rösta för oberoende media istället för att tillåta att en förljugen mediakår med total brist på nyans, saklighet och fakta styr människors åsikter samt kryper för de makthavare som man borde granska istället för att stryka medhårs.

Detta känns bekant… ja just det – Sverige, där det politiska garnityret i decennier kommit undan med ”vi såg det inte komma”, har exakt den situationen sedan lång tid tillbaka.

Tänk om svenska folket kunnat få nyttja sina demokratiska rättigheter likt det direktdemokratiska systemet i Schweiz och haft folkomröstningar om alla stora frågor istället för att låta den korrumperade eliten få bestämma allt?! Då hade vi garanterat haft ett helt annat samhälle i dag där man ställer krav på människor och medborgarna hade fått säga sitt om exempelvis invandring, bidragssystemet, vården, skolan, energipolitiken med kärnkraften i spetsen, rättsväsendet, drivmedelspriserna och roten till så mycket ont – klimathysterin.

På tal om den så kallade klimatkrisen, läste jag nyss i Expressen att man nu testar internetbaserad KBT-behandling för alla med ”klimatångest”, men syftet är inte att bota ”klimatoron” utan att minska den och få deltagarna att må bra i sin klimatångest. Det är fantastiskt vilka geniala affärsidéer som poppat upp i samband med massiv skräckpropaganda för både klimathysterin och covidpandemin. Det måste helt klart vara slumpen.

#followthemoney

https://www.friatider.se/schweizarna-stoppar-mediebidrag

14 reaktioner till “Schweizarna föredrager oberoende media framför statsstyrda propagandakanaler

 1. Ingen är oberoende och vilken media som helst kan förvandlas till en hormedia. När kärleken till pengar är stor och moralen är låg så visar hormedia sitt fula tryne.

  Gillad av 1 person

 2. Det man saknar i dagens mediaklimat är en nyanserad och objektiv bild av samhällsproblemen, vi blir matade av en bild som passar eliten och de styrande där de bestämmer vad vi ska bli få läsa och den stora massan orkar inte ifrågasätta bilden utan väljer att bli matade av en falsk bild som oftast är helt ogrundad, många gånger vinklad för att passa en sida och nästan aldrig får läsaren två infallsvinklar på ett problem där läsaren kan välja sida, nej hos oss väljer media att styra vad du som läsare ska få för bild av verkligheten och detta kallar media och vår regering för yttrandefrihet och demokrati.

  Gilla

 3. Jag tror att närmare nittio procent av Skånes tidningar ägs av familjen Bonniers. Till och med gratistidningen Lokaltidningen är ett helägt bolag till SDS/HD. Skånska Dagbladet AKA bedeblaed ägs också av Bonniers.

  Gilla

  1. Rolf nu är det fan i mej dags att du tar saken vid hornen och startar en avisa som är värd att läsa. Jag stöttar dig hundra procent. Go man go!

   Gilla

  2. Det finns redan massvis med alternativ. Det är därför folket överger de långnäsade fulmedierna som ljuger dygnet runt.

   Gilla

 4. Jag tror inte för ett ögonblick att folkomröstningar i Sverige, likt de i Schweiz, skulle innebära någon förändring av den förda politiken av den korrumperade eliten. Det är ju bara titta på hur en majoritet av den svenska befolkningen röstar i val efter val. De vill ju ha det så här. De vill inte ha någon förändring. Märk väl, Sverige är inte Schweiz och svenskarna är inte schweizare.

  Gilla

  1. Kari Lake är en kvinna som kan tala för sig. Jag vill se mer av dessa starka kvinnfolk, men hur jag än söker så finner jag dem ej i detta korrupta land. Ja förutom våran Jenny då förstås.

   Gilla

 5. Och svenskarna föredrager beroende statsstyrda amerikanska propagandakanaler. Propagandan har dessutom en påfallande stor effekt på svenskarna, vilket just demonstrerades när det gäller vindkraften. Jag begriper inte att folk faktiskt tror på gojan som pumpas ut.

  Gilla

  1. Det var under den demokratiska socialismen, fram till mordet på Olof Palme som svenska folkets tillit till staten byggdes upp. Palme talade sanning till folket om USA. Alla hade jobb och välfärd. Den tilliten har nu fått sig några rejäla törnar i 3 decennier, så jag vet inte om denna godtrogenhet kommer hålla i sig? Tyvärr är det långt mellan valen och så verkar svenskarna ha dåligt minne. Fulmedierna påminner dem inte heller, men säger ungefär samma sak i kör. Då blir de lätt hjärntvättade. Men vissa har nu vaknat. Det är lovande. Vi valsamverkar. Kanalisera alla som vill se valsamverkan, initiativrätt och beslutande folkomröstningar, till Valsamverkanspartiet!

   Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s