Har DU fått det bättre?

Snart har det återigen gått fyra år med en rödgrön regering, även om det gröna bihanget klipptes av på slutet och vi har under samma period haft den troligen sämsta samt mest osynliga oppositionen i mannaminne.

Nu åligger det oss medborgare att syna alla makthavare i sömmarna, se över vad de gjort samt framförallt inte gjort och slutligen komma fram till ett beslut om vilka välbetalda klåpare som ska få fortsatt förtroende vilka välbetalda klåpare som ska få fortsatt förtroende i september samt vilka man vill sparka dit pepparn växer.

En följare av bloggen uttryckte sig väldigt bra när han konstaterade att var och en inför valet bör ställa sig fyra frågor. För att kunna säga att regeringen gjort ett bra jobb bör alla frågor besvaras med ett ja.

1. Har du fått det bättre?

2. Har Sverige som land blivit bättre att leva i?

3. Har din ekonomi blivit bättre?

4. Har din familj och dina barn/barnbarn fått det bättre?

Jag kan definitivt inte svara ja på en enda av dessa frågor, men samtidigt vet jag att det andra blocket inte heller hade haft kurage att göra det som krävs för att få landet på fötter – dessutom hade vi suttit med såväl lockdowns som vaccinkrav om vissa av dessa syltryggar fått bestämma, så för min del kommer jag att titta på andra alternativ som ännu inte fått in en fot i riksdagen.

Det är faktiskt folkets ansvar att tänka till, se igenom luftslotten och inte falla för alla saftiga köttben som dessa slipade bedragare lockar med utan minsta substans. Dessvärre har vi en mycket stor del av befolkningen som är bidragsberoende och givetvis inte biter den hand som föder en samtidigt som många inte orkar tänka själva utan röstar på den som har det bästa erbjudandet för stunden. Risken är därför överhängande att vi sitter kvar med samma politiska styre även efter valet i höst, med allt vad det innebär för såväl oss själva som våra avkommor.

#vakna

17 reaktioner till “Har DU fått det bättre?

 1. De flesta lever tyvärr i sin lilla bubbla och försöker intala sig själva att det nog blir bra. Det är inte förrän det blir riktig påtagligt hur illa det är som någonting kan hända i vårt land. Men tror iaf att det är fler som vaknar nu och färre som kan hålla sig kvar i sin bubbla!

  Gillad av 2 personer

 2. Den obefintliga oppositionen … I de få fall de yttrar sig, handlar det mer om att vara hejarklackledare. I övrigt känns det som att ingen normalt fungerande person går och sätter sig i en uppenbart skjunkande båt, trots att det är i det här fallet oppositionens skyldighet mot folket. Om intresse saknas, så skall man lämna över till någon som har det!

  Så för genuin opposition gäller:
  * Hoppa i båten.
  * Släng befintlig barlast överbord.
  * Plugga alla de hål under vattenlinjen, som föregående besättning borrade i avsikt att inläckande vatten skulle rinna ut igenom.

  Gillad av 2 personer

 3. Ännu bättre är att ställa sig frågan om vilket samhälle man vill ha och vilket parti som svarar på ens egna frågor. För mig är det ofödda barnets ovillkorliga rätt till livet en fråga som överskuggar allt annat. Inget nuvarande parti mig veterligen har denna fråga ens som programpunkt. Hur kan man kalla sig för Kristdemokrat utan att vara uttalad prolife? En annan viktig fråga är att ta bort samkönades rätt till adoption. Det är helt sjukt att inse att inget enda parti driver dessa viktiga frågor. Jag citerar den slöjbeklädda kvinnan som intervjuades av Riks i samband med demon på mynttorget att ” ingen svensk står stolt upp för sitt land och för det som är rätt” Hon har ju för fan helt rätt,nuvarande riksdagspolitiker är bara ett gäng flinande och fnissande fåntrattar. Med Partiet Nyans i riksdagen kommer garanterat en moralisk upprycking som svarar exakt på mina frågor. Valet för mig blir trots en viss vånda relativt enkelt. För livet!! Det är ju skam att jag skall tvingas rösta på ett parti med muslimska förtecken. Kan vi inte själv bättre så får det bli så. Mashalla riksdagens folkförrädare!

  Gillad av 1 person

 4. 1. Har du fått det bättre?

  2. Har Sverige som land blivit bättre att leva i?

  3. Har din ekonomi blivit bättre?

  4. Har din familj och dina barn/barnbarn fått det bättre?

  Jag svarar ja på alla frågor utom på nr 2. Sverige är ett land i förfall och
  det drabbar mig också på olika sätt.

  Gillad av 1 person

  1. Jag håller helt med dig här. Men, jag har engagerat mig politiskt för att åtminstone göra nåt åt fråga två. Men att jag aldrig haft det så bra som jag har det nu kan jag skriva under på. Om jag bara vore 30 år yngre så vore det perfekt.

   Gilla

 5. Hur söver man folket?
  Skjuts det varje dag, ungefär?
  Hände det tidigare?
  Nope!
  Vilka vill ta över Malmö/Skåne? Och har ett eget parti numera, mig veterligen…
  Hur bra går ex Malmö?
  Hur hamnade Löv’en i FN mfl?Maggot Wallström tex.
  Du Gagar..
  Internationalen=FN…
  Vin & skådespel.
  Marx va?
  Hans härkomst…. som alltid.
  I just don’t get it….

  Gilla

 6. Vad har judar & muslimer gemensamt?
  Mer än du tror.
  Det kan inte vara möjligt för jag ha gått i skolan….
  Hahaha!
  Vilka gagar skatt här?
  Hur va det med ex sk Pizzerior? Ingen moms?
  Vilka byter ägare efter 2 år?
  Dum vore de annars..,.
  Hahaha!
  $värje.
  Kan ha fel, som alltid.

  Gilla

 7. Prove me wrong….
  Om inte….
  Jo, kolla Emma Goldman angående feminism.
  Vilket aschel jag är, va?
  Tillskriven härkomst.
  Kolla namnet…
  Du kommer inte undan.
  Jag kan ha fel…
  Ni kollar.
  Vilka flyger under radarn isf?
  So fly!
  Jag?

  Gilla

 8. Prove me wrong….
  Om inte….
  Jo, kolla Emma Goldman angående feminism.
  Vilket aschel jag är, va?
  Tillskriven härkomst.
  Kolla namnet…
  Du kommer inte undan.
  Jag kan ha fel…
  Ni kollar.
  Vilka flyger under radarn isf?
  So fly!
  Jag?

  Gilla

 9. Judar är en sk minoritet,& deras piss köper vi.
  Vad händer när Araberna, på skrivet och klart ska vara minoritet?
  Am I the ass?
  Jag passar….
  Vakna.

  Gilla

 10. Om du tror att någon politiker, som sitter i riksdagen idag kan hjälpa Sverige, så tror jag att du misstar dig. Vi behöver nya partier!

  Gillad av 1 person

   1. Jag vill ha dig med i valsamverkan, Jenny! Vi är redan ganska många nu. Du är inbjuden.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s