Sverige tog förra året emot dubbelt så många asylsökande som Danmark, Norge och Finland tillsammans

Att landet är på väg käpprätt åt helvete har märkts tydligt de senaste åren, men när man läser hur andra länder skriver om Sverige blir det extra tydligt hur illa det är.

Ett exempel är från slutet av förra året när den tyska tidningen Bild Zeitung utnämnde Sverige till Europas farligaste land på grund av den rekordstora gängkriminaliteten.

Kvällens artikel i den danska tidningen Den korte avis är annat exempel, där man påvisar att vi har rekord även vad gäller antalet asylsökande jämfört med våra grannländer.

År 2021 tog Sverige emot dubbelt så många asylsökande som Danmark, Norge och Finland tillsammans. I Skandinavien är Sverige således den stora asylmagneten med 11.419 asylsökande från 121 olika länder år 2021 – att jämföra med 4.856 asylsökande från de tre övriga skandinaviska länderna tillsammans där Danmark tog emot 2.095 asylsökande, Norge stod för 1.652 och Finland för blott 1.109.

I likhet med Danmark är det afghaner och syrier som dominerar bland de största migrantgrupperna i Sverige. Somalier däremot har minskat kraftigt i Danmark, medan hundratals somalier årligen fortsätter söka asyl i Sverige.

Men det kuvade folket fortsätter betala utan att ifrågasätta samtidigt som det blir allt svårare att blunda för konsekvenserna av flera års maktmissbruk som nu slår hårt mot vårt samhälle, där medborgarna märkligt nog har fortsatt stor respekt för våra makthavare som dragit ned oss i fördärvet. 🙄

#onlyinsweden

#vibetalar

Asylansøgere strømmer ind, der er over tre hundrede skudepisoder og næsten halvtreds drab – Sverige bliver kaldt Europas farligste land

11 reaktioner till “Sverige tog förra året emot dubbelt så många asylsökande som Danmark, Norge och Finland tillsammans

 1. Det jobbiga är att det går långsamt nästan så att det sker med slow motion, allt för att plågan ska bli så uppenbar som möjligt och att regeringen ska kunna skapa den största njutningen och glädjen för sig själva och för de som vill oss illa.

  Alla ser ju själva vilken väg dagens politik för oss detta kan ingen förneka, jag brukar be mina vänner att ställa sig några enkla frågor när valet väl kommer. 1. Har du fått det bättre 2. Har Sverige blivet bättre 3. Har din ekonomi blivit bättre 4. Har din familj och dina barn fått det bättre, alla svaren på frågorna ska bli ja för att kunna tycka att regeringen har fört det framåt.
  För i min värld så ska man alltid arbeta framåt, skapa de bästa tänkbara förhållandena för folket, se till Sveriges bästa, där politiken bygger på sunt förnuft och konsekvensanalyser, där politiker lever i samma verklighet som alla vi andra, där man vill bygga upp en ett nytt stark samhälle, skicka ut/hem de invandrare som är kriminella eller inte vill dela den svenska kulturen, normer eller värderingar och de ska bidra själva till vårt unika system, passar inte detta då ska det bli en enkel biljett från Sverige.

  Ju fortare vi kan lämna denna politik som har förstört vårt samhälle och det ”svenska” våra förfäder har byggt upp och som vi ska vara stolta över ju bättre är det, resan kommer inte bli enkel men förändring måste komma och ju fler som delar samma synsätt att återta Sverige ju fortare går det. Tanken med att föra Sverige framåt måste väl ändå vara att vi i Sverige ska få det bättre på alla punkter, de kan inte vara meningen att vi ska skänka bort våra skattepengar på allt från bidrag till invandring, det måste vara att vi vill skapa det perfekta samhället för stunden och för Sverige.

  Gillad av 1 person

 2. Piper skriver…

  ”Men det kuvade folket fortsätter betala utan att ifrågasätta […] där medborgarna märkligt nog har fortsatt stor respekt för våra makthavare som dragit ned oss i fördärvet.”

  Svenska Akademiens ordbok:
  kuva: tvinga till underkastelse

  Ett avgörande antal kvinnor har känt sig tvungna att rösta mot sin övertygelse…

  2016-01-27, Expressen Debatt
  forskare vid Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Om Sverige hade varit en fungerande demokrati (RF 1 kap. 1 §, 2 st.: ”fri åsiktsbildning”) hade regerings- och riksdagsrepresentanter samt journalister reagerat på denna vetenskapliga studie.

  Anledningen till att ingen reagerade är människans oförmåga att följa principer (här: RF) när situationen blir alltför extrem, varför vi har ordspråket ”ändamålet helgar medlen”.

  Med andra ord anses det rimligt att dessa kvinnor inte kan nyttja den fria åsiktsbildningen eftersom deras åsikter bedöms vara extrema (här: rasistiska, enl. den nya förvrängda definitionen).

  (Ett annat exempel på hur ”ändamålet helgar medlen” tillämpas är justitieminister Johanssons (S) exkluderande [*] av sveriedemokrater från den statliga Värdegrundens allas-lika-värde-princip.)

  Eller uttryckt på ren svenska: om din familj, vänner, bekanta, främlingar, journalister och politiker tycker att du har rasistiska åsikter [*] får du skylla dig själv om du inte våga uttrycka dem och du får räkna med omgivningens argumentatoriska ”mothugg”, vilket är hur SVT-chefen Jan Helin (fd. Aftonbladet) under konferensen ”Svenske tilstander” (2019) beskriver påpekandet att du har rasistiska åsikter/är ”rasist”.

  (I detta sammanhang bör vi påminna oss om att regeringen har, via SVT:s Gävleborgsredaktion, deklarerat på Facebook 2021-07-29 att invandrare har tolkningsföreträde gentemot svenskar:
  ”…människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [svenskar, min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”
  Oklart är om regeringen/SVT anser att deras föreskrift även ska tillämpas i skolor.)

  Av detta kan vi dra slutsatsen att i den moderna demokratin är det var och ens ansvar (inte bara politiker och journalister) att upprätthålla demokratins principer (här: RF), i privatlivet såväl som i offentligheten.

  (Det är ovant och märkligt att vi, som privatpersoner tillika medborgare i en demokrati, numera har en demokratisk skyldighet att upprätthålla delar av grundlagens regeringsform, RF, i våra privatliv! — Din väninna kan vara åsiktsförtryckare!! Tanken svindlar!!!, men det påverkar faktiskt valresultatet!)

  Vidare, ”respekt” visas i huvudsak som tecken på vördnad/aktning. I Pipers nämnda sammanhang (makthavare) bör det nog tolkas på det sättet som rap- och hiphop-världen samt invandrargängen använder begreppet: fruktan, dvs. rädslan för att bli kallad rasist, vilket vid närmare eftertanke (i sammanhanget) inte framstår som särskilt märkligt.

  Å andra sidan så är ordvalet ”märkligt” en grov underdrift. Om man vill vara cynisk, kan man hävda att det handlar om ansvarslöshet och/eller egoism eftersom denna majoritet (!) kvinnor (men även en minoritet män!) prioriterar sin sociala status (har du en anständig människosyn/”Värdegrund”?) i privatlivet och i offentligheten (t.ex. arbetsplatsen) framför sina barns frihet, trygghet och framtid.

  Man skulle kunna uppmuntra dessa kvinnor (och män) att ta till sig detta motto: Som du röstar får du och dina och andras barn leva. (Men, jag tror att det är för sent för att dra upp oss ur fördärvet. Rädslan och indoktrineringen väger alltför tungt.)

  [*]
  2010-09-19, Expressen Ledare:
  ”Men i dag är ansvaret väljarnas. Än finns chansen att stoppa främlingsfientlighetens [Sverigedemokraternas] intåg i demokratins högborg. Rösta nej till hatet i dag!”

  2014-12-06, Dagens Nyheter Debatt
  fd. statsminister Löfven (S):
  ”Sverigedemokraterna är ett nyfascistiskt enfrågeparti som vare sig respekterar människors olikheter eller Sveriges demokratiska institutioner.”

  2021-02-19, Twitter
  Justitieminister Johansson (S):
  ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s