Bror Duktig rider igen

Även om den ensidiga klimatdebatten hamnat lite i skymundan under coronapandemin, frodas det omotiverade klimatarbetet alltjämt tack vare pengar, media och styrda politiker som driver på bedrägeriet.

Som ett led i EU:s ambitiösa klimatarbete är målet att minska EU:s utsläpp med 40% till år 2030. Ansvarig förhandlare Jessica Polfjärd (M) lägger nu fram ett förslag som EU-parlamentet ska rösta om och som vanligt är tanken att Sverige ska göra mer än alla andra.

Sverige ska nämligen minska sina utsläpp med 50%, medan andra länder som Bulgarien och Rumänien enbart ska minska sina utsläpp med 10% respektive 12%. Medan Sveriges regering är kritisk till kravet, menar Polfjärd däremot att det är ”rättvist”. De länder som inte klarar av att uppnå målen ska enligt Polfjärd dessutom betala en straffavgift, något som inte fanns med i EU-kommissionens ursprungsförslag.

Det är helsjukt att Sverige hela tiden måste agera som något slags föregångsland trots att såväl ekonomin som välfärden är körd i botten, medan övriga länder får köra sitt eget race. Det här Bror Duktig-liknande syndromet syns även inom andra sektorer, till exempel migrations- och integrationspolitiken, där Sveriges misslyckade försök att visa vägen kostat såväl samhället som medborgarna enormt mycket samtidigt som vårt land har blivit en symbol för hur man inte ska göra.

I slutändan är det vi skatteslavar som betalar EU-parlamentarikernas höga löner samt bidrager till att den årliga skyhöga medlemsavgiften till byråkratimonstret betalas in. Sedan kan dessa inbillade godhetsapostlar glida runt och diktera villkoren för hur vi ska leva våra liv samt medverka till att suga ut vårt land. Något att betänka när det är dags att gå till valurnorna i höst eftersom alla riksdagspartier utom V är positiva till EU, men som tur är finns det EU-kritiska partier utanför riksdagen att slå ett öga på för den som insett att ett EU-medlemskap inte gynnar folket.

#vibetalar

#swexit

#followthemoney

https://sverigesradio.se/artikel/hogst-klimatmal-for-sverige-nar-utslapp-ska-minska-i-eu

7 reaktioner till “Bror Duktig rider igen

 1. Det är farligt att släppa fram dessa extremister som kidnappar sitt arbete och kräver att alla andra ska ”rätta sig” efter deras verklighet som nästan alltid bara gynnar de själva. Det kan handla allt ifrån att få ett bättre schema till att vara ”Bror-duktig” men de viktigaste för dessa är att de vill styra, få de lite bättre än alla andra, ser det som sin sak att bestämma i gruppen och att de är deras sak att diktera villkoren för resten av gruppen. Dessa människor är inte intresserade av demokrati eller majoritet, här handlar allt om att de ska styra oftast påhejade av en chef eller organisation som har samma åsikt, men det finns även chefer som inte vill se problemen dessa extremister skapar, detta ser man i hela samhället. Oftast gynnar deras tankar inte folket utan bara en liten klick som alla har samma åsikter som de själva.

  Gillad av 2 personer

 2. Det är väldigt lätt med månadslöner på ca 150 000 och div förmåner att klara diverse pålagor.
  Tyvärr lever TVserien skilda världar kvar på flera sätt.

  Gillad av 2 personer

 3. Vi, folket som betalar kalaset undrar, i alla fall delar av oss, när stängs porten definitivt för dessa egotrippade och godhetsknarkande politiker? M har här en godhetsapostel i EU, en som svävar högt i det blå med sin och globalisternas klimatagenda 2030.
  Makalöst att dag för dag se och höra dessa politruker, lägga sig vinn om att sänka Sverige ner i mörkrets brunn. Fan ta dem.

  Gillad av 1 person

 4. Jessica Polfjärd är i fel parti. Om alla skall hjälpa utifrån sina förutsättningar så leder det resonemanget till att vi ska höja skatten för höginkomsttagare! Inte direkt moderaternas politik. De vill snarare att de som har minst skall betala mest. En omvänd Robin Hood-politik.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s