Våra skattepengar i arbete för att gynna andra länder

Ni minns säkert EU:s Coronafond, där 750 miljarder Euro ska delas ut till Europas länder under sju år och därigenom skuldsätta medlemsländerna fram till år 2058, som jag skrivit en del om. Sverige bidrager som bekant med ungefär 150 miljarder kronor – något som godkänts av S, MP, C samt L med stöd av M och KD, men som partierna aldrig ställs till svars för i debatter eller mediautfrågningar trots att dessa miljarder hade behövts här i vårt eget blödande land.

Om man vill veta hur våra surt förvärvade skattekronor arbetar för att gynna andra länders ekonomier, är Grekland ett bra exempel. Den europeiska unionens låneverktyg European Investment Bank (EIB), försåg nämligen grekerna med rekordhöga 5 miljarder Euro förra året (en fördubbling jämfört med år 2020) för att hjälpa Grekland att skifta till ren energi samt stödja företag som rammats hårt av covidpandemin.

EIB planerar också att hantera 5 miljarder Euro i fonder som Grekland ska få från EU:s återhämtningsfond under de kommande åren.

Även Aten kommer att få ett miljardregn under de kommande åren genom 19,4 miljarder Euro i bidrag och 12,7 miljarder Euro i billiga lån från fonden, vilket motsvarar cirka 16% av dess BNP. Den konservativa regeringen planerar att använda pengarna till att göra Greklands ekonomi grönare samt trycka på för ökad digitalisering.

Det känns väl bra att vi tar skattemedel och skänker bort till andra länder samtidigt som vi har egna företag som drabbats hårt av covidpandemin, för att inte tala om en kollapsad vård och skola som slår hårt mot medborgarna som själva har svårt att få ekonomin att gå ihop med skyhöga priser på såväl el som drivmedel?!

När ska våra styrande politiker ställas till svars för hur de missbrukar sin makt och inte sätter det egna folket i första rummet? Hut länge till ska vi låta byråkratimonstret i Bryssel suga ut oss? Länge än som det verkar för opinionssiffrorna visar tydligt att folket är nöjda med de partier som för närvarande fyller plenisalens riksdagsledamotsstolar och ingen förändring är i sikte i år heller.

#vibetalar

#swexit

https://www.ekathimerini.com/economy/1177124/%ce%b5%ce%b9%ce%b2-supported-greece-with-record-e5-billion-financing-in-2021/

15 reaktioner till “Våra skattepengar i arbete för att gynna andra länder

 1. Lite utanför ämnet men ändå inte, om man hade tagit dessa 150 miljarder som vi skänker till absolut ingenting och om vi drog tillbaka bidragspengarna från SIDA som ligger på 51,9 miljarder som absolut inte ger oss svenskar någonting och om vi hade dragit tillbaka de flesta bidrag till alla som inte bidrar med något själva då hade vi haft en bra start till att säkrat vårt energibehov eller lagt dessa pengar på att bygga upp vår skola och vård.

  ”När ska våra styrande politiker ställas till svars för hur de missbrukar sin makt och inte sätter det egna folket i första rummet?” Denna fråga får vi svaret på när pendeln slår tillbaka och jag tror de ligger närmare än vad många vågar tro. Fler och fler blir förbannade över hur fruktansvärt ansvarslöst Sverige styrs och fler verka förstå att de kan påverka situationen, sen får man se hur långt man vågar/vill dra det.

  Bryssel, ja detta är ett sorgeämne. Men innan fler svenskar har förstått detta så lär vi fortsättningsvis bli grundlurade av ett gäng falska politiker och byråkrater som bara ser till sig själva. Det är de vanliga folket som måste vilja och stå för att lämna EU, eftersom våra politiker lever sjukt gott på denna institution och lär aldrig vilja lämna den handen som matar dem. Själv kommer jag att rösta på ett parti som lever upp till det jag vill, nämligen swexit.

  Gillad av 3 personer

 2. Vår statsskuld uppgår till 1203 107 692 931 kronor fördelat på oss 10 409 248 invånare har t o m nyfödda en skuld på 115 548 kronor. Är det någon som tackar oss för generositeten? Fy fasen för så hög skuld. Skulden är hutlöst stor. Det hjälper inte att privat göra allt för att vara skuldfri. Fy f-n. 🥴 Det bevisar att de styrande har allt för höga löner. Skulden är ju inte ens en månadslön för en stor del av dem. Men ett helt års pension och mer för många av våra pensionärer, deltidsarbetande och ungdomar på sina första jobb. 😡

  Gillad av 1 person

  1. Hur blir det om man räknar bort 2-3 000 000 pers.(samordningsnr, illegaler osv) från skattebördan?
   Hur många var de som knega i landet-4 miljoner?
   Jag tror Jenny tog upp det någon gång, kan ha fel.
   Uschäkta mig isf.
   Vad jag kom fram till själv för ett tag sen.
   Om så.
   ~20% under 20 år samt ~20 % över 65 år ger ~7 000 000 totalt taget arbetarunderlag… ungefär.
   Resten då?
   Bara att vandra genom några av ”No go zonerna” på dagtid så inser man att något är fel.
   Insåg detta 2015-16.
   Learning by doing.
   Åkte till, som ex, Kista med ”kommunlsnöre”pga sk företagshälsovård & det va inte kul.

   Jo, grannen ovanför bråkar, & jag bor i bushen, begriper jag vad de säger?
   Nope.
   Kvinnan knegar medans karln sparkar grus=röker vattenpipa med likasinnade(gör inte ett vettigt skit på dagarna), inga barn dock.
   Kollegan, piprökar’n, har 5 kidz.
   Varför ska du/jag/vi betala deras semester per automatik?
   Pensionsräddare?
   My ass!
   Subversiv verksamhet mer.
   Vilka har importerat det?

   Vykort från verkligheten.

   PS Det finns bra exempel oxå… men hur många? Taget det hela…
   Allt påverkas ink fastighetspriserna tex osv.
   Vem vill det?

   Gilla

 3. De skapar skulderna, arbetslösheten och sjukdom genom biovapen för att vi inte ska äga någonting och vara glada … och allt är vårt fel. De har rätt, för det är 99% (vi) som har röstat för detta. Både för EU och för partier som är för EU, samt partier som lyder de stora bankerna och deras påhitt.

  Gillad av 1 person

   1. Med tanke på hur ofta ”faktagranskade” kompetenta virologer och mikrobiologer som är ”konspirationsteoretiker” får rätt, så börjar det snart bli dags att täcka sig med tre lager aluminium och gömma sig i en bunker.

    Gilla

 4. Vi röstade aldrig för eller emot EU…
  Varför?
  Vi skulle ha röstat 1991 innan man lämna in ansökan, mig veterligen…
  Hände det?
  Nope.

  Gilla

  1. Jodå vi hade en folkomröstning med massiv propaganda för EU, i vilken Carl Bildt och Ingvar Carlsson dessutom satt sida vid sida i TV-rutan och lurade alla godtrogna får att rösta för EU. Vi hade även en EMU omröstning där folket trots massiv propaganda för, sade Nej för de hade börjat se att bordet stod och lutade samt att spelet var riggat, men trots missnöjet med EU, så fick vi aldrig någon ny EU-omröstning.

   Gilla

   1. November 1994 om jag inte missminner mig, kan ha fel.
    November rain..
    Hahaha!
    Jag är bara En människa..
    Hört talas om- november-revulotionen?
    Banker/nas om du vill gnälla övertagande?
    Dennis, Feldt, Åsbrink…
    De utvalda??
    Kolla innan annars, snälla.
    Vilka kasta mr J ur templet & dog därför??
    Troligtvis.
    Det är gammalt, mannen…
    Same Shit diffrent day.
    Vad gör vi?

    Gillad av 1 person

 5. Liten check..
  Hur många av jorden kommen använder sk pengar, som inte finns?
  Blåval?
  Gråsugga?
  Nope.
  Osv….
  Bara Vi.
  Fantastiskt!
  Kronas skapelse.
  Jag är inte hårt religiös men faen-vilken sinister entitet har skapat detta?
  Och vilka går på det?

  Gilla

 6. Kolla David Schwarz, Palme(von Knierim)…
  Kolla Hitler/Schickelgruber.
  Stalin/Dzugashvili, hans son hette så & blev, mig veterligen, tillfångatagen av tyskarna.
  Khrushshov/Pearlmutter..

  Är det en film jag tittar på?
  F’låt mig, Jenny..
  Hur blev det så här?
  Din verklighet…
  Är jag rasist?
  Antagligen…
  Hur ska vi annars överleva?

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s