Fortsatt särbehandling av ovaccinerade trots släppta restriktioner

Man kan lätt få för sig att nu när restriktionerna släpps kan man börja resa igen och jag funderade i min enfald på att planera in en sommarsemester på Bornholm då vi inte varit i Danmark på två år eller varför inte Medelhavet. Men en närmare titt på inresereglerna ger vid hand att man fortsätter upprätthålla kontrollen och särbehandlar ovaccinerade.

Att öppet skriva att vaccinerade varken behöver testa sig eller sitta i karantän vid inresa, medan ovaccinerade måste ta ett test och betala för tjänsten – om man reser in utanför EU måste man även sitta i karantän, påvisar att man fortfarande inte öppet erkänner att alla smittar och kan bli smittade oavsett vaccinationsstatus – något som de flesta fullvaccinerade blivit varse om de senaste månaderna när man fått covid. Vilket hyckleri!

Att visa upp intyg på att man tidigare varit smittad av Covid-19 är också en sak där ovaccinerade motarbetas. En bekant som precis haft covid och är ovaccinerad ville få ett sådant intyg för att kunna resa, men såväl vårdcentralen som 1177 vägrade hjälpa henne samt deklarerade att hon fick vända sig till en privat vårdgivare som kunde göra ett antikroppstest och bekosta intyget själv. Återigen särbehandling – vaccinpass gratis, men ovaccinerad som vill ha intyg på att man haft sjukdomen får betala ur egen ficka.

Nåväl, jag har hellre hemester ett år till i protest än att deltaga i hyckleriet och det ska bli intressant att se hur länge de länder som är beroende av turism kan hålla ut innan de skrotar galenskaperna med de tvivelaktiga covidpassen.

#followthemoney

Bildkälla: Öresund direkt

3 reaktioner till “Fortsatt särbehandling av ovaccinerade trots släppta restriktioner

 1. Jag anser att du gör rätt som tar hemester ett år till i protest. Sverige är, efter demonstrationen mot Stockholms-klegget som fick dem att retirera, nu ett av Europas mest attraktiva länder. Njut av Sverige, där vaccinpassen nu skrotas!

  Varför många lyder pedo-Bill och hans gäng är lätt att förstå. De är antingen mutade, pedofiler själva eller snärjda på annat vis. Mycket kan förlåtas vid uppriktig ånger, men det får inte ske för sent!

  Själv vägrar jag göra allt som gör de där omoraliska fanskapen rikare. Om du vill det också så hjälper jag dig och alla andra att göra precis likadant. Ni kan t.ex. installera Linux Mint och blockera fanskapens spionerande skripts med NoScript.

  Deras rikedomar borde konfiskeras och tillfalla offren! Sedan borde de upp i ny Nürnbergrättegång, men det bör inte bli hängning! Det vore alltför milt och alls inte avskräckande för andra psykopater.

  Med tanke på det lidande de har åsamkat mänskligheten, föreslår jag ett lidande som motsvarar mänsklighetens lidande fördelat på de skyldiga, typ utdraget arbetsläger och näringsfattig kost! De köpta mediehororna bör absolut INTE få komma undan! Deras skuld är alltför stor.

  Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s