Att staten betalar innebär inte att det är gratis som många tycks tro

Att den samlade kostnaden för covidtesterna i Sverige är skyhög (över 21 miljarder kronor) har jag tidigare skrivit om och i dagens SVT Nyheter konstaterar man att prislappen för PCR-tester i enbart Region Sörmland uppgår till 750 miljoner kronor. Vaccinsamordnaren Magnus Johansson menar att stödet från staten som tagit kostnaden har varit avgörande.

Vi har under pandemin också fått till oss att vi i Sverige ska känna oss privilegierade eftersom staten står för kostnaden för såväl covidtester som vaccin. Men staten är vi skattebetalare – det finns ingen tredje part som betalar detta åt oss som många svenskar verkar tro.

Överlag får man intrycket av att gemene man tycks tro att det är någon annan som betalar för vår allt sämre välfärd, vår misslyckade migrations- och integrationspolitik, de allt mer påfrestande försörjningsstöden och ekonomiskt bistånd till privatpersoner, våra politikers omotiverat höga löner och fallskärmar, den svindyra och ofta ineffektiva gröna omställningen, de skyhöga bistånden till andra länder, den mycket höga EU-avgiften samt alla ekonomiska bidrag till FN med mera. Jag hyser inga större förhoppningar om att de ska vakna upp och inse faktum innan valet heller. Tyvärr.

#vibetalar

13 reaktioner till “Att staten betalar innebär inte att det är gratis som många tycks tro

 1. Det är skönt att man mer eller mindre ställt sig utanför samhället. Jag funderar ibland och jämför med romerna som sägs ha blivit utstötta från Indien och tänker då att vi som pga vår klarsynthet genomskådar detta spektakel är på väg att stötas ut ur samhället men det är helt ok för mig,jag vill ändå inte tillhöra detta sjuka samhälle. För egen del bidrar jag inte längre till detta samhälle,det känns skönt.

  Gilla

  1. Rolf. Det finns säkert många sanningar, men man kan nog lugnt konstatera att det land som för ca 50 år sedan var ett föredöme för nästan hela världen, kanske inte riktigt är det längre.
   Trevlig låt

   Gilla

 2. När jag åkte till Italien i höstas fick jag betala PCR-testet själv. Tydligen fick alla andra det gratis. Eller ja, betalt via skattsedeln då.

  Gilla

 3. Hur mycket tror ni vi betalat för denna lekstuga total?
  400 000 000 000 :- & hur många nya miljardärer blev det? 660 $t, typ?
  Och vilka är dom?
  Klart som faen att man vill hålla igång vansinnet..
  Wakie,wakie!
  Tror ni det slutar här?
  $ka vi chansa på NeoCov?
  Fråga:Kill Bill..
  Han vet pga kontostatus..
  Hahaha!

  Gilla

 4. Vet någon hur mycket energi man slösar på mig för 10 kr??
  Nope!
  Dina skattepengar.
  Vansinne.
  Japp!
  En vacker dag förstår ni mig.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s