Märkligt hur vi har råd att skicka pengar till andra länder men inte att rusta upp varken skolan eller vården

Noterar att Sverige tydligen skickar 50 miljoner kronor till Ukraina under de kommande tre åren genom fonden Partnership Fund For A Resilient Ukraine som lanserades i går i syfte att stärka Ukrainas motståndskraft mot ”ryska aggressioner”. I fonden ingår även USA, Schweiz, Storbritannien och Kanada.

Sveriges strävan efter att vara en medspelare bland de rika länderna i väst som har råd att bistå andra länder som har det sämre ekonomiskt ställt är nobel, men när vi själva dagligen lånar enorma belopp för att driva runt Sverige AB – där för få människor arbetar medan för många lever på bidrag – genom att skuldsätta kommande generationer för lång tid framöver samtidigt som samhället krackelerar, är det inte rimligt.

50 miljoner kronor hade varit ett välbehövligt tillskott till såväl våra blödande skolor som vården. Men det var länge sedan vi hade en regering som satte riket och medborgarna i första rummet eftersom det viktigaste för landets politiska garde är att polera ytan genom att framstå som goda.


https://www.aftonbladet.se/supernytt/news/sverige-stoedjer-ukraina-med-50-miljoner.ZR1hHXoKa?utm_source=share-btn

3 reaktioner till “Märkligt hur vi har råd att skicka pengar till andra länder men inte att rusta upp varken skolan eller vården

 1. Det verkar handla om att ”isolera bostäder” i Ukraina, kanske så att de inte ska frysa ihjäl när ryssarna vrider av gaskranen när trupperna marscherar från Europa mot öst … som vanligt … Något som ryssarna fått uppleva alltför ofta, även av en svensk diktator och nu, återigen så agerar svenska ledare totalitärt, tvärt emot folkviljan (tror jag, men man vet ju inte hur folk reagerar när de kör med sina ”öppna hjärtan”).

  Bryta mot lagar och konventioner har de gjort till en vana på sista tiden, vilket Nils Littorin påpekade uppe i Stockholm. Typiskt totalitärt beteenden.

  Om detta till slut leder till kärnvapenkrig, är väl inte så viktigt, eller? Huvudsaken vi öser pengar på Ukraina så att de inte fryser ihjäl när de skall äta sina radioaktiva morötter! https://www.ukrinform.net/rubric-polytics/3396879-kuleba-thanks-participants-in-partnership-fund-for-a-resilient-ukraine.html

  Men varför betvivlar jag att dessa pengar kommer gå till det som avses? Kommer bidraget gå i fickorna på psykopater som vanligt?

  Men hur vore det om Sverige, Polen Finland, och kanske halva EU, eller hela världen, blev alliansfria och neutrala och utgjorde en buffertzon som kan förhindra totalt kärnvapenkrig och total utplåning? Blev vi många kunde vi även pressa kärnvapenmakter att nedrusta med ekonomiska sanktioner.

  Jag tror alls inte att ryssarna har något emot att ALLA kärnvapen, och andra terrorvapen på planeten, försvinner. Inte alls. Rysshets och korruption måste få ett slut! Vi behöver nya partier som valsamverkar! Alla är välkomna, t.o.m. f.d. moderater som har vaknat! Jag förlåter era synder, men gör aldrig om det!

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s