Slöseri med statliga medel när svensk film ska bli politiskt korrekt

Vissa saker man läser känns helt absurda och ibland måste man nypa sig i armen för att kontrollera om det är verklighet. Att läsa om vårens svenska filmpremiärer 2022 med stående teman som queer, homosexualitet och klimatet blev ett sådant tillfälle när man undrar om det redan är första april – tyvärr verkar detta dock vara helt i sin ordning.

Att Svenska filminstitutet numera har mångfaldskrav för att bevilja bidrag till filmprojekt märks verkligen och den ideologiska styrningen går inte att ta miste på. Regissörerna är oftast kvinnor, nästan ingen av filmerna har manliga huvudpersoner och de män som förekommer framställs i regel som gråtande samt hjälplösa.

Jag bryr mig inte om folks sexuella läggning, deras könstillhörighet eller deras åsikter om klimatet och heterosexualitet så länge det inte som i det här fallet körs upp i mitt ansikte som en sorts norm som samhället ska omfamna – särskilt inte när det finansieras genom statliga medel! Bedrövligt och så typiskt det politiskt korrekta Sverige.

Några exempel:

Magisterlekarna (regi Ylva Forner)
”På Läroverket, en sorts universitet där alla är bögar, all undervisning relaterar till manlig homosexualitet och allt pulserar av erotik och maktspel arbetar den strikte Magistern. Hans hemliga BDSM-relation med den förtrollande Charles kommer till ett abrupt slut när en mystisk inristning på hans dörr frammanar ett traumatiskt minne från det förflutna.”


Passion (regi Maja Borg)
En dokumentär om BDSM-sex och kristendom. Handlingen kretsar kring så kallade läderbögar och lesbiska präster som gillar att piska och förnedra varandra.

Fördom & Stolthet (regi Eva Beling)
Handlar om en lesbisk kvinna som sitter och förfasas under två timmar när hon analyserar gamla filmer ur ett radikalt queerperspektiv. Mycket ilska mot så kallade heterosexuella normer utlovas.

Comedy Queen (regi Sanna Lenken)
En film om en stark 13-årig flicka och hennes svaga pappa, som sitter på toaletten och gråter hela tiden över att den starka mamman försvann. Flickan vill bli komiker, för att muntra upp pappan.

Så jävla easy going (regi Christoffer Sandler)
En film om en 18-årig kvinna med en deprimerad svag pappa. Hon har ADHD och är pank. Men plötsligt dyker Audrey upp, och hennes hjärta exploderar i lesbisk lycklig kärlek

Nelly och Nadine (regi Magnus Gertten)
Detta är en svensk dokumentär om lesbisk kärlek år 1944 – i det nazistiska koncentrationslägre Ravensbrück.

Svart Krabba (regi Adam Berg)
En postapokalyptisk värld som förfallit på grund av klimatförändringar. Hjälten är en stark kvinna och skurkarna män.

Gabi mellan åren 8 och 13 (regi Engeli Broberg)
En dokumentär om en ”queer” uppväxt, där filmarna följt en liten flicka under 6 år när hon växer upp under förhoppningen att den lilla flickan kommer att vilja könsopereras.

Historjá (regi Thomas Jackson)
En film om en samisk kvinnlig konstnär som pratar om klimatförändringar.

#onlyinsweden

#vibetalar

https://www.friatider.se/nytt-pk-rekord-nar-varens-svenska-filmer-presenteras

8 reaktioner till “Slöseri med statliga medel när svensk film ska bli politiskt korrekt

  1. De nämnda är ”produktioner”, som knappast kommer att bära sig ekonomiskt. För det krävs det att innehållet är intressant nog för att locka publik. Uppenbar propaganda gör det inte …

    Gillad av 1 person

  2. Har allt som brukade kallas ”normalt” försvunnit numera. Vad har hänt med gamla hederliga koncept som Anderssonskanskalle, Åsa Nisse, 91-an, Swingit Magistern, Jönssonligan, Här har du dit liv, Utvandrarna, Invandraren och Sista brevet. Då var det kul att gå på bio och man fick inget nedkört i halsen.

    Gillad av 1 person

  3. En förevigt underbar film och jag kan inte hjälpa det men något vått kommer alltid i ögonvrån när jag hör denna vackra musik till denna vackra film.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s