En bitter påminnelse om våra politikers slöseri med skattemedel

Slöseriombudsmannen, SlösO, har även i år haft en allmän omröstning om årets värsta slöseri med skattemedel och årets vinnare blev EU:s coronafond, där 750 miljarder Euro ska delas ut till Europas länder under sju år.

Detta enorma lån skuldsätter medlemsländerna ända fram till år 2058 och Sverige ska bidraga med cirka 150 miljarder kronor – pengar som vi inte får tillbaka eftersom de öronmärkta stålarna inte ska gå till länder som drabbats hårdast av coronapandemin utan ska användas till att ”återstarta” Europa.

Vid omröstningen i riksdagen godkände S, MP, C och L fonden, medan SD och V röstade nej. M och KD lade ner sina röster och släppte således igenom förslaget.

Helt klart en värdig vinnare, även om biståndet till Afghanistan och fusket inom studieförbunden som också var nominerade likväl innebär en nagel i ögat för oss kuvade skattebetalare.

Men tyvärr är de flesta medborgare alltför dåligt insatta för att förstå vidden av det enorma slöseriet med skattemedel som coronafonden innebär – miljarder som vi hade behövt satsa på vården och skolan istället för att gynna andra länders ekonomier. När det väl är dags att gå till valurnorna i september har de flesta inte en tanke på vad de olika partierna presterat under mandatperioden, utan fortsätter rösta fram samma maktmissbrukande syltryggar vars kompasser inte är inställda på att sätta det egna folket i första rummet.

#swexit

https://www.friatider.se/eus-coronafond-arets-varsta-skattesloseri

18 reaktioner till “En bitter påminnelse om våra politikers slöseri med skattemedel

 1. Det är skrämmande att man inte förstår vad detta har för följder politiskt. Det kommer att bildas tre jämnstarka block som var för sig eller möjligen i allians kommer att ta över makten och de blocken är vänstern,högern och Islamsk parti.Jag går åt vänster,nationell vänster om uttrycket tillåts.

  Gillad av 1 person

 2. Frågan är vilket land eller länder det blir som får be byråkraterna i Bryssel om pengar denna gång, egentligen hade de varit mycket bättre om det länder som har problem själva eller med hjälp hade genomfört reformer, byggt upp sin infrastruktur, stått för sin egna utveckling och fått ordning på sin ekonomi själva än att be om bidrag.
  För som med alla bidrag så hjälper det inget utan skapar bara en ”gräddfil” genom problemen men verkligheten kvarstår med samma problem som innan.

  Det finns liknande problem inom SIDA de är bidrag som aldrig når fram till de som behöver det utan stannar i ”elitens” fickor, men för det gör SIDA om samma misstag varje gång, allt för att sosse Sverige ska känna att deras ”värdegrund” lever och att de kan känna sig nöjda och behövda.

  Att det är EU:s byråkrater som ger stöd och bidragen är ju bara att stärka EU:s och deras makt, men det är väl de det handlar om. Skulle jag gissa så försvinner nog 70-80% av bidragen i olika former av korruption, mutor eller bara rakt ner i fickorna på dessa byråkrater innan 2058.

  Det är sorgligt att våra politiker inte är starkare och modigare så de vågar stå emot EU, men de ser väl sin chans att få ett bättre, mer avlönat arbete i framtiden om de slickar byråkraterna nere i Bryssel. Många innan dem har ju lyckats så varför skulle inte de lyckas då för.

  De 150 miljarderna Sverige ska stå för hade vi kunnat använda inom skola. sjukvård, äldreomsorg, polisen eller egentligen inom vilken samhällsinstans som helst, alla går på knäna.

  Det allra bästa Sverige hade kunnat göra är att lämna detta skepp fortare än någonsin, för det kommer att sjunka, det kommer att gå under, det kommer att skita sig för eller senare och då är det bästa att sitta på åhörarplats och se skiten sjunka.

  Gillad av 2 personer

 3. Se det så här:Är Svärje ett land eller företag, reggat på NYSE?
  Sistnämnda, i min bok, med resten av sk västvärld.
  Om så-vad är syftet?
  Maximal vinst till företagsägarna, så klart.
  Vilka är dom?
  Inget man hittar på Wikipedia direkt….
  Varför händer all ologisk galenskap, som det skrivs om?
  Testa företags varianten-it all make sense.
  Är slaveriet avskaffat?
  Nope.
  Hard case?
  Jag kan ha fel,som alltid, men får ni bestämma var skatten går, era sk pengar?
  Nope.
  Kan vi avsluta demokratisnacket, nu?
  Direktdemokrati kanske funkar-vad vet jag?
  Jag har sett 40 år av total förödelse under sk demokrati & vill veta varför…
  Ologiskt?

  Gilla

 4. Kolla:Blackrock,Vanguard, som ägs av vilka?
  För mycket?

  Abe Foxman gjorde ett inte så fantastiskt uttalande, om du är blek, som mig.
  Lär inte bli vackert.
  Får jag lägga upp det här?
  Don’t worry…
  Annars är Benjamin Freedmans(Freidman) tal 1961 enastående…. 1961.

  Varför får vi lära likt tomten, att Gud är snäll?
  Vems Gud?

  Gilla

 5. Här skall vi inte klaga …. Nu tar vi nya tag..
  Toalettpappersskatten…Den nya klassfrågan..
  Har vi råd framöver att hålla oss fina och rena efter ett WC-besök?
  En del kanske behöver söka bidrag för att kunna hålla sin hygien, men detta överprövas noggrant
  av myndigheten som med precision kontrollerar ansökningarna med lupp.

  Vänligen från Nina

  Gilla

  1. Du är välkommen.Nina.
   F..n,att du/ni gick igång.
   Hahaha!
   Vad har jag gjort?
   Exakt!
   Ifrågasatt….
   Dödsstraff på det?
   Jag föddes sån….
   Borde vara fler…
   Börjar bli thight nu, va?

   Mvh Per

   Gilla

  2. Nina.
   Du kan vara fri, så mycket vi kan….
   Rädsla.
   Freedom!
   Orolig?
   Mitt hopp.
   Behöver vi myndigheter?
   Många drar in stålar på dito…

   Gå i skogen med mig??
   Se det vackra.
   Nope.

   Gilla

 6. Inlägget jag skrev ovan va av ironisk karaktär. Det är väl inte alltid så lätt för alla att förstå att vissa uttalanden inte är bokstavliga. Ibland ironiserar man över sakernas tillstånd just för att kunna skratta åt det dumma. Men faktum är, jag levde själv på Socialbidrag under lågkonjukturen under -90 talet. Det va inte roligt, det hände att jag inte hade råd att köpa toalettpapper. Så, jag anser mig ha rätt att skratta åt det jag själv varit utsatt för. Själv tycker jag det är vansinne att vi skall behöva betala 150 miljarder av våra surt förvärvade pengar till en coronafond, Pengar som borde gå till den Svenska välfärden istället. Där även de utan pengar skall få lite toalettpapper :o)

  Gilla

  1. Toalettpappersskatten…Den nya klassfrågan.. Vi som läser detta vet inte vad du menar, vi vet inte heller att du har haft det tufft men, ibland krävs det en förklaring eller en tolkning av det man vill ha sagt, jag tror att alla som skriver här hos Jenny kan förstå dig och ditt helvete du har haft. Härligt att du vill delade dig, det är långt ifrån alla som vågar de eller är starka nog för det.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s