Svenska politiker framstår alltför ofta som självgoda

Det upphaussade rysshotet mot Ukraina, som inte är något annat än ett politiskt iscensatt skådespel, är bara en av flera potentiella kriser i världen, men eftersom media har det i blickfånget dygnet runt kan man lätt få för sig att det inte händer så mycket annat av vikt.

Bosnien-Hercegovina är ett exempel, där det kommande valet i oktober skapar stor politisk oro i landet. Detta har fått den svenska före detta statsministern Carl Bildt att kommentera läget i en artikel i den danska tidningen Berlingske, där han slår fast att nationalistisk rivalisering och korruption fortsätter hålla Bosnien-Hercegovina tilbaka. Men det jag reagerar mest på är hans nedvärderande ordval när han deklarerar att bosnierna själva får ta ansvar för sitt ”dysfunktionella” land.

Vilket land är inte dysfunktionellt numera – tveksamt om det överhuvudtaget finns något land som fungerar perfekt?! Sverige tillhör definitivt inte till den kategorin i alla fall, vi är numera världskända för vår misslyckade migrations- och integrationspolitik samt den ökande grova kriminaliteten i kölvattnet efter decennier av maktmissbruk för att nämna några exempel. Dessutom fungerar varken vården eller skolan trots högt skattetryck, arbetslösheten sticker ut, utanförskapet är enormt, fattigpensionärer ökar, antalet bidragstagare överstiger antalet arbetande skattebetalare och klimathysterin har genererat brister i elproduktionen samt skyhöga el- och bränslepriser.

Så man kan med lätthet slå fast att Sverige definitivt är dysfunktionellt eftersom oavsett vem som styr så är uppförsbacken enorm och våra makthavare saknar helt intresse att arbeta för folkets bästa. Istället för att sopa framför egen dörr, lägger man däremot väldigt mycket tid på att klanka ned på andra länders oförmåga, vilket vi sett många exempel på genom åren.

Men även medborgarna handlar till viss del dysfunktionellt eftersom de fortsätter rösta fram samma syltryggar vart fjärde år och som man bäddar får man ligga.

Bildkälla: Berlingske

4 reaktioner till “Svenska politiker framstår alltför ofta som självgoda

    1. Man får väl hoppas att någon ”dysfunktionell bosnier” får tag på den dysfunktionelle Calle och ger honom exakt vad han förtjänar.

      Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s