Kommer Sverige följa Danmark och slopa covidrestriktionerna?

När alltmer fakta och statistik kommer fram om Covid-19 som inte längre passar narrativet, blir det till slut svårt för massmedia att upprätthålla fasaden. Nu i kväll har till och med Sveriges Radio Ekot ett reportage som slår fast att allt färre behöver sjukhusvård på grund av Covid-19 och att de som skrivs in med covid för det mesta söker vård för något annat.

Alltfler svenskar frågar sig nu hur länge till man ska fortsätta klassificera virusinfektionen, som drabbar gemene man oavsett vaccinationsstatus, för en pandemi och hur det kan vara motiverat att hålla stenhårt på restriktioner när såväl dödsfall som allvarlig sjukdom lyser med sin frånvaro för de flesta.

Tidigare i dag deklarerade den danska Epidemikommissionen att man vill upphäva nästan alla restriktioner i landet den 31 januari och att corona inte längre ska betraktas som en allmänfarlig sjukdom från den 5 februari. Regeringen väntas inom kort offentliggöra ett beslut där restriktionerna tas bort – något som har sort stöd i Folketinget.

Så vad kommer hända här hemma i Sverige, kommer Magdalena Andersson kalla till presskonferens och göra som Danmark innan veckan är tillända? Det tror jag först när jag ser det i skrift för den här regeringen och den kontrollerade oppositionen kommer vilja dra ut på denna fars så länge det bara går ty här finns såväl stålar som makt och kontroll att vinna.

#followthemoney

Bildkälla: SR, Berlingske

2 reaktioner till “Kommer Sverige följa Danmark och slopa covidrestriktionerna?

  1. Danmark ser problemen på ett helt annat sätt än de svenska politikerna vågar göra. Danmark vågar att outsourca sina kriminella till Kosovo hos oss blir de glorifierande av media och hos oss finns de mer part som tycker mer ”synd” om de kriminella än de som är brottsoffer, Danmark tar tillbaka nationaliteten från de som har varit i Syrien eller de som är terrorister hos oss blir de hyllade som hjältar med skyddad identitet, hemligt boende och bidrag.

    Danmark väljer att se Covid-19 som vilken influensa som helst och är beredda på bakslag, men för dem är helt okej ändå. Danmark vågar vara först på bollen och prova/testa sig fram med nya sätt att se på problemen, detta går inte i Sverige med våra fega politiker som inte vågar stöta sig med sina väljare, de styrs av en ”värdegrund” de själva har startat, de vågar inte vara först på bollen, de vågar inte gå sin väg utan måste hålla etablissemanget i handen, de kan inte stava till konsekvensanalys utan de genomför olika beslut som vi folket får ”göra så gått vi kan” för att lösa.

    Gillad av 3 personer

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s