Saker vi inte längre pratar om

Under pandemin har såväl media som politiker sett till att viktiga frågor hamnat i skymundan, till exempel den ständigt aktuella migrations- och integrationspolitiken som slukar enorma resurser samt hur svenska värderingar respekteras. Ett tag var det många fall där individer med hänvisning til sin religion inte kunde ta personer av motsatt kön i hand i arbetssituationer och fick kompensation för den ”kränkning” de utsatts för.

I Danmark har ett dylikt fall nu fått den danska migrations- och integrationsministern Mattias Tesfaye (S) att uttala sig om att det är ett tecken på misslyckad integration att två muslimska kvinnor som vägrat ta i hand med en manlig praktikanthandledare fått 25.000 DKK var i kompensation.

-”Det är en dansk värdering att man kan hälsa på varandra oavsett kön. Jag tycker inte att vi ska acceptera att människor inte vill ta i hand med en person av det motsatta könet.”

När hörde vi senast en svensk minister säga något dylikt? Det måste varit för flera decennier sedan, när även makthavare kunde uttrycka sig kritiskt och ifrågasätta utan att bli offentligt kölhalade i media samt rasiststämplade på grund av befogade åsikter.

Nu är det valår och den trånga åsiktskorridoren lever kvar. Dessutom arbetas det för högtryck inom såväl myndigheter som sociala medier att ”stävja desinformation”, ty i Sverige får bara en viss typ av åsikter vädras så att medborgarna fortsätter tycka politiskt korrekt samt framförallt svälja lögnerna som de hycklande riksdagspartierna står redo att leverera. Att man biter sig själv i svansen eftersom man får en ökad polarisering på köpet är dock inget som bekymrar eliten.

#viharvälingaproblem

https://jyllands-posten.dk/politik/ECE13656108/tesfaye-om-haandtryksag-det-er-en-dansk-vaerdi-at-man-kan-hilse-paa-hinanden-uanset-koen/

2 reaktioner till “Saker vi inte längre pratar om

 1. ”Att man biter sig själv i svansen eftersom man får en ökad polarisering på köpet är dock inget som bekymrar eliten.” Så länge ”eliten” får sätta agendan och så länge de får bestämma vad som är okej att tycka, kommer denna trånga korridorer fortsätta.

  Gillad av 1 person

 2. Pipers rubrik borde få journalister och politiker att reagera med oro.

  Utebliven reaktion och debatt gäller även en studie från Göteborgs universitet år 2016. Expressen valde denna rubrik: ”Om kvinnor vågat åsiktsrösta som männen hade SD varit störst”

  Men etablissemanget har inte reagerat eftersom det handlar om svenskars påstådda rasism (begreppet har förvrängts till oigenkännlighet, t.ex.: har invandrarbarn rätt när de kallar svenska barn för rasist?), vilket ska bekämpas med ställningstaganden och fördömanden. Den som därav känner sig tystad får skylla sig själv, eftersom denne anses vara rasist.

  (Notera att en av SVT:s chefer, Jan Helin (fd. Aftonbladet), beskriver fördömandena som argumentatoriska ”mothugg” under konferensen ”Svenske tilstander”, 2019, Nordiska Mediedagarna, NMD.

  — En person som kallas dumskalle skulle inte erkänna att denne är dum/oresonlig, lika litet som en svensk skulle erkänna rasism (såvida inte man kan förmå denne att ljuga eller hålla tyst), varför begreppen inte är argument (”mothugg”) men förolämpande etiketteringar vilka inte bidrar till eller över huvud taget möjliggör debatt och diskussion.

  — Till exempel: den som har påkekat invandrares överrepresentation i brottasstatistiken har etiketterats som rasist… Justitieminister Johansson (S), 2021-09-23, Riksdagen: ”[SD] är ett i grunden rasistiskt parti, Jonas Andersson [SD…] att alla problem som över huvud taget kan finnas i ett samhälle skyller ni på ett eller annat sätt på invandrarna.”.

  — Regeringens rasistbekämpande prioriteras högre än att erkänna, eller över huvud taget se problemen (2019-11-17, SVT Agenda fd. statsminister Löfven ”vi kanske inte såg det komma”) varför debatten uteblir.)

  Det otänkbara, ofattbara har hänt. Demokratin Sverige har fått sitt eget åsiktsförtryck: ett moraliskt/medmänskligt (människosyn). Det kan jämföras med kommunismens politiska och kulturella åsiktsförtryck då konsekvensen är densamma: folk vågar inte uttrycka sina synpunkter och åsikter offentligt, inte ens i privatlivet (i synnerhet kvinnorna). — Detta i demokratin moraliska åsiktsförtryck är värre än kommunismens då det attackerar det mest grundläggande (till skillnad från politik och kultur) hos människan: människosynen och medmänskligheten.

  Denna reaktion (tystnaden, ljugandet) är inget att förvånas över eftersom alla normala människor associerar en rasist med följande…

  – Adolf Hitler;
  – nazism;
  – fascism;
  – apartheid (SA);
  – ”Jim Crow”-lagar (US);
  – Ku Klux Klan (US)

  … och förpassar denne till samma moraliskt vedervärdiga kategori som våldtäktsmän, barnmisshandlare, pedofiler och mördare.

  Det är få som vågar ta risken att utsättas för denna den grövsta av förolämpningar och värsta sortens anklagelser (ifrågasättande av dennes medmänsklighet).

  Som om detta inte vore nog, har regeringen fråntagit svensken (men inte likasinnade invandrare) rätten att försvara sig i och med att SVT:s Gävleborgsredaktion deklarerade 2021-07-29 på Facebook:

  ”…människor med utländsk bakgrund har tolkningsföreträde vad gäller rasism, då det är ett fenomen som inte drabbar vita personer [svenskar min anm.]- de kan inte bli rasifierade.”

  (Denne nyhetsreporter, och regeringen, har ännu inte förklarat varför invandrares förnedringsrån mot svenskar inte är samma fenomen.)

  Detta moralpolitiska ställningstagandet av tolkningsföreträde bekräftades av den statsanställda nyhetsreporter Lina Abusagr (muslim, se bild) i en intervju med Samnytt.se 2021-08-10:

  ”Jag och min ansvariga utgivare [SVT/regeringen] står bakom det”.

  Regeringen har gjort svensken försvarslös. Gäller det även svenska barn, anser regeringen?

  Muslimer, de med en icke västerländsk människosyn och samhällssyn, är en särskild sorts invandrare i och med den religiösa/kulturella aspekten, vilken ger sammanhållning, mod och berättigande att ställa krav på Sveriges anpassning. Piper ger några exempel.

  (Mitt ”favoritexempel” är svenskan som dömdes för förolämpning då hon uttryckte synpunkter på en apoteksanställds slöja varpå denna kände sig ”ledsen och kränkt”, vilket har gjort att svensken även är juridiskt försvarslös.)

  Dessa specifika muslimer exploaterar svenskens ovilja att konfrontera, Sveriges religionsfrihet och svensk lag.

  Jag tycker att dessa muslimer är respektlösa mot svenska normer (klädkoder, synsätt, uppförande). Det tycker även jordens alla andra folk: det är en universell social norm att främlingen välkomnas så länge denne inte börjar ställa krav på värdfolket.

  Jag oroas över hur många röster som det nya islamistiska (krav på ”islamofobi” som brottsrubricering och införandet av hädelselag, ett andra exempel på en debatt som saknas) partiet Partiet Nyans kommer att få i höstens val — det finns uppskattningsvis 1.000.000 religiösa och/eller kulturella muslimer i Sverige. Orolig för hur min yttrandefrihet kommer att påverkas, vilken redan är kraftigt begränsad (enl. ovan och min signatur) på grund av regeringar och etablissemangets inkluderingsarbete.

  Jag vill inte att Sverige ska få en muslimsk/islamsk karaktär (ett tredje exempel på en debatt som saknas), inte därför att jag ogillar muslimer eller islam (den västerländska varianten) men av anledningen att jag inte skulle känna mig hemma.

  Det gör mig till islamofob och rasist, enligt regeringen?

  Och, är det mig som regeringen avser i deras åtgärdspaket ”Nationell plan mot rasism” (2017)? (Piper får gärna läsa den och rapportera. Själv vågar jag inte. Jag vill inte veta vad staten har för planer att bekämpa mig, och som jag betraktar som ett kringgående av demokratins dömande instans rättsväsendet.)

  Framtiden ter sig obehaglig, ruskig, och bleknar i jämförelse med virus, injiceringar, hälsopass, klimat, energi.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s