Hur länge till ska regeringen fortsätta slingra sig?

Långt innan covidpandemin började för över två år sedan stod det klart att vi hade stora problem med sjukvården efter regelbunden nedmontering av denna viktiga samhällsfunktion i decennier, där både rött och blått lag bär stor skuld. Dessutom har man fortsatt ignorera problemet i alla år trots otaliga larm och manifestationer under åren.

Under covidpandemin har media backat våra politiker genom att måla upp en falsk bild av att det är på grund av pandemin som vården är överbelastad, men den senaste tiden har sanningen krupit fram och det är nu tydligt att personalbrist, vårdplatsbrist, brist på nationell samordning samt för lite tid att ägna åt patienter är problem som fanns redan innan pandemin.

Nu höjs alltmer röster med krav på att regeringen måste agera och nyligen publicerades en kravlista av Läkarförbundet för bättre arbetsmiljö. Efter det har facken Läkarförbundet, Vårdförbundet och Kommunal nu diskuterat åtgärdsförslag med Socialminister Lena Hallengren (S) samt biträdande arbetsmarknadsminister Johan Danielsson (S). Men enligt Sofia Rydgren Stale, ordförande för Läkarförbundet, gavs inga tydliga besked och en nationell kriskommission som var ett av kraven avvisas av Hallengren.

Som vanligt kommer man undan att ta sitt ansvar och eftersom tjänstemannaansvaret fortfarande inte återinförts lär det fortsätta på det här viset när det hettar till. Man fortsätter istället leverera fina ord om utredningar samt tomma löften om förändring som inte generar något konkret som kan förbättra situationen. Det är i och för sig inte förvånande att de vill undvika en kriskommission eftersom den skulle blotta verkligheten samt ställa ansvariga till svars inför väljarna. Obegripligt att folk fortsätter ge dessa syltryggar förtroende år efter år.

#maktmissbruk

Bildkälla: DN

https://www.expressen.se/nyheter/nej-till-nationell-kriskommission-for-varden/

4 reaktioner till “Hur länge till ska regeringen fortsätta slingra sig?

  1. MEN är det bara undertecknad som sett att varje sommar kommer en oväntad ansträngning för vården…. kallas lagstadgas semester…… varför har man hållit käft? OCH under pandemin har man dåxxxxx???? Isses…..

    Gillad av 1 person

  2. De har inte monterat ner sjukvården. De har monterat ner vården och fyllt sjukvården med en massa administratörer som i bästa fall förmår att skicka mail till varandra så att de får sysselsättning under dagen.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s