Det vore på tiden att man börjar tänka om

Under helgen rapporterades den högsta dygnssiffran för nya covidfall någonsin i Västerbotten och liknande scenarion ses i hela Sverige samt även i våra grannländer. Men få blir allvarligt sjuka och enligt personalen på infektionskliniken i Umeå har man inte märkt av någon jätteökning av covidpatienter trots ökad smittspridning.

Enligt personalen är de som har blivit inlagda oftast i den äldre generationen och det rör sig om både vaccinerade och ovaccinerade.

För närvarande är det över 20 personer som har Covid-19 och vårdas på sjukhus. I måndags vårdades åtta av dessa för andra sjukdomar och åkommor trots att de testat positivt för covid. Brita Winsa, hälso- och sjukvårdsdirektör för Region Västerbotten, konstaterar att patienterna kunnat vara hemma eftersom de inte är sjuka av sin covid, men det är annan vård de behöver.

Sammanfattar man den senaste utvecklingen på covidfronten så blir människor överlag inte svårt sjuka i Omikron, de flesta behöver inte sjukhusvård, masstestningen förlamar samhället och medför onödigt stort bortfall av personal inom viktiga sektorer som exempelvis vård respektive skola, WHO konstaterar att det inte är medicinskt motiverat att vaccinera friska barn och såväl WHO som Europeiska Läkemedelsmyndigheten varnar för fortsatt massvaccinering med boostersprutor eftersom det påverkar människors immunförsvar negativt samt dessutom är det sedan tidigare fastställt att massvaccinering genererar nya mutationer. I går kunde man också läsa att Israel konstaterar att en fjärde dos vaccin ger ett otillräckligt skydd mot Omikronvarianten.

Med dessa fakta på hand är det inget som motiverar Sveriges covidstrategi och såväl omotiverade restriktioner som covidpass borde skrotas omgående tillsammans med masstestning och massvaccinering. Betänker man även att ingen har en aning om de långsiktiga biverkningarna, blir det ännu viktigare att upphöra med att tvinga friska människor att ingå i ett medicinskt experiment.

Men så länge en majoritet av befolkningen fortsätter lyssna på massmedias skrämselpropaganda och våra styrande politiker inte har kurage nog att stoppa galenskaperna eftersom det är pengarna som styr, så lär detta fortgå.

#followthemoney

Bildkälla: SVT Nyheter

5 reaktioner till “Det vore på tiden att man börjar tänka om

 1. Angående hälsopass och utvecklingen i Israel…

  I denna video intervjuas den israeliska regeringens medicinske rådgivare professor Cyrille Cohen.

  En kort sammanfattning (tid 29:56, se även texten i videoinformationen)…

  – testläkemedlen förhindrar inte smittspridning;
  – hälsopass saknar nu relevans;
  – misstag att stänga skolor;
  – i.o.m. Omicron-varianten övergår pandemin till en endemi (alltså mindre spridning än en epidemi);
  – Covid betraktas nu som en säsongsinfluensa.

  Covid-tester nämns inte.

  YouTube-video
  UnHerd/Freddie Sayers
  18 jan 2022
  Israeli vaccine chief: ”We have made mistakes”

  PS
  Vid 09:30 angående ”vaccine passports” säger prof. Cohen att de (regeringar) experimenterar med olika strategier (pass, injiceringar, nedstängningar).

  Detta är oroväckande då det i praktiken handlar om att politiker experimenterar med medborgarnas demokratiska fri- och rättigheter.

  (25:45 Det är också oroväckande att Cohen, och framför allt politiker, inte kan klargöra vem som inte bör belasta sjukvården: den oinjicerade, eller den som väljer att äta för mycket och röra sig för litet.)

  Frågan är om demokratin ger politikern mandat/beslutanderätt att avgöra vilka hälsorisker medborgaren ska ta för egen och andras del, varför den svenska smittskyddslagen bör granskas och diskuteras.

  Det är en ny frågeställning för oss moderna trygga demokratiska västerlänning. För egen del lutar jag åt att demokratins friheter gör risktagandet självreglerande då folk kommer att skydda sig beroende på den egna riskbedömningen i valet mellan sjukdom eller (experimentella) läkemedel, framför allt för egen del men även av hänsyn till andra. Ingen skulle medvetet sprida en allvarlig sjukdom, om det inte vore för den egna överlevnadens skull.

  (svininfluensan/H1N1, 2009-2012?: vaccinet Pandemrix orsakade 210 fall av narkolepsi (bl.a. sömnattacker))

  Så här långt in i corona-pandemin visar en majoritet att de än så länge prioriterar trygghet framför frihet, vilket inte var fallet för dem i historien som kämpade för rätten till självbestämmande.

  Gillad av 1 person

  1. Ja jag läste också detta. Det pågår uppenbarligen en konspiration av gigantiska mått. Den större delen av svenska befolkningen har förts bakom ljuset det är då ett som är klart. Alla mina syskon (3) har tagit den tredje injektionen trots att jag försökt förklara för dem hur illa det är. Dock som en ljuspunkt i tillvaron så har min systers son lyssnat på mig och inte tagit någon spruta, inte heller hans sambo har låtit en spruta komma i närheten av henne.

   Gillad av 1 person

 2. Sanna diktaturer, de-facto eller verkliga och oavsett vad dom kallar sig själva, tänker aldrig om. Dom tvingar istället undersåtarna att tänka om som diktaturen kräver. Känns den svenska modellen igen.

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s