Masstestningen roten till många problem

Många tidningar skriver i kväll om det pressade läget med hög sjukfrånvaro bland personalen på skolor och förskolor, främst i Stockholm, Göteborg samt Malmö, som ställer till det för heltidsarbetande föräldrar. Dessutom är många elever hemma i ”karantän” och missar mycket av sina studier på olika håll i landet.

Om man läser artiklarna framkommer det dock att de flesta är sjukskrivna på grund av att de måste vara i karantän medan de väntar på att få möjlighet att testa sig, eller så är de hemma på grund av ett positivt test utan att ha några särskilda symptom.

Barn tycker så klart detta är jättebra och äldsta sonen som brukar skoja och säga att han ska säga till i skolan att han har ont i halsen så han blir hemskickad, sade i dag – ”hoppas någon i vår familj blir sjuk så måste alla vara hemma i en vecka i familjekarantän och jag kan spela hela dagarna”.

Häromdagen gick även att läsa dystra rubriker om att samhällsviktiga funktioner riskerar att stänga ned om den kraftiga smittspridningen ökar. Men hallå, sluta masstesta så är problemet löst! Omikron är som en mild förkylning för de flesta och vi behöver inte längre ägna oss åt att testa människor hela tiden med tvivelaktiga test, eller för den delen sitta i karantän eller fokusera på smittspårning. Alla kommer få infektionen förr eller senare oavsett vaccinationsstatus och många har säkert redan haft den utan att veta om det. Inte nog med att denna masstestning genererar onödiga sjukskrivningar, den kostar också skattebetalarna oerhörda summor som vi kunde lagt på annat samhällsnyttigt.

Men inte vill makthavarna avsluta plandemin nu när det närmar sig valet och man fått smak på att styra medborgarna. Vad ska för övrigt tidningsmurvlarna då fylla löpen med nu när ingen knappt pratar om klimathysterin längre och Greta verkar försvunnit helt från offentligheten?! Dessutom har vi alla dessa pengar som byter fickor – klart vi måste suga på karamellen så länge det bara går.

#followthemoney

https://www.dn.se/sverige/forskolor-tvingas-stanga-nar-personalen-blir-sjuk/

18 reaktioner till “Masstestningen roten till många problem

 1. Sjukt att det från 1 februari blir obligatoriskt att vaccinera sig mot Covid-19 – även med regelbundna boostersprutor! De stora protesterna mot tvångsvaccinering som varit i Österrike lär bli massiva efter det här.

  ”Lagen träder i kraft första februari med en övergångsfas där den som bryter mot vaccinkravet till en början slipper påföljd. Från mitten av mars, efter en omfattande informationskampanj riktad mot alla hushåll, införs emellertid straffsanktioner mot dem som fortsätter sprutvägra. Påföljden blir dryga böter för vägran att rätta in sig i ledet.

  Den nya lagen omfattar såväl dem som vägrat sprutan helt och hållet, som dem som inte tar de boostersprutor som behöver tas ett par gånger per år. Enligt lagtexten måste alla bosatta i Österrike låta vaccinera sig med ”boostersprutor” minst var 270:e dag.

  Enligt den föreslagna lagtexten kan den som vägrar vaccinera sig straffas med från 600 och upp till 3600 Euro i böter. Den som därefter framhärdar i sin vaccinvägran döms till nya böter var tredje månad, så länge sprutan inte tas. Böterna döms ut utan rättegång.”

  https://samnytt.se/ny-lag-olagligt-vagra-vaccinera-sig-mot-covid-i-osterrike/

  Gillad av 1 person

 2. Om man har mer personal inom daghem, skolor, sjukhus osv blir man mer skyddad om det pågår sjukdomar…… men då måste man betala mer men det finns ju 300miljarder årligen som kan priooriteras annorlunda….

  Gillad av 1 person

  1. För två år sedan dök Alfa upp och man skapade ett vax mot detta… sedan kom Delta…. fortfarande samma vax…. sedan kom Omicron….. som visade ha över 30 ändringar (mutationer) och som av en händelse var inte vaxet så effektivt mot viruset längre…. samtidigt visar all empiri att Omicron ger ett mildare sjukdomsförlopp data från olika håll visar att inlagda på sjukhus för annat till hälften bär på Omicron osså…. att ens i fantasin tro att ett ständigt muterande virus går att fånga med ett gammalt vaccin… nja fungerar liksom inte… inte ens om man ”tar en i varje ben” osså….

   Gillad av 1 person

  2. Nå men då får de väl öka på doserna. Kanske den tionde dosen skyddar? Om inte så kanske den är dödlig i alla fall…

   Gilla

  3. Det är nu bevisat att en dos av de kinesiska vaccinerna ger ett fullgott skydd mot allvarliga fall av Omikron, och begränsat skydd mot lindriga fall. . De flesta rapporterna säger att de amerikanska vaccinen inte ger något skydd alls. USAs BigPharma vill ha sina pengar.

   Gilla

 3. Det låter som olika -ismer, länder där man förtrycker sina medborgare. Totalitära länder med medicinsk apartheid.Var finns dom Svenska politikerna och världens ledare som skrikit sig hesa om att ex. Nazismen och förtrycket aldrig skulle få upprepas. Snart kommer någon föreslå att de ovaccinerade skall tvingas sätta på sig gula sprutor i stället för gula stjärnor. Förföljelsen av de ovaccinerade vet inga gränser i vissa länder. Vem vet om inte våra Svenska politiker och makt kommer att börja förfölja oss också i samma utsträckning. Vi smutsiga, orena ovaccinerade. Hitlers med andra förtryckares anda har uppenbarligen inte dött.

  Vänligen från Nina

  Gillad av 1 person

  1. Det är ju faktiskt vi som inte tagit någon injektion som är vita, jungfruliga och ljuvliga som änglar. Fly me to the moon… De besudlade och kontaminerade är de som som villigt kavlat upp,

   Gillad av 1 person

  2. Idag har 1.4% av Kinas befolkning restriktioner och de samhällena går på halvfart digitalt, resten av landet fungerar normalt utan restriktioner, bara med rekommendationen att bära munskydd i nära kontakter, som i hissar eller på bussar. Hitlerdiktaturen avskaffade man, När kommer dagens diktatur att avskaffas.

   Gilla

 4. ”Dessutom är många elever hemma i ”karantän” och missar mycket av sina studier på olika håll i landet” här i Kina missar dom ingenting. Eleverna själva sätter upp WeChat för distansundervisning och det går på mindre än 10 minuter. Läraren kan undervisa från sitt eget hem. Små grupper, två eller tre, av elever samlas sedan hemma hos någon av dom, och föräldrar fungerar som coachers på plats. Det är inte lika bra som klassundervisning, men det fungera nästan lika bra. Det känns bara så tragiskt att Sverige har blivit så teknologiskt efterblivet. Tio år mer, och landet har slutat att utvecklas.

  Gilla

 5. Att bli förkyld, att få influensan eller att få viriset är alla åkommor som dels ger symptom dels gör att man inte bör gå till jobbet dels pga risken att smitta andra dels då prestanda, det man gör, minskar. Sedan de allra flesta som jobbar är under 65 vilka inte lika ofta drabbas av allvarliga symptom…. eller död Och om man enligt ovan stannar hemma om man är sjuk behövs väldigt lite av dessa åtgärder….. att smitta utan symptom är som svarta svanar…. att ljuga för sig själv och andra om att man mår bra. är frisk osv är betydligt vanligare…. och PCR-tester sägs ju ge falska positiva osså…. totalt har trots detta endast 10% testat positivt i medel och max 20%…. oaktat frekvens av sjuka… NU plötsligen hittas, senaste veckan, 30% positiva…. om man är konspiratorisk vilket undertecknad är eller kanske nästan lika illa faktabaserad… kan man dra slutsatsen att detta är skapat för att störa ett fungerande samhälle och använda detta fortsatt som en låda med spik att skylla på….

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s