Landet där vi inte pratar om roten till det onda och definitivt inte har en åtgärdsplan

Vaknar till ännu en skottlossning som blir den fjärde i landet den senaste veckan och tillsammans med de två sprängningarna i Helsingborg, den ihjälskjutna mannen i en lägenhet i Malmö samt det misstänkta mordet på en man som i går föll från hög höjd i ett flerfamiljshus i Malmö, knyter det ihop säcken för ännu en vecka i det nya Sverige.

Detta är en enorm samhällsbelastning som bildar ett av alla problem som tynger landet, men majoriteten av dessa pratas det inte om offentligt. Istället är det fortfarande covid som dominerar i media – nu tillsammans med Rysslandsskräcken, där en ”upprustning” på Gotland hamnat i fokus. Sveriges agerande påminner mycket om Don Quijote som slåss mot väderkvarnar och är lite löjeväckande.

Media spelar som vanligt en central roll och gör det jobb de är betalda för – det vill säga försöka sopa problemen under mattan för att folket ska tänka på annat genom att blåsa upp ”att ryssen kommer” till ännu ett överdrivet hot. Precis samma mönster har vi sett kring klimatet och Covid-19, men det fungerar säkert även den här gången eftersom stora delar av befolkningen upphört att tänka själva.

I skuggan av allt detta kan våra reella problem fortsätta att frodas utan att våra styrande gör minsta ansats att ens försöka lokalisera grundproblemet som det mesta härrör till, trots att vi flera decennier senare fått otaliga bevis på hur felaktiga politiska beslut sakta men säkert krossat välfärdsstaten, eftersom det fortfarande råder rädsla att förknippas med denna oerhört viktiga – men ack så känsliga fråga.

#onlyinsweden

Bildkälla: Aftonbladet

9 reaktioner till “Landet där vi inte pratar om roten till det onda och definitivt inte har en åtgärdsplan

 1. Det börjar bli riktigt kusligt när de som försöker styra Sverige inte lever i samma verklighet som alla vi andra. De hävdar att det inte råder någon energibrist, de hävdar fortfarande att invandringen är lönsam, de hävdar fortfarande att brottsligheten sjunker, de ser inte att polisen går på knäna, de ser inte kaoset på landets alla sjukhus, de ser inte att samhället krakelerar varje dag smula för smula men de har en enorm jaktinstinkt när det gäller att jaga olik tänkande pensionärer och andra som ifrågasätter deras ledarskap.

  Gillad av 2 personer

 2. Du har helt rätt Jenny …….
  ”Halmgubbar”
  Ryssen kommer
  Covidskräck
  Klimatångest
  Brott minskar

  Alla verkliga problem ”döljer media”
  Det är Media och S som bestämmer
  Jan Gustav Helin fd Karlsson fd Aftonbladet numera SVT…..är ”Gudfadern”

  Gillad av 2 personer

 3. Piper skriver…

  ”… flera decennier senare fått otaliga bevis på hur felaktiga politiska beslut sakta men säkert krossat välfärdsstaten, eftersom det fortfarande råder rädsla att förknippas med denna oerhört viktiga – men ack så känsliga fråga.”

  Jag skulle säga att det är inte bara välfärden som är ett bekymmer. Sveriges svenska karaktär, kynne och identitet håller hastigt på att försvinna.

  (Ingen har ännu uttryckt någon övre gräns för när mångkulturen och den etniska mångfalden har nått sin mättnad. Ingen har heller uttalat något slutligt mål, t.ex. att Sverige ska bli ett nytt Amerika där invandrarna numera kallar sig amerikaner och ursprungsbefolkningen benämns som indianer.)

  Kanske kommer omvärlden att i framtiden sakna det enda svenska landet på jorden, om det ansågs hade ett värde att bevaras, varför det kanske har upprättats reservat för svenskar (och invandrare) som vill leva i ett svenskt land.

  (Det skulle vara intressant att vet vad mångkulturförespråkarna i Sverige, tillika bejakare av globalismen, — t.ex. Barakat Ghebrehawariat, Nationalmuseum, känd bl.a. genom framträdanden i TV4 under hösten — tycker om etiopier i Etiopien och deras syn på mångkultur och etnisk mångfald. Betraktar de dem som alltför underutvecklade för att beskyllas för rasism och med en bristande mognad för att inkluderas i den globala gemenskapen? — Jag utgår från att etiopier vill bevara Etiopiens nationella karaktär, vilket jag både uppskattar och respekterar.)

  Och, möjligen kommer rädslan, känsligheten, att beskrivas som åsiktsförtryck (såvida framtidens svenskar inte tycker att ursprungsbefolkningen fick skylla sig själva).

  Kvinnor är särskilt känsliga för vad omvärlden tycker. Till exempel…

  2016-01-27, Expressen Debatt, forskare, Göteborgs universitet:
  ”Hade kvinnorna vågat åsiktsrösta i lika hög grad som männen, utan att ta hänsyn till vad andra tycker, hade SD enligt gängse väljarmodeller med råge varit Sverige största parti.”

  Politiker och journalister borde ha förfärats av denna rapport. Men det hände inte, eftersom sverigedemokrater anses vara rasister (justitieminister Johansson (S), Twitter 2021-02-19: ”Jimmie Åkesson (SD) kallar invandrare för ‘kulturell belastning’. Ränderna går aldrig ur. SD är och förblir ett tvättäkta rasistiskt parti.”), varför de ansåg och fortfarande anser att det är bra när medborgare skräms bort från detta parti.

  (Dessa politiker och journalister har ännu (?) inte tagit ställning till det nya islamistiska partiet Partiet Nyans. Islamistiskt därför att de vill införa ett icke-västerländskt muslimskt påfund om ”islamofobi” som brottsrubricering och grundlagsvidrig hädelselag, vilka om något är ett hot mot demokratin enl. historisk erfarenhet. — Gissningsvis kommer rädslan för att anklagas för rasism och islamofobi omöjliggöra något ställningstagande eller kritik (t.ex. att religion inte ska påverka statsförvaltningen, t.ex. de två avstängda muslimska nämndemänen vid Solna tingsrätt år 2018, varför partiet aldrig kan få mandat i kommun, landsting och Riksdag) från etablissemangets representanter som i stället kommer att förfasas över Aternativ för Sveriges (AfS) intåg i riksdagen, vilket kan vara ett rimligt antagande.
  Höstens riksdagsval kommer också att visa hur stor andel av den miljonen religiösa och/eller kulturella muslimer som har en icke västerländsk syn på människan och samhället.)

  Det tycks som om det återigen är den folkliga rädslan som har förändrat ett samhälle i grunden (jmf. kommunismens, nazismens och fascismens intåg), varför bristerna i välfärden känns som en lättare börda att bära (”Finns det hjärterum finns det stjärterum”).

  Gillad av 1 person

 4. Partiet Nyans kan ju om det vill sig illa bli Socialdemokraternas nya samarbetspartner om miljöpartiet åker ut, allt för makten.

  Gilla

 5. Snälla! Skrota taggen #onlyinsweden

  Den får mig att vilja säga upp medborgarskap bara för den sakens skull, även om du förstås har rätt en del.

  Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s