Dags att på allvar reducera antalet riksdagsledamöter permanent?

I veckan som gick kunde vi se hur flera fullvaccinerade politiker blev smittade med Covid-19 och även trippelvaccinerade kollegor på min arbetsplats testade positivt. Det blev med andra ord ännu mer tydligt hur covidrestriktionerna inte fyller någon funktion och nu har även Anders Tegnell konstaterat att covidpassen inte behövs eftersom smittan skenar oavsett vaccinationsstatus.

Det måste kännas nesligt för alla som solidariskt kavlat upp tre gånger i tron att man gör en insats, blivit dåliga efter varje spruta, isolerat sig från nära och kära, testat sig otaliga gånger, lagt tid på att beställa covidpass som i slutändan visat sig vara ganska värdelösa samt ändå fått covid i efterhand – vissa för andra gången. Till slut kommer vi alla ändå att få smittan som en trippelvaccinerad bekant konstaterade i går, men ändå står många redo att kavla upp en fjärde gång för en ny boosterspruta trots att det nu varnas för att immunförsvaret försämras.

Efter att såväl partiledare som statsministern fått Covid-19 lyfts nu krav på färre riksdagsledamöter i riksdagen när ledamöterna nästa vecka samlas till votering om pandemilagen och är det något som denna plandemi visat, så är det att vi klarar oss alldeles utmärkt med färre riksdagsledamöter. Det vore därför ett ypperligt tillfälle att besluta om att permanent reducera antalet riksdagsledamöter i Sveriges riksdag till hälften – inte bara av kostnadsskäl, utan för att effektivisera det politiska arbetet. I våra grannländer har man redan i dag drygt 169-200 ledamöter.

Men dessa på pappret ”folkvalda” nissar inte bara beslutar om sin egen lön, de sitter också på makten att avgöra hur många syltryggar det behövs för att driva runt det ineffektiva och dyra maskineriet, där en hel del drönare får månadslön samt många förmåner därtill utan några särskilda krav på motprestation. Så att de skulle rycka undan mattan för sig själva är inte särskilt troligt. Obegripligt att inte folket får besluta om hur många ledamöter landet ska styras av samt vilken lön de ska få för besväret och att tjänstemannaansvaret fortfarande inte återinförts säger en del om vad våra makthavare sätter främst – inte folket uppenbarligen.

#onlyinsweden

Bildkälla: DN

23 reaktioner till “Dags att på allvar reducera antalet riksdagsledamöter permanent?

 1. Men ni ska tänka på och inse att det stora bedrägeriet har pågått i decennier genom denna falska skolmedicin.
  Undrar om ni som räknas som vakna förstår att de förgiftar oss och det är därför vi blir dödligt sjuka.
  Barn med bokstavsdiagnoser och förståndshandikappade är i grunden förgiftade av Big Food och Big Pharma.

  Gillad av 2 personer

  1. Även om det inte är intentionen hos alla inom skolmedicinen så kan du säkert ha rätt i väldigt många fall. Om 50% kanske är miljö (gifter på mat och droger) så är kanske 50% genetiskt? Samtidigt så är det svenska folket oerhört korkat i grunden (genetiskt), sannolikt p.g.a. oförmåga hos kvinnorna att välja gener till sina barn med över normal intelligens, men sannolikt även p.g.a. medveten fördumning genom skolor och medier, vilket naturligtvis gör att de ständigt röstar för mer av både Nato- och EU-eländet, eller ställer sig i en extrem motposition och börjar tro på ödlor överdragna med mänsklig hud, att jorden är platt, att skatt är stöld, att halva SS bestod av judar och att NASA aldrig har varit på månen. Vissa av dem har t.o.m. börjat lyssna på gamla nassar och tror nu att Hitler var en god man, bara för några etno-nationalkapitalister har skrivit böcker som påstår det. Nej. Jag skojar faktiskt inte!

   Svenskarna har inte kunskapen att analysera någonting på djupet, heller inte motivationen. De bryr sig inte om kunskap eller evident sanning, men enbart det som tillfredsställer känslolivet direkt kortsiktigt. Svenskarna, som ofta kallar sig ”arier” och känner sig överlägsna och självgoda samtidigt, är ofta helt indoktrinerade till att gilla sport, mode och bingolotto, samt håller gärna på med sexism och rasism under beteckningarna feminism och identitetspolitik, eftersom tanken på jämlikhet stör dem, eller så lurar de in varann de sociala bubblor som främmande makters algoritmer använder, eller så luras de in i makabra sekter.

   Om svenskarna är någonting alls så är de helt underlägsna varje tänkande människa helt oavsett etnicitet. Och är något fel, så är det alltid … trumvirvel …. ”ryssarnas fel” (som av en händelse oftast ÄR ”arier” också) MEN det är aldrig aldrig världens i särklass mest kriminella oligarkis fel, som oftast är Mammon- och Moloch-dyrkare, eller som Jesus lär ha kallat dem ”djävulens synagoga”. Nej, Svensken ska genast köpa prylar från världens i särklass värsta krigsförbrytare, samtidigt som det tror sig vara godheten personifierade om de sorterar sina sopor och plockar bort luddet i torktumlaren.

   Å fan ta den som INTE plockar bort luddet i torktumlaren!. Den skall döööö! …fastän lösningen på det lilla problemet är uppenbar för alla med en fullt fungerande hjärna, men de har inget förstånd. Detta är det genetiska och det fördummade problemet.

   Gilla

   1. För att analyser krävs intelligens, för att inte bara kunna utan förstå krävs mer intelligens, vilket är en katastrofal bristvara i dagens Sverige.

    Gillad av 1 person

   2. Nu är ditt resonemang inte alls vetenskapligt. Mången anställd inom skolmedicinen har säkert de bästa intentioner men de har utbildats av Big Pharma där de lotsats bort från allt som botar.

    Att vi föds med gener som orsakar sjukdom är rent ovetenskapligt dravel av Big Pharma eller rättare sagt de som kontrollerar ekonomin och äger Big Pharma.

    Du borde sätta dig in i kvantteori och bioenergi-healing innan du försvarar skolmedicinen. Det enda vi ska ta till vara hos skolmedicinen är behandling vid akuta tillstånd, resten ska skrotas.

    Det är helt klart att Djupa staten vet mycket väl vad som orsaken till sjukdom och Mengele forskade säkert fram en hel del om det och hittade på lösningar för att hålla bort den riktiga kunskapen för oss.

    De som nu går in i medelåldern och yngre har växt upp i ett tryggt samhälle så det är väl naturligt att de inte kan förstå att vi verkligen är på väg in i ett kontrollsamhälle.
    Vi blir ständigt indoktrinerade och uppskrämda. Vi blir månadsgivare för olika hjälporganisationer och tror att misären beror på otillräckliga resurser och klimatförändringar. Inte på att rika länder suger ut fattiga länder.

    Du borde jobba mer på att avslöja Djupa staten än att anklaga folk för allt möjligt.

    När du talar om ödlor menar du kanske David Icke. Jag har börjat läsa hans bok ” Fantomjaget ” så nu ska jag se vad han säger om dessa ödlor. Redan i första kapitlet är han inne på kvantteori och det som jag har lärt av Boris Aranovish, Människans Resurser AB.

    Boris har också tagit hit tekniska apparater som med frekvenser förbättrar ända in till cellerna.

    Gilla

   3. David Icke har mycket intressant att säga, men så plötsligt drar han fram grejer som han sannolikt har hallicunerat under påverkan av Ayahuasca, en drog som ev. har öppnat has sinne för möjligheter, men detta har nog har påverkat skepticismen negativt, tror jag. Båda är viktigt för att vara vetenskaplig, så jag rekommenderar varmt meditation, framför droger!

    Det kan också vara så att det är förtäckt antijudiskhet, eftersom vissa kallar dem ödlor ”lizards” nedsättande, vilket syftar på hänsynslöshet (psykopati) vilket t.ex kan betraktas i Israelregimens nazi-sionism, krigsförbrytelser, etniska rensning och landsstöld från palestinierna.

    Men personligen så anser jag inte att man behöver fantisera om ödlor för att säga den evidenta sanningen som den är. Om de funnes en hel koloni med ödlor på planeten, överdragna med mänsklig hud, vore det ju extremt märkligt om ingen sådan hade avslöjats.

    Samma sak med Boris som har tagit hit ”tekniska apparater som med frekvenser förbättrar ända in till cellerna”. Tillåt mig vara extremt skeptisk till detta!

    Gilla

 2. Den metabola pandemin får fortsätta att spridas med industrimaten som till slut förgiftar oss alla om vi inte ser upp. Här skulle ju många liv kunna räddas men i stället så ska man bekämpa ett virus vi inte kan göra mycket åt mer än att skydda gamla och de i riskgrupperna för onödig exponering! Jag har många sura vaccinerade kollegor som idag är väldigt förtegna om vaccinets välsignelser trots att jag lite försiktigt uppmanade dem att läsa på och överväga noga innan de tog ”vaccinet”. En del t o m vänder sin ilska mot mig antagligen för att de känner sig lurade av politikerna och ”myndigheterna”! Kanske tyckte de att jag inte varnade högljutt nog men alla har sitt eget ansvar för vad de gör med sin kropp, det kan inte jag bestämma åt dem. En del har också börjat undra vad det är i dessa ”vacciner” och varför de är närmast verkningslösa? Eftertankens kranka blekhet alltså!

  Gillad av 3 personer

  1. Vet hur du känner. Jag har repeterat riskerna ofta och på alla möjliga olika vis, samt exponerat lögnerna, i ren medkänsla med alla människor. Man behöver inte ha särskilt hög intelligens för att våga lyssna på varningar och evident sanning från någon som är skeptisk OCH uppskatta den välvilliga varningen.

   Jag misstänker att de vill tro att det är ditt fel att det massmordiska vaccinet inte fungerar. Kan det vara så? Eller är det den vanliga svenska prestigen, under en täckmantel av falsk ödmjukhet som inte vill erkänna att du verkar ha haft rätt hela tiden och att de borde lyssna på den där besserwissern som visste bättre, kanske t.o.m. borde låta denne individ leda dem?

   Och trots att de inte litar på varken fulmedier eller politiker, i vanliga fall, så har de liksom ändå gjort det länge nu … för att alla ljugande fulmedier ljög och skapade panik så samstämmigt, denna gång sannolikt på order av pedo-Bill och hans lilla entourage.

   I blindo har de sprutat i sig pedo-Bills skit och tryckt upp hans äckliga pinne i svalhet och masserat hjärnan genom näsan, detta trots att INGEN vetenskaplig debatt har fått förekomma i dessa fulmedier (bara en långnäsad utböling med brytning för massvaccination) och trots att så många läkare, psykiatriker, mikrobiologer och virologer dessutom varnar via andra mer trovärdiga medier som tillåter diskurs.

   De som inte lyssnat på dig ska enbart vara sura på sig själva! Sanningen gör inte ont. Enbart motståndet. Föreställ dig den man eller kvinna som säger tack för dina varningar! Om du får uppleva det av dem, eller ej, det vet jag inte. Jag tackar dig i alla fall för din insats, Benny. Fortsätt så!

   Har aldrig påstått att jag är en s.k. ”ödmjuk” person. Jag tycker mig vara motsatsen. Ödmjuka personer tog vaccinet. De var alltför mjuka inför ”ödet”, anser jag. Men låt oss tänka att det kanske ändå är perfekt! Ingen rimligt intelligent människa under 60 år, med normal öppenhet och skepticism, deltog i experimentet och kanske kommer de allvarliga biverkningarna och dödsfallen leda till att både vakenheten och genpoolen i allmänhet förbättras på sikt?

   Kanske kommer kvinnor välja intelligentare män nu? Kanske kommer det födas intelligentare barn snart? Kanske kommer folk välja intelligentare politiker redan nästa val?

   Gilla

  1. Jenny, så här blir det när folk i allmänhet litar på ”myndigheter” och media utan att kolla! Man kan lura i dem vad som helst och fårskocken lyder. När ska svensken förstå att Sverige styrs från Bryssel och Washington och att ”våra” politiker är korrupta globalist-lakejer? Sanningen om ”vaccinerna” kryper så sakta fram eftersom ljugandet inte kan döljas längre trots massmedias kampanjer.

   Gillad av 2 personer

 3. Hade vi haft något som hade liknat direktdemokrati så hade det bara behövts en bråkdel av alla de partiledamöterna som idag inte behövs för att upprätthålla Sveriges demokrati. Hade svenska folket fått lov att säga sitt i viktiga frågor så hade vi även kunnat säga upp flertalet/alla i Rosenbad med och inte nog med det vi hade gjort ett mycket bättre jobb än de som sker idag.

  Politikerna av idag ser bara till sitt och sin axel, vad kan jag göra för att få det bättre osv. Finns ingen politiker idag som tänker på Sverige eller på det svenska folket först, deras tankar går oavbrutet till hur de ska kunna få en bättre framtid, tjäna mer pengar och få mer makt.

  Så länge politikerna har makten över sin egna situation kommer inget att hända men skulle svenska folket få bestämma så hade det sett annorlunda ut, det kan jag lova. Men den chansen/situationen har jag svårt att se skulle komma för som sagt vad de gör allt som står i deras makt att kunna få mer makt och den möjligheten kommer en politiker inte släppa.

  I vaccinfrågan är min ståndpunkt att det är upptill var och en att ta ställning till det.

  Gillad av 3 personer

  1. Det är väl det stora problemet när man ska ta ställning i någon fråga ? Att man får veta vad som är sanning och inte blir itutad lögner från någon som har vinstintressen som Matti Sellberg delägare i Svenska vaccinfabriken.

   Gillad av 1 person

  2. Vetenskapliga partiet är ett parti för ökat inslag av initiativrätt och direktdemokrati som i Schweiz. Vi valsamverkar dessutom brett genom valsamverkanspartiet där alla partier för ökad direktdemokrati är välkomna.

   Gilla

 4. Konstigt att man inte debatterar antalet ledamöter i Riksdagen. Med 349 riksdags ledamöter på mindre än 10 miljoner medborgare är Sverige världsledande. Israel med 10 m. har 120 parlamentariker. MED är det ena partiet som har frågan på sitt program. Frågan borde probats i en folkomröstning. Knapptryckare kompaniet måste decimeras!

  Gillad av 1 person

  1. Ju färre mandat, desto svårare för små partier som MED att få mandat, t.o.m. om de hade haft intelligensen att valsamverkat brett via Valsamverkanspartiet. Hur intelligent det är att sätta krokben för sig själv får du själv avgöra!

   Vad sägs om att släppa lite på borgerligheten genom att sänka de astronomiska arvodena ner till genomsnittslön för svenska medborgare? De f.d. borgare och moderater som älskar pengar mer än karaktär kommer ju ändå korrumpera sig hos det militärindustriella komplexet och läkemedelsmaffian, samt vara för EU-korruptionen, vaccinpass och andra totalitära tokigheter när det väl gäller.

   Gillad av 1 person

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s